Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Todellinen herkkuklassikko: lusikkaleivät (gluteenittomina ja maidottomina)

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Melkein kaikki muistoni lusikkaleivistä liittyvät juhliin. Lusikkaleivistä tulee siis mieleen mitä hienompia juhlia. Lusikkaleivät eivät kuitenkaan ole mitenkään supermonimutkaisia tehdä (vaikka aikaa toki vievätkin jonkin verran näpertelyineen). Niitä voi siis halutessaan väsäillä arkena tai normaalina viikonloppunakin! Tässä on ohje, joka on gluteeniton, ja halutessasi maidoton.

Lusikkaleivät (gluteeniton, halutessasi maidoton) (pari pellillistä)

(huom! Reseptissä käytetään kirkastettua voita eli gheetä, josta on poistettu maidon proteiini eli se sopii monille maitoallergikoille, mutta ei kaikille eli tarkista sopivuus ennen maidottomalle ihmiselle tarjoilemista!)

200g rasvaa, esimerkiksi gheetä

1½dl sokeria, esimerkiksi kookossokeria

½tl vaniljajauhetta

1tl ruookasoodaa

2dl vaaleita gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi vaaleita riisijauhoja

1dl tapiokatärkkelystä

½-1tl psylliumia

erytritolia lusikkaleipien koristeluun halutessasi

lusikkaleivät

Kiehauta rasvaa 10 minuuttia miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää rasvaan sokeri ja vaniljajauhe. Sekoita keskenään muut kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-vaniljaseokseen. Lusikkaleipien tekoon tarvitset luonnollisesti lusikan, mieluiten teelusikan. Käytä teelusikkaa muottina muotoillaksesi lusikkaleivät pellille. Aseta tasainen puoli muotoillusta lusikkaleivästä alaspäin. Paista lusikkaleipiä 8-10 minuuttia noin 180 asteessa (niin kauan, kunnes lusikkaleivät ovat vaaleanruskeita). Anna lusikkaleipien jäähtyä ja täytä kaksi puolikasta vastakkain haluamallasi hillolla. Halutessasi viimeistele lusikkaleivät pyörittelemällä ne erytritolissa (myös normaali kidesokeri käy, jos sinulla ei ole erytritolia). Lusikkaleivät ovat aluksi kovia, mutta suljetussa rasiassa ollessaan ne pehmiävät. Lusikkaleivät sopivat myös pakastamiseen hyvin.

Lusikkaleivät ovat kyllä herkkujen herkkua – kokeilisitko sinäkin?

lusikkaleivät

Lusikkaleipiä voi nauttia myös ilman koristelua!

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

MUITA HERKKURESEPTEJÄ:

Mitä tehdä taateleista osa 1/2: mehevä gluteeniton taatelikakku

Mitä tehdä taateleista osa 2/2: herkulliset gluteenittomat taatelikeksit

Mummon Omenainen (gluteeniton, ja halutessasi myös maidoton)

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

2 kommenttia

  1. miniswithstyle kirjoitti:

    Ei vitsi. niin kokeilemisen arvoinen resepti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.