Hae
Emmi Anniina

Työmatkaleskeyden miinukset ja plussat

No nyt on miehen uusi työarki startannut ihan kunnolla ja reissupäiviä kerääntynyt melkoisesti viimeisten kuukausien aikana. Eli uusi arki on koittanut minullekin ihan toden teolla… Minulta on kyselty monia ja monia kertoja, että miten olen pärjännyt viikonkin kestäviä työmatkoja hulinakolmikkomme kanssa. Tässä tekstissä kertoilen siitä hieman!

Lyhyesti sanottuna olen pärjännyt hyvin, oikeastaan tosi hyvin. (Tarkoittaa siis sitä, että henkisiä romahduksia ei ole tapahtunut, heh.) Ainakin tähän asti. Pahin on lähdön hetki: silloin itkettää. Sitten muutama tunti, ehkä eka päivä menee siinä pienessä alakulossa, mutta sitten helpottaa. Viikon keskimmäiset päivät ovat helpoimpia, mutta sitten väsymys saattaa kasaantua pikkuhiljaa sen verran paljon, että viimeiset päivät voivat väsymyksen kannalta olla taas vähän vaikeampia. Tulon hetkellä taas itkettää: helpotus miehen paluusta purkaantuu näin.

Reissuleskeyden miinukset

-Lapsilla on vähemmän aikaa isänsä kanssa.

-Kun meillä ei edelleenkään nukuta täysiä öitä, oma jaksaminen on välillä hieman tiukassa väsymyksen takia.

-Parisuhdeaikaa ei ole sitäkään vähää, mitä tähän asti on ollut.

-Perheen yhteistä aikaa on tosi vähän. (Varsinkin, kun minä teen myös noin 10h tuntia viikossa töitä, mikä tarkoittaa, että teen töitäni varastoon silloin, kun mies on kotona vapaapäiviä, jolloin tämä luonnolliseti on pois perheen yhteisestä ajasta sekä parisuhdeajasta.)

Reissuleskeyden plussat

-Kun mies on matkalla, ei tarvitse edes pohtia, kuka tekee ruuat tai siivoaa: on selkeää, että se olen minä eikä mitään ”en millään jaksaisi” -ajatuksia tule mieleen niin herkästi, sillä ei vaan ole ketään, kenen kanssa aikuisten kotityöt jakaisi.

-Koko perheen uusiin tilanteisiin sopeutusmiskyky kasvaa turvallisesti. Kun kyseessä ei ole mitään lopullista eroa tai muutakaan vakavaa, niin työmatkasta on mahdollista tehdä helposti ”positiivinen” asia lapsillekin: isillä on kiva uusi työ, isi saa kertoa hauskoja matkakertomuksia meille, isi tuo kivoja tuliaisia ja niin edelleen.

-Minä saan taas kerran uuden kasvumahdollisuuden. Jo tämän kokemuksen perusteella voin kertoa, että kyllä se vaan on eri asia pyörittää arkea kaksin kuin yksin. Ja kyllä, se vaatii aika paljonkin, että jaksaa kolmen lapsen kanssa ja saa kaiken arjen pyörityksen organisoitua asianmukaisesti, mutta kyllä se vaan palkitseekin ja sysää henkiseen kasvuun lisää vauhtia.

-Saan todella viettää aikaa rakkaiden lasteni kanssa. Silloin, kun on minun yh-viikko, pyrin todella keskittymään lasten kanssa oloon. Se on ihanaa! Minulla on superihanat lapset ja vietän enemmän kuin mielelläni heidän kanssaan aikaa, vaikka sitten vähän enemmänkin… 😀

Valoisa tulevaisuus

Koitin pitää listan top nelosessa sekä miinuksissa kuin plussissa, jotta tasapaino säilyisi… 😉 Tällaisia asioita siis tuli ensimmäisenä mieleeni.

Jotta tulevaisuus ei näyttäisi epätoivoiselta ja kaaosmaiselta, haluan ajatella tämän uuden elämäntilanteen positiivisena haasteena, jonka otan vastaan sellaisena kuin se tulee, ilman, että maalailisin siitä kauhukuvia mieleeni. Toivon meille lasten kanssa ihania, onnellisia päiviä! Minä niin tulen selviytymään tästä hyvin 🙂 !

Jos sinulla on kokemusta työmatkaleskeydestä, niin kerro minulle kokemuksiasi ja tarinoita, kuuntelen mielelläni!

// Emmi

2 kommenttia

  1. Annika kirjoitti:

    Hyvä kirjoitus! Tykkään sun krjoitustyylistä! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *