Kun suklaa- ja marjakakut on maisteltu: mandariini-avokadoraakakakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Nyt on hieman tavanomaisesta poikkeavaa raakakkureseptiä tarjolla teille! Siinä vaiheessa kun suklaa- ja marjakombot on käyty läpi jo toistamiseen, täytyy inspiraatiota hakea jostain ihan muualta. Idea tähän kakkuun lähti siitä, kun pöydän hedelmäkorissa oli täydellisen näköinen mandariini ja sen kaverina avokado. Kakussa on raikas mandariinitäyte ja syvän vihreä kuorrute, joka saa värinsä spirulinasta. Huipputerveellistä ja superhyvää. Tässä resepti olkaa hyvät:
Pohja:
250g mulpereita
50g kaakaovoita
1rkl kaakaojauhetta
1/2 tl merisuolaa
Liota manteleita yön yli tai ainakin 4 tuntia. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki pohjan ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja aja massa tasaiseksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavan kerroksen valmistumista.
Välikerros:
50g kookosmannaa
1 mandariini + raastettu kuori
3rkl hunajaa
Sulata kookosmanna vesihauteessa. Raasta hyvin pestyn (luomu)mandariini kuori sekaan. Lisää hunaja ja soseuta mandariinilohkot sauvasekoittimella joukkoon. Levitä kakkupohjan päälle ja laita kakku taas jääkaappiin odottamaan kuorrutteen valmistumista.
Kuorrute:
75g kaakaovoita
1 avokado
3rkl sitruunamehua
1tl spirulinaa
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Muussaa avokado kaakaovoin joukkoon. Lisää muut aineet ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Levitä kakkupohjan päälle ja laita kakku pakkaseen tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi. Koristele vaikka säilötyillä mandariinilohkoilla.
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
SINULLE SAATTAISI MAISTUA MYÖS NÄMÄ:
Ihastus, jota ei voi olla jakamatta: sitruuna-inkivääriraakakakku!