Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Viikon blogin vinkit kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin 5/7

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

detoksifikaatio

Meidän blogi on tällä viikolla Vaikuttajamedian viikon blogi, ja sen kunniaksi heitetään ilmoille joka päivä yksi terveysaiheinen juttu! Lupaamme, että nämä jutut kiinnostavat ihan kaikkia, sillä ne myös koskettavat ihan kaikkia. Kannattaa ehdottomasti katsastaa jokainen osa tästä juttusarjasta. ? Tällä viikolla juttujen kirjoittamisessa aktivoituu Ramon, meidän perheen biohakkeri. ?

Jatketaan juttusarjaa vielä suoliston syövereissä, mutta hieman eri näkökulmasta. Keskitytään sen likaisempaan puoleen.

Detoksifikaation tärkeys

Jos ruokien ja sen ravinteiden imeytyminen on erittäin tärkeää hyvinvoinnille, on jatkuvasti kumuloituvasta myrkkykuormasta eroon pääseminen vähintäänkin yhtä tärkeää. Tämän hetken mielenkiintoisin tutkimustulos pitkäikäisyyden rintamalla, josta et ole luultavasti kuullut, liittyy hiiriin ja C60-hiileen. Siinä hiirien elinikää pystyttiin lisäämään jopa 90% myrkkyjä elimistöstä sitovan hiilen avulla! Se antaa miettimisen aihetta, että kuolemmeko jatkuvasti kumuloituvan myrkkykuorman takia ennen aikojamme? Kuinkakohan paljon C60:llä saataisiin pidennettyä ihmisten elinikää? Herää kysymys, että miksi tämänlaisista tutkimustuloksista ei puhuta valtamediassa ollenkaan.

Meillä on monia tapoja hankkiutua eroon toksiineista: ihon, veren, keuhkojen, maksan, munuaisten ja paksusuolen kautta. Jotta detoksifikaatio toimii optimaalisesti, täytyy kaikkia edellä mainittuja elimiä tukea hieman.

Iho, veri ja munuaiset

Iho poistaa myrkkyjä kehosta hikoilemisen avulla. Se on tärkeää, mutta hidasta, eikä koko myrkkykuormaa ole järkevää poistaa ihon kautta. Iholta myös imeytyy monenlaisia kemikaaleja elimistöön. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että älä pistä mitään ihollesi, mitä et laittaisi suuhun. Jos kehon myrkkykuorma on suuri ja muut detoksielimet ovat ylikuormittuneita, voi iho alkaa oireilemaan. Iho on suoliston peili.

Ihon alla on tiheä verisuoniverkosto, joka kuljettaa niin ravinteita kuin myrkkyjäkin. Munuaiset suodattavat verestä toksiineja ja erittävät ne virtsaan. Munuaisten toimintaa voit tukea juomalla riittävästi puhdasta vettä ja vähentämällä munuaisten kokonaistaakkaa rajoittamalla esimerkiksi proteiinien liiallista syömistä. Mustapippuri toimii veren puhdistajana.

Maksa, sappi ja paksusuoli

Maksa on meidän oma jätelaitos. Nykyisin maksa joutuu tosi koville, koska ympäristömme on täynnä kemikaaleja ja myrkkyjä. Maksa on se elin, joka toivottaa kaikki toksiinit tervetulleeksi puhdistukseen. Kun se on prosessoinut jätteet, siirtyvät ne sapen mukana paksusuoleen, jossa ne sitoutuvat ravinnosta saatuihin kuituihin. Voit tukea tämän kanavan toimintaa käyttämällä edellisessä tekstissä mainitsemiani ruuansulatusta stimuloivia bittereitä. Maksaa voit tukea spesifisti esimerkiksi voikukanjuuriuutteella ja juomalla paljon puhdasta vettä. Varmistamalla riittävän kuidun saannin, edesautat myrkkyjen poistumista paksusuolesta. Tähtää 50-100 grammaan vuorokaudessa kuidun osalta, mutta kasvata sitä vähitellen, jos et ole tottunut niin suuriin annoksiin. Helppoja kuidunlähteitä ovat muun muassa siemenet, kookosjauho, mustaherukat ja psyllium.

foodin

Miten usein suolesi toimii päivässä?

Kuten otsikko jo hieman vihjaisi, tulisi suolen tyhjentyä useammin kuin kerran päivässä. Paksusuoli on noin 1,5 metriä pitkä ruoakamassan viimeinen pysäkki ennen sen ulostautumista. Jos syöt 3-5 ateriaa päivässä, mutta suolestasi tulee vain 10-20 cm tavaraa kerran päivässä tai harvemmin, sinulle voi kehittyä monia terveysongelmia. Ulostemassa ja jätteet alkavat fermentoitumaan suolistossa, jos ne jäävät sinne liian pitkäksi aikaa. Niistä imeytyy myös myrkkyjä takaisin verenkiertoon, jos massaa ei saada sieltä ulos.

Parasiitit suolessa

Kerron sinulle iljettävän faktan. Olitpa sitten kasvissyöjä tai sekasyöjä, sinulla on todennäköisesti miljoonia parasiitteja, siis loisia ja matoja suolistossasi. Nämä alivuokralaiset voivat olla mikroskooppisen pieniä tai monien metrien pituisia. Tyypillisimmät parasiittilähteet ovat sushi, possunliha, salaatit ja jopa vesijohtovesi. Voit tehdä parasiittien elämän hankalaksi varmistamalla riittävän happamat olosuhteet suolistoosi, syömällä kurpitsansiemeniä säännöllisesti sekä tulisia ruokia, siis chiliä.

Kahviperäruiske anyone?

Suolihuuhtelua lempeämpi vaihtoehto paksusuolen tyhjentämiseen on tekemällä itse kahviperäruiskeen. Menikö sumppi väärään kurkkuun tätä lukiessasi? Kyllä, luit oikein. Kahvissa on palmitiinihappoa, joka joutuessa paksusuoleen stimuloi kehon superantioksidantin glutationin muodostumista. Glutationi tukee maksan kykyä poistaa elimistöstä myrkkyjä tehokkaammin. Kahviperäruiske on yleinen hoitomuoto moneen vaivaan. Se oli myös länsimaisen lääketieteen yksi virallinen hoito vielä 70-luvulle saakka, kunnes se vähin äänin poistettiin lääkärikirjoista.

//Ramon

LUE MYÖS:

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 1/7

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 2/7

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 3/7

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 4/7

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.