Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Iiiiiiiiiihana puolukka-karamelli raakakakku (gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, VHH)

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

 

Puolukka-karamelliraakakakku

Takana olevan, keltaisen, kakun reseptin saatte seuraavassa reseptipostauksessa!

Kakkuresepti kesken koronapandemian – miksi? No tottakai siksi, koska ihmiset tarvitsevat ravinteikasta ruokaa immunteettiaan vahvistamaan (kakkukin voi olla sellaista, jee!), ja siksi, että ihminen tarvitsee nautintoja – ja usealle ruoka on suuren nautinnon lähde! Hellikäämme siis itseämme nyt stressaavan elämäntilanteen aikana ja leipokaamme ja nauttikaamme raakakakkuja, eikö!

Ilmeisesti aikaisemmat kakkuresptit ovat olleet hittejä, kun niitä pyydetään jatkuvasti lisää. Mahtavaa kuulla! Tämän kakun piti olla pähkinätön ja keto, mutta jos meinaa ketoosissa pysyä, niin voi kakusta ottaa ehkä 1/16 osan (jos sitäkään). Joka tapauksessa tässä raakakakussa on niin vähän hiiiliydraatteja kuin mahdollista, mutta makua sitäkin enemmän. Lucuman ja mulperien toffeinen makeus kohtaa kirpeän puolukan. Tässä resepti, olkaa hyvät:

Puolukka-karamelliraakakakku (gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, VHH)

Pohja:

3dl kookoshiutaleita

0,5dl sulaa kaakaovoita

10 medjool taatelia

1rkl kaakaojauhetta

½ tl suolaa

1-2 rkl vettä

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Poista taateleista kivet. Laita vettä lukuunottamatta kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Aja massa sileäksi ja lisää vettä lopuksi sen verran, että massasta tulee hiukan kostea. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Puolukka-karamelliraakakakku

Täyte:

250g mulpereita

1dl sulaa kaakaovoita

1dl sulaa kookosmannaa

2rkl lucumajauhetta

1dl erytritolia

150g jäisiä puolukoita

Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Laita kaikki ainekset, paitsi puolukat, monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää jäiset* puolukat käsin sekoittaen joukkoon. Levitä massa pohja päälle ja laita pakkaseen odottamaan kuorrutteen valmistumista.

*Puolukoiden on tarkoitus pysyä kokonaisina, siksi jäiset toimivat tähän hyvin.

Kuorrute:

50g sulia puolukoita

2rkl kookosmannaa

3rkl kaakaovoita

10 tippaa vaniljasteviaa

Sulata puolukat, kookosmanna ja kaakaovoi vesihauteessa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää stevia. Levitä kakun pinnalle. Laita kakku tekeytymään ainakin tunniksi pakkaseen ennen herkuttelua.

Puolukka-karamelliraakakakku

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

Tämän vuosikymmenen viimeinen raakakakku: Pähkinätön mustikkaraakakakku

Ihana suklaabrownieraakakakku juhlapöytään!

Lempeän toffeinen raakakakku, jossa makeutus toteutuu vhh-tyyliin

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

2 kommenttia

  1. Eiq kirjoitti:

    Hei!

    Kiitos ohjeesta! Pystyisikö kookosmannan korvaamaan jollain?

    • emmi kirjoitti:

      Hei, pystyy, mutta koostumus muuttuu hiukan. Kokeile korvata kookosmanna 1rkl kookosöljyllä + 1dl kookoshiutaleilla. Murkskaa hiutaleet käsin mahdollisimman hienoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.