Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Haluatko tulla taitavaksi rahan kanssa?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

TRK

Valmennus jokaiselle

Vaikka kirjoitankin tämän tekstin yhteistyössä Varapuun kanssa, joka siis järjestää Taitavaksi rahan kanssa -valmennuksen, voin sanoa vilpittömästi, että kyseessä on sellainen valmennus, jossa jokaisen olisi hyvä käydä. Miksikö? Koska ihmisille ei vain opeta rahasta missään juuri mitään. No okei, kuulin juuri valmennuksessa, että nykyisin kouluissa on muutama tunti jonkinlaista talousvalmennusta, mutta se ei ole missään nimessä riittävää. Ehkä se, että ihmisille ei ole opetettu rahasta ja sen fiksusta manageroinnista mitään, kertoo kylmät luvutkin jotain: Suomessa nimittäin on karkeasti puoli miljoonaa ihmistä, joilla on luottotiedot menneet tai pahimmillaan he ovat ulosoton asiakkaita jo. Näin ei tarvitsisi olla.

Mikko Sjögren ja hänen tiiminsä tarjoilevat kansankielellä oppeja, joilla jokainen saa taloutensa hallintaan, jos se on huolestuttavassa jamassa. Koulutuksessa tehdään jopa kädestä pitäen kirjallinen suunnitelma oman talouden managerointiin. Jokainen, joka on aidosti huolissaan rahojensa riittävyydestä, tappiin vingutetuista luottokorteista tai siis niiden laskuista, saa toimiviksi todistettuja tipsejä, joilla tilanne saadaan korjattua.

TRK

Hallinnasta sijoittamiseen

Samanaikaisesti kun talous on saatu hallintaan, otetaan sijoittaminen myös kuvioihin, jotta päästään myös vaurastumaan. Tiedän – monille sana sijoittaminen saattaa herättää negatiivisia mielleyhtymiä tai sitä pidetään ylitsepääsemättömän vaikeana syystä x-y-z. Mutta mitä jos kerron sinulle, että sijoittamalla kuukausittain 300 euroa 35 vuoden ajan, sinulla on miljoonan arvoinen sijoitussalkku (kun sijoitukset kasvavat keskimäärin 10%). Kyllä, luit oikein! Rupesiko kiinnostamaan?

Taitavaksi rahan kanssa valmennus ei ole kuitenkaan sijoitusneuvontaa. Eikä siellä varsinaisesti mennä sijoittamisessa vielä konkretian tasolle. Enemmänkin vain tarjoillaan ajatuksenpoikasia, että mitä kaikkea voi tehdä.

TRK

Valmennuksesta monta työkalua talouden hoitoon

Kaiken meidän raha-ajattelun pohjalla on meidän oma rahatarina. Se tarkoittaa kaikkea sitä, mitä olemme kokeneet tähänastisessa elämässä ja mitä olemme kuulleet puhuttavan rahasta. Se on sitä, miten vanhempamme ovat käyttäneet rahaa ja mitä me olemme omaksuneet omiksi tavoiksi näistä kokemuksista. Pureuduimme valmennuksessa omaan rahatarinaamme ja lähdimme miettimään uudenlaisia ajatuksia, joilla sitä voisi ohjata uusille raiteille.

Valmennus antaa siis nimensä mukaisesti parempia työkaluja sinulle, joka haluat hallita talouttasi taitavammin. Voin vain kuvitella sitä ahaa-elämysten määrää raha-asioihin vihkiytymättömälle, mitä koulutuksesta saa, koska Mikko tiimeineen osaa kertoa rahasta niin kansantajuisesti, että sitä joskus jopa miettii, että eihän tämä voi olla näin yksinkertaista.

Rahasta kannattaa puhua avoimesti parisuhteessa

Jos olet parisuhteessa, niin mene valmennukseen ilman muuta puolisosi kanssa. Ihan sen vuoksi, että kuuleman mukaan raha-asiat ovat yleisin riitelyn aihe parisuhteissa. Koulutuksen jälkeen teillä molemmilla on tietotaidot suunnilleen samalla levelillä ja saatte paljon näppäriä käytännön vinkkejä, joiden avulla rahasta ei välttämättä tarvitse enää riidellä.

Valmennuksen päätyttyä juttelimme Emmin kanssa rahakuvioistamme ja totesimme, että näistä valmennuksista saa niin paljon konkreettista hyötyä, että allekirjoittanut ainakin haluaa syventää osaamistaan, varsinkin sijoituspuolella Varapuun koutsien kanssa. Yksi syy tähän on Mikon heittämä kommentti, jossa hän totesi, että keskivertosuomalaisen pankkitilin kautta kulkee 40 vuotisen työuran aikana puolitoista miljoonaa euroa, mutta harmittavan monella ei työuran jälkeen ole muuta kuin mahdollinen kuukausittainen eläke. Rahaa pitää laittaa sivuun silloin kuin sitä on! Aion hoitaa meidän talouden raha-asiat taitavammin ja kannustan sinuakin tekemään niin!

TRK

Pysykää kuulolla, kun seuraavaksi pureudumme sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan.

// Ramon

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS:

PITÄISIKÖ RAHASTA OLLA KIINNOSTUNUT?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

2 kommenttia

  1. Jasso kirjoitti:

    Hieno teksti! Jatkuva kuukausittainen säästäminen/sijoittaminen ja rahasta puhuminen parisuhteessa ovat aivan keskeisiä?Ainoa kritiikki: 10 % keskimääräinen vuosituotto on suht haastava saavuttaa varsinkin, kun inflaatio otetaan huomioon?

  2. Ramon kirjoitti:

    Kiitos kommentistasi. Tässä valmennuksessa ei vielä menty yksityiskohtiin, että miten 10% vuosituotto käytännössä saavutetaan, mutta se mitä ymmärsin, niin se on ihan mahdollista. Helppoa se ei luultavasti ole, mutta ehkä miljoonan eteen voi nähdä hieman vaivaakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.