Hae
Emmi Anniina

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 3/3

kirjat

Kirjoittanut: Emmi

Viimeinen osa uutuuskirjapostaussarjaa on käsillä nyt! Ruodin taas kanssanne viisi kirjaa, jotka ovat jääneet mieleeni tavalla tai toisella, kuitenkin positiivisessa mielessä kaikki. 😀

Pikkupomosta johtajaksi. Helena Kastikainen.

Kirja saatu kustantamo S&S

Tähän kirjaan tartuin innolla, sillä tiesin, että luvassa on rutkasti oivalluksia! Lukupettymystä ei voi sellaiselta persoonalta kuin Helena odottaa. Helena on noussut vain reilu parikymppisenä tavaratalon johtajaksi ja on tullut alle kolmekymppisenä Diili-ohjelmassa toiseksi. Hänellä on ikäänsä nähden paljon kokemusta johtamisesta ja kerrottavaan siis kasapäin hauskoja ja opettavaisia tarinoita. Helenan viimeisin tempaus kesällä oli kävellä Suomi päästä päähän! Pikkupomosta johtajaksi -kirjassa Helena kuljettaa mukana hänen omaa elämäntarinaansa samalla jakaen oivalluksia johtajana kehittymiseen. Uskon, että kirjasta voi oppia paljon, vaikka ei tähtäimenä olisikaan johtajan pesti. Kirjasta saa ajateltavaa ihan yleisesti työelämää koskien ja toisaalta sen voi lukaista ihan vain uteliaisuuttaan sen suhteen, että mitä on vaatinut nousta siihen asemaan työelämässä kuin Helena on noussut. Helena ei ole syntynyt valmiiseen johtajapöytään, vaan hän on takonut itse kaiken sen työn, jota uralla edistymiseen on vaadittu.

pikkupomosta johtajaksi

pikkupomosta johtajaksi

Pomenia. Taikamaailman suuri seikkailu. Petronella Grahn.

Kirja saatu Kumma-kustannukselta

”Kiva, hauska, mielenkiintoinen, hyvä, jännä”, näillä sanoilla keskimmäisemme kuvaili tätä lastenkirjaa. Aikuisena kirjasta pystyi poimimaan hyviä arvoja. Kirjan yhtenä teemana oli hyvän ja pahan taisto. Taistoon ei lähdetty kuitenkaan tuhoamaan pahaa, vaan sille yritettiin tuoda iloisia asioita elämään – mahtavaa! Pomenia on miellyttävä lukea, viihdyttävä ja siitä löytyi kaikenikäisille sanaleikkejä. Sanastoltaan kirja on rikas. Kasvatuksen kannalta kirjassa oli ihan mahtavia tilanteita. Lohikäärme, joka ei osannut lentää, oppi lentämään vasta, kun hän uskoi itseensä ja siihen, että pystyy lentämään. Ilkeälle velholle järjestettiin synttärit. Pieni keiju päihitti tahdonvoimallaan ison vastustajan. Tekstin kannalta kirja on sopivin alakouluikäisille, mutta kuvitukset ovat niin hurmaavia, että meidän kolmevuotias tykkäsi katsella kuvia pitkään. Tämä on yksi parhaista satukirjoista, joita meillä on luettu! Yllättävän monista satukirjoista paistaa läpi kummalliset stereotypiat tai piiloviestit tai lapset kohtaavat niissä nykyaikaan sopimatonta kasvatusmateriaalia. Tässä kirjassa ei sellaisia vinoumia ole!

pomenia

pomenia

Kodin noita. Kattava opas. Taianomaisten tilojen luomiseen loitsuilla ja rituaaleilla. Arin Murphy-Hiscock.

