Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Kahden kilon herkullinen raakasuklaa – tee kerralla kaikille ihanille joululahjat!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

raakasuklaa

Joulu ja todellinen suklaan aikakausi on starttaamassa ihan pian! Me haluamme olla viemässä raakasuklaan ilosanomaa eteenpäin myös jouluna, joten nyt on aika tehdä PALJON suklaata – niin, että sitä riittää muillekin kuin omalle perheelle! Miksi sitä pitäisi väsätä muutaman sadan gramman satsia kotisuklaata, kun sitä voi tehdä lähes samalla vaivalla kerralla vähän enemmän. Vaikkapa kaksi kiloa! Tätä suklaata pääsivät tämän vuoden Täysii- seminaarin puhujatkin mutustelemaan. Nyt kun joulukin on jo ovella, niin tästä saat oivan lahjavinkin.

Kaakaolla on piristävä vaikutus ja tässä suklaassa sitä on lähdetty loiventamaan reishiuutteella. Reishi on adaptogeeni, eli se nimensä mukaisesti tasapainottaa kehoa. Se on loistava immunomodulaattori, eli aine joka vaimentaa ja kiihdyttää elimistön immuunivastetta. Näin flunssa-aikaan siitä voi olla siis monille hyötyä. Ceylonkaneli puolestaan parantaa insuliiniherkkyyttä, joten vaikka tässä suklaassa on hiukan hiilihydraatteja, et välttämättä vaivu ihan kaameaan sokerikoomaan sen avulla.

raakasuklaa

750g kaakaomassaa
200g kookosmannaa
250g kaakaovoita
150g kookosnektaria
150g kaakaojauhetta
4tl ceylonkanelia
4tl instant reishijauhetta
1/2tl suolaa
40 tippaa vaniljasteviaa

Koristeluun:
125g kaakaonibsejä
125g gojimarjoja
125g mulpereita
125g cashewpähkinöitä

Sulata ensin eri astioissa vesihauteessa kaakaomassa, kaakaovoi ja kookosmanna juoksevaksi. Yhdistä ainekset ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää kookosnektari sekoittaen joukkoon ja sen jälkeen kaakaojauhe pikkuhiljaa sihdin läpi samalla vispilällä sekoittaen. Varaudu siihen, että joudut ainakin 15 minuuttia sekoittamaan vispilällä, jotta saat sileän koostumuksen! Lisää lopuksi vielä mausteet. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja koristele. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

raakasuklaa

Vinkki: jos haluat siistejä ja tasaisia paloja, niin tee veitsellä levyyn urat valmiiksi noin puolen tunnin päästä, kun olet laittanut massan viileään.

Ihania suklaantekohetkiä kaikille 🙂

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

raakasuklaa

MUITA SUKLAISIA RESEPTEJÄ:

RAAKAKAKKU-UNELMIA OSA 1/3: SUKLAA-KINUSKIKAKKU

TÄSTÄ TYKKÄÄT VARMASTI: CAROB-KAHVIRAAKASUKLAA

KUN SUKLAANHIMO ON VALTAVA: MAAILMAN NOPEIN RAAKASUKLAA

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.