Hae
Emmi Anniina

Suutuntumahifistelijän joulupuuro

Jos kaipaatte jotain uutta puurorintamalle, niin täältä tulee hyvä vaihtoehto: jouluinen hirssituorepuuro. Minä olen suutuntumahifistelijä, ja tässäkin puurossa yhdistyy lämpimyys, kylmyys, rapeus sekä pehmeys. Ja tietenkin nyt joulunaikaan myös jouluiset mausteet.

 

jouluinen hirssituorepuuro (1 annos)
n.1dl mustikoita
1-2rkl maapähkinävoita tai kookosmannaa
n.1dl huuhdeltuja, kuorittuja hirssisuurimoita
(ceylon)kanelia
kardemummaa
inkivääriä
neilikkaa
maukeutusta oman mielen mukaan (esimerkiksi stevia, hunaja)
(1rkl maustamatonta riisiproteiinijauhoa)
n.1dl jäisiä puolukoita
Sulata mustikat lämpimäksi seokseksi. Sekoita lämpöisten mustikoiden joukkoon maapähkinävoi tai kookosmanna (mikä ettei molempiakin!), niin ettei juuri jäisi kökköjä. Lisää joukkoon hirssisuurimot. Sitten tiputa sekaan mausteet ja makeutus oman makumieltymyksen mukaan (minulla puoli teelusikallista kanelia, puoli teelusikallista kardemummaa, ripaus inkivääriä ja ripaus neilikkaa sekä puoli teelusikallista steviajauhetta). Puuroon voi lisätä myös riisiproteiinijauhoa, jos haluaa – se tuo lisää pehmeyttä puuroon. Lopuksi pyöräytä sekaan jäiset puolukat puuron sekaan ja NAUTI.

2 kommenttia

  1. Tanja kirjoitti:

    Laietaanko hirssisuurimot siis tähän liottamatta? Minulla on niitä kaapissa, mutta luulin että pitää keittää ennen kuin voi syödä. 🙂

    • emmi kirjoitti:

      Voi olla, että herkkämahaisille ei sovi näin syötynä! Voin siis suositella vain omalla vastuulla. Mutta minun mahani on kestänyt ilman ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.