Hae
Emmi Anniina

Rauhallinen vappu

Mukavaa vappua sinulle, blogini lukija!

vappu

Olen tainnut ennenkin kertoa, että emme ole tiukasti perinteitä noudattava perhe. Siksi vapun juhlintakaan ei ole meille mikään vakava asia. Oikeastaan emme ole koskaan vappua edes juhlimalla juhlineet, paitsi ehkä kerran yliopistoaikana, jos oikein muistan…? Vapun sanoma ei ole koskaan oikein avautunut minulle täysin, vaikka tiedänkin, että se liittyy kansainväliseen työväen juhlaan (ja yliopistoväkeen?). No, kesänaloitusjuhlana sitä itse olen pitänyt ja sellaisena se meillä taitaa olla jatkossakin pienimuotoisena. Sellaisia vappuun perinteisesti liittyviä juttuja ollaan tehty, joita lapset ovat halunneet.

Valmistelut meillä ja Mummolassa

Meidän perheessä vapun valmistelut alkoivat vappupallojen hankkimisella. Jokainen lapsi sai oman pallon. Etsinnässä oli myös valkoinen vappuväri hiuksiin ekaluokkalaiselle koulun naamiaisiin, mutta sitä ei löytynyt. Ekaluokkalaisella oli koulussa perjantaina myös herkkupäivä, mutta emme kerinneet leipoa mitään torstaina, niin kaivoimme pakkasesta muffineita mukaan, onneksi ne kelpasivat!

vappu

Perjantaina koulun jälkeen neljäsluokkalainen ja ekaluokkalainen lähtivät pyöräilemään Mummolaan. He olivat sopineet Mummon kanssa yhteisestä vapusta. Tämä olikin eka kerta ekaluokkalaiselta, kun hän ilman vanhempaa pyöräili Mummolaan. Matkaa on 14 kilometriä. Onneksi pyöräilyssä kokenut isoveli oli seurana. Neljävuotias pääsi mieheni kanssa seurakunnan pihalla järjestettävään vapputapahtumaan. Illan vapputapahtuman jälkeen mies vei nuorimman pojan myös Mummolaan. He olivat herkutelleet hampurilaisilla ja munkeilla siellä yhdessä. Mummo lähetti miehen mukana myös minulle gluteenittomia munkkeja, joilla herkuttelinkin sitten illalla.

vappu

Minä tykkään syödä munkit ilman päällyssokeria, joten sellaisena nämä gluteenittomat sain! Kiitos äiti!

Pojat jäivät siis Mummolaan vappuviikonloppua viettämään ja me miehen kanssa vietämme rauhallisen viikonlopun vauvan kanssa. Tosin meillä molemmilla on aika paljon viikonloppuna töitä tiedossa, joten niiden parissa menee aika monta tuntia. Perjantai-iltana molemmat teimme nukkumaanmenoon asti omia töitämme.

Kotoilua ja ystäviä

Tänään, lauantaina, mies lähti tapaamaan muutamaa ystäväänsä ja omaa Mummiaan, minä jäin vauvan kanssa kotiin ja hänen päikkäriaikoinaan teen sitten töitä. Pojat ja Mummo olivat suunnitelleet keskenään vapun viettoa, joten annan heidän nauttia toistensa seurasta koko tämän päivän. Huomenna sunnuntaina sitten puolenpäivän jälkeen suuntaamme poikia hakemaan. Suunnitelmissa on grillailla huomenna koko perheen kesken. Illalla sunnuntaina onkin normaalisti nuorimman pojan ja vanhimman pojan harrastukset.

Nyt ulkona paistaa aurinko, joten lähdemme vauvan kanssa terassille siitä nauttimaan ja käymme katsomassa, onko meille valunut tälle päivälle vappujuomaksi mahlaa. Tällaisen kevyen postauksen myötä toivottelen kaikille kivaa viikonloppua!

vappu

Millainen vappu teillä on/on ollut?

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Kolmannen lapsen lapsentahtinen imetys loppui 3 vuoden ja 3 kuukauden iässä

Meidän kaksikuinen vauva

Perheeseemme syntyi vihdoin tyttö – siksikö perheemme on nyt valmis?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.