Kirja saatu Viisas Elämä-kustantamolta

Tästä viiden joukosta tämän kirjan sisältö oli minulle kaikista vierain. Kodin noituudesta en tiennyt juuri mitään ennen tämän kirjan lukemista! Mutta nyt tiedän vähän. Olenkin tainnut ennen kertoa, että tykkään lukea kaikkia hengellisiä kirjoja. Siksi tartuin tähänkin kirjaan suurella mielenkiinnolla. Koti on monille tärkein paikka. Kodin noituus auttaa rakentamaan kotia vielä parempiin energioihin, mikä taas tukee ihmisen hyvinvointia osaltaan. Kirja esittelee ikivanhoja perinteitä, jotka välillä naurattavat, välillä hämmästyttävät ja välillä taas saavat nyökyttelemään. Kirjan sisällyksen avulla voi kurkata teemoihin, joita kirjassa käsitellään: Paikka, jota kutsutaan kodiksi; Kotisi pyhänä tilana; Henkinen kotilietesi; Padan taika; Kotiliesi ja kodin jumaluudet; Keittiö pyhänä paikkana; Kotinoituus ja kodin suojelu; Magiaa kotiliedellä; Ruoan henkisyys; Yrtit, käsityöt ja muut kotilieteen liittyvät maagiset työt; Loitsut ja rituaalit. Kirja on siis tosi kattava ja sen avulla riittäisi opiskeltavaa moneksi vuodeksikin! Meinaan se, että saa jonkun toiminnon rituaaliksi, vie aikaa ja vaatii panostusta. Itse nappasin kirjasta muutaman jutun, joka toivottavasti jää arkeen.

kodin noita

 

kodin noita

Radikaali unelma. Kati Huovinmaa.

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Radikaali unelma -kirja on tämän viiden setin toinen kirja, joka käsittelee johtajuutta. Mutta eri näkökulmasta kuin ensimmäisenä esitelty kirja. Lähes kaikki työelämään liittyvä kirjallisuus kiinnostaa minua, varsinkin, jos kirja on kirjoitettu mielenkiintoisesti. Lähdin avoimin mielin lukemaan teosta. Kirjoittaja avaa kirjassa omaa tarinaansa johtajana ja haastattelee myös kymmentä muuta muutosjohtajaa. Tarinat ovat mielestäni kirjassa parasta antia! Johtamiseen ja työelämään liittyvien myyttien murtaminen on varmasti myös monille hyödyllinen luku kirjassa. Kirja lupaa, että sen avulla voit muuttaa työsi ja tulevaisuutesi perinpohjaisesti, saat selkeitä työkaluja muutoksen johtamiseen, tunnistat omat arvosi ja niiden merkityksen sekä tutustut useiden ammattilaisten näkemyksiin johtamisesta ja muutosten toteuttamisesta. Yhden naisen yrityksen toimitusjohtajana en hae ohjeita isompien organisaatioiden johtamiseen, mutta itsensä johtaminen ja omien arvojen pohtiminen ovat aina ajankohtaisia aiheita!

radikaali unelma

radikaali unelma

Olen ajatellut… Mielekkään elämän havaintoja, rukouksia ja meditaatioita. Maria Shiver.

Kirja saatu Viisas Elämä-kustantamolta

Jos kaipaat pohdintoja elämästä, niin tartu tähän kirjaan. Jos haluat lukea vain muutaman minuutin päivässä, mutta haluat jotakin syvällistä luettavaa, tartu tähän kirjaan. Jos haluat laajan katsauksen mietteitä elämän jokaiseen osa-alueeseen, niin tartu tähän kirjaan. Kirjoittaja kirjoittaa kauniisti, mutta realistisesti elämästä. Kirja sopii hyvin lahjakirjaksi, sillä sieltä todennäköisesti löytyy jokaiselle jotakin luettavaa ja mieleenjäävää. Kirjan teemoina vilisevät äitiys, läsnäolo, mielenvoima, sinnikkyys, rauha, positiivisuus, kiitollisuus, ilo, suru, usko, toivo ja moni muu. Tämä on käteensopiva ja söpö teos!

olen ajatellut

olen ajatellut

Edelliset postaussarjan osat voit katsastaa tästä:

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 1/3

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 2/3

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.