Todellinen herkkuklassikko: lusikkaleivät (gluteenittomina ja maidottomina)
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Melkein kaikki muistoni lusikkaleivistä liittyvät juhliin. Lusikkaleivistä tulee siis mieleen mitä hienompia juhlia. Lusikkaleivät eivät kuitenkaan ole mitenkään supermonimutkaisia tehdä (vaikka aikaa toki vievätkin jonkin verran näpertelyineen). Niitä voi siis halutessaan väsäillä arkena tai normaalina viikonloppunakin! Tässä on ohje, joka on gluteeniton, ja halutessasi maidoton.
Lusikkaleivät (gluteeniton, halutessasi maidoton) (pari pellillistä)
(huom! Reseptissä käytetään kirkastettua voita eli gheetä, josta on poistettu maidon proteiini eli se sopii monille maitoallergikoille, mutta ei kaikille eli tarkista sopivuus ennen maidottomalle ihmiselle tarjoilemista!)
200g rasvaa, esimerkiksi gheetä
1½dl sokeria, esimerkiksi kookossokeria
½tl vaniljajauhetta
1tl ruookasoodaa
2dl vaaleita gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi vaaleita riisijauhoja
½-1tl psylliumia
erytritolia lusikkaleipien koristeluun halutessasi
Kiehauta rasvaa 10 minuuttia miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää rasvaan sokeri ja vaniljajauhe. Sekoita keskenään muut kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-vaniljaseokseen. Lusikkaleipien tekoon tarvitset luonnollisesti lusikan, mieluiten teelusikan. Käytä teelusikkaa muottina muotoillaksesi lusikkaleivät pellille. Aseta tasainen puoli muotoillusta lusikkaleivästä alaspäin. Paista lusikkaleipiä 8-10 minuuttia noin 180 asteessa (niin kauan, kunnes lusikkaleivät ovat vaaleanruskeita). Anna lusikkaleipien jäähtyä ja täytä kaksi puolikasta vastakkain haluamallasi hillolla. Halutessasi viimeistele lusikkaleivät pyörittelemällä ne erytritolissa (myös normaali kidesokeri käy, jos sinulla ei ole erytritolia). Lusikkaleivät ovat aluksi kovia, mutta suljetussa rasiassa ollessaan ne pehmiävät. Lusikkaleivät sopivat myös pakastamiseen hyvin.
Lusikkaleivät ovat kyllä herkkujen herkkua – kokeilisitko sinäkin?
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog
MUITA HERKKURESEPTEJÄ:
Mitä tehdä taateleista osa 1/2: mehevä gluteeniton taatelikakku
Mitä tehdä taateleista osa 2/2: herkulliset gluteenittomat taatelikeksit
Mummon Omenainen (gluteeniton, ja halutessasi myös maidoton)
Ei vitsi. niin kokeilemisen arvoinen resepti!
Kokeile ehdottomasti!