Iiiiiiiiiihana puolukka-karamelli raakakakku (gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, VHH)
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Kakkuresepti kesken koronapandemian – miksi? No tottakai siksi, koska ihmiset tarvitsevat ravinteikasta ruokaa immunteettiaan vahvistamaan (kakkukin voi olla sellaista, jee!), ja siksi, että ihminen tarvitsee nautintoja – ja usealle ruoka on suuren nautinnon lähde! Hellikäämme siis itseämme nyt stressaavan elämäntilanteen aikana ja leipokaamme ja nauttikaamme raakakakkuja, eikö!
Ilmeisesti aikaisemmat kakkuresptit ovat olleet hittejä, kun niitä pyydetään jatkuvasti lisää. Mahtavaa kuulla! Tämän kakun piti olla pähkinätön ja keto, mutta jos meinaa ketoosissa pysyä, niin voi kakusta ottaa ehkä 1/16 osan (jos sitäkään). Joka tapauksessa tässä raakakakussa on niin vähän hiiiliydraatteja kuin mahdollista, mutta makua sitäkin enemmän. Lucuman ja mulperien toffeinen makeus kohtaa kirpeän puolukan. Tässä resepti, olkaa hyvät:
Puolukka-karamelliraakakakku (gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, VHH)
Pohja:
3dl kookoshiutaleita
0,5dl sulaa kaakaovoita
1rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
1-2 rkl vettä
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Poista taateleista kivet. Laita vettä lukuunottamatta kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Aja massa sileäksi ja lisää vettä lopuksi sen verran, että massasta tulee hiukan kostea. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte:
250g mulpereita
1dl sulaa kaakaovoita
1dl sulaa kookosmannaa
2rkl lucumajauhetta
1dl erytritolia
150g jäisiä puolukoita
Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Laita kaikki ainekset, paitsi puolukat, monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää jäiset* puolukat käsin sekoittaen joukkoon. Levitä massa pohja päälle ja laita pakkaseen odottamaan kuorrutteen valmistumista.
*Puolukoiden on tarkoitus pysyä kokonaisina, siksi jäiset toimivat tähän hyvin.
Kuorrute:
50g sulia puolukoita
2rkl kookosmannaa
3rkl kaakaovoita
10 tippaa vaniljasteviaa
Sulata puolukat, kookosmanna ja kaakaovoi vesihauteessa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää stevia. Levitä kakun pinnalle. Laita kakku tekeytymään ainakin tunniksi pakkaseen ennen herkuttelua.
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
Tämän vuosikymmenen viimeinen raakakakku: Pähkinätön mustikkaraakakakku
Lempeän toffeinen raakakakku, jossa makeutus toteutuu vhh-tyyliin
Hei!
Kiitos ohjeesta! Pystyisikö kookosmannan korvaamaan jollain?
Hei, pystyy, mutta koostumus muuttuu hiukan. Kokeile korvata kookosmanna 1rkl kookosöljyllä + 1dl kookoshiutaleilla. Murkskaa hiutaleet käsin mahdollisimman hienoksi.