Hae
Emmi Anniina

Nykyisistä työkuvioistani ja neljä vinkkiä tuoreelle yrittäjälle

Mä olen tämän vuoden ajan ollut meidän perheessä se, joka tekee pääasiallisen tulon talouteemme. On ollut hieno huomata, että vihdoin yrittäminen on vaihtunut onnistumiseksi 😉 Olen tehnyt valmentajana KELAn ammatillista kuntoutusta ja tämän lisäksi luentoja, työpajoja, valokuvausta ja omaa somea. On ollut niin ihanaa yhdistää nämä kaikki hyväksi kokonaisuudeksi! Samaan aikaan olen opiskellut rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajaksi, – siitä olettekin saaneet lukea täältä mun blogista jo puolen vuoden ajan.

Mun työviikoissa on kaksi päivää Nuotti-valmennusta, joista teen toisen päivän Lahdessa ja toisen Kouvolassa. Nämä päivät ovat suhteellisen pitkiä, sillä olen valinnut tehdä valmennusta vain kahtena päivänä viikossa. Mieluummin teen kaksi pitkää valmennuspäivää kuin lähtisin tunnin tai kahden tunnin päähän töihin useammin viikossa. Muiden päivien sisällöt vaihtelevat suuresti, joten ne suunnittelen lasten menojen ja koko perheen mieltymysten mukaisesti. Kuitenkin viikkoon kuuluu yleensä valmennuspäivien lisäksi seuraavien luentojen, workshopien tai koulutusten suunnittelua ja markkinointia (ja niinä viikkoina, kun ko. juttuja on, niin ne 😀 ). Ja omassa somessa teen kaupallisia yhteistöitä viikottain, niihin kuluu tietysti myös yrittäjyyteen liittyviä työtunteja. Valokuvauskeikkoja tulee silloin tällöin – kaikki puskaradion kautta.

yrittäjä

Tällä hetkellä työtilanne tuntuu hyvältä, aion jatkaa näin tämän vuoden. Ensi vuonna onkin sitten edessä uusia suunnitelmia, niistä kerron teille varmasti syksyllä tai loppuvuodesta. Kuitenkin jatkan kaikkia edellämainittuja työlohkoja, mutta osaa niistä vähän eri kulmasta. Minulla on myös suunnitteilla yksi isompi juttu, jota kukaan ei ole Suomessa vielä tietääkseni aiemmin tehnyt. Miten jännää!

Minä aloittelin yrittäjänä vuonna 2020 ja vasta nyt vuonna 2023 teen töitä oikeasti täysipäiväisesti. Koronavuodet söivät suurimman osan minun koulutuksista ja valmennuksistani ja siitä ylipääsemiseen tarvittiin aika paljon aikaa. Oli tuoreena yrittäjänä järkyttävä pettymys, kun vaivalla sovitut keikat ja pitkätkin koulutukset peruttiin. Mutta opinpa ainakin lisää sinnikkyyttä! Tein aiemmin myös ystävälleni keikkamyyntiä ja muutamille tahoille sisällöntuotantoa (lehtiartikkeleita, uutisten tiivistämistä, podcastien purkua jne.), mutta nyt olen jättänyt pois nämä jutut, jotka eivät ole sitä minun omaa corea enää.

yrittäjä

Jos siis aloitteleville yrittäjillä antaisin muutaman vinkin, niin ne olisivat ne perinteiset:

1. ole sinnikäs!

2. tiedä, mikä on se sinun coresi ja keskity siihen

Ja eihän minullakaan core ole vain yksi juttu, mutta tarkoitan, että ensin kannattaa miettiä, mikä on se päätulonlähde ja sitten valita oheen muutamia muita juttuja, jos aikaa/energiaa/tahtoa riittää. Jotkut jutut on vaan valitettavasti karsittava, jos haluaa viettää perheenkin kanssa aikaa. Ja se on ainakin minulle erittäin tärkeä asia. Siksi pääosin valitsinkin vain ne kaksi säännöllistä valmennuspäivää viikossa. Moni palkallinen tekee saman määrän asiakkaita koko viikossa kuin minä kahdessa päivässä. Siksi kolmas tärkeä vinkki tuoreille yrittäjille on:

3. pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi ja tiedosta omat rajasi

ja teksti loppuu minun mielestä siihen ohjeeseen, josta myös kaikki lähtee liikkeelle, kun aloitat yrittäjänä:

4. tiedosta omat arvosi ja toimi niiden mukaan

Ihanaa heinäkuun loppua teille!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG ja TikTok: @emmianniinajansson

FB: @emmianniinablog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *