Hae
Emmi Anniina

Mitä kristallipallosta näkyy?

Blogi on ollut hiljainen. Onneksi
syy ei ole ollut valvominen, vaan sosiaalisen elämän ahmiminen.  Outoa on taas ollut, kun mieheni vapaapäivinä
meillä tehdään muutakin kuin nukutaan vuorotellen. Ja onpa jännä huomata, että
kun yöllä nukkuu, niin päivällä kummasti jaksaa. 
Pikkusankarin lääkkeen
erinomaisuudesta huolimatta on taas aika lopetella lääkekuuri vähitellen ja
kokeilla elää seuraavat kuukaudet pelkän ruokavaliohoidon turvin. Jokainen voi ennustaa tulevien kuukausien tilanteemme omien kykyjensä mukaan seuraavien faktojen pohjalta:

11.2. ei lääkitystä, 40
herätystä yössä, päikkäreitä
10min x 3
18.2  normaali annos, 35
herätystä yössä, päikkäreitä
30min x 2
25.2  tehoannos, 0 herätystä yössä, päikkäreitä
3h
17.3  normaali annos, 3 herätystä yössä, päikkäreitä
2h
 6.4   puolikas annos, 10
herätystä yössä, päikkäreitä
1h

8 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Mikä lääke käytössä? Sitä voi siis käyttää vain kuureissa, ei jatkuvasti?

  Päiväkirjamerkintöjesi valossa herätyksiä odotettavissa…tsemppiä ja jaksamista!

  T.linda

  • Emmi kirjoitti:

   Lääkkeenä menossa siis Nexium, josta tulee Pikkusankarille sivuoireina ainakin kai kovaa pääkipua, suurta ruokahalun puutetta sekä luultavasti myös muita sivuoireita. Viime kerralla lääkkeen tauottaminen onnistui niin, että oltiin muutama kuukausi ilman lääkettä melko normaalein nukkumisin (paitsi tietenkin uusien ruokien kokeilujen aikana ei nukuttu…). Sitten räjähti taas tilanne käsiin ja oli ihan pakko aloittaa lääke, vaikka viimeiseen asti yritettiin olla ilman. Nyt ei näytä ehkä ihan niin lupaavalta ilman lääkettä… Mutta saapa nähdä.

   Kiitos tsempeistä 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Mites Nexiumin alasajo on sujunut?

  Linda

  • Emmi kirjoitti:

   Vaihtelevasti. Nyt ollaan taas jämähdetty puolikkaaseen annokseen vähäksi aikaa, eikä uskalleta vähentää jokapäiväisestä annoksesta joka toiseen päivään. Välillä oireita ei ole juuri ollenkaan näin, mutta yleensä oireet (ja sivuoireet) ovat siedettäviä nyt, joten tällä mennään varmaan pari viikkoa vielä.
   Linda, minkälainen tilanne teillä on refluksijuttujen suhteen?

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Toivottavasti jatko sujuu hyvin.

  Meillä lapsi ei Onneksi (!) kärsi refluksista (vauvana kyllä oksenteli, mutta kun pahikset saatiin kiinni niin se loppui, eli ainakaan rakenteellista refluksia ei onneksi ole, huh) vaan epäsopivista tulee melko välittömät iho-oireet: nokkosrokkoa ja hillitöntä kutinaa. Tämä tekee diagnosoinnista suht helppoa.

  Meillä on ihanan rauhallinen ja hyvä vaihe nyt, pääosin kaikki kokeilut on jäissä ja nyt vaan nautiskellaan tyytyväisestä lapsesta. Lapsi saa maistaa ruokia, joita kohtaan osoittaa kiinnostusta (pl superpahikset), mutta systemaattisia kokeiluja ei tehdä ja viimeisin rotaatioviritelmäkin kaatui. Parin kuukauden ajan meni harvalla rotaatiolla suht kivuitta banaania, pakastettua perunaa ja ban-mus yosaa. Ihania välipalavaihtoehtoja noi jugge ja bansku, mut harmittavasti kaikista tulee nyt ei-siedettäviä oireita (poskien punoitus ja pieni kutina on ok, mut jos yöuni häiriintyy ja aamulla on lakanat veressä kun lapsi on raapinut jalkansa auki, niin sitä ei suvaita.)

  Moneen moneen kuukauteen ei ole saatu mitään uutta, varmasti sopivaa ruokavalioon, viimeisin taisi olla riisimaito viime vuoden marraskuussa… En oikein keksi mitä seuraavaksi kokeilisi, joten pitkälti ollaan testailtu vaan vanhoja epävarmoja. Eli hakattu päätä seinään:) Aina sanotaan, että kannattaa testata sitä mikä sopiessaan helpottaisi omaa arkea, mut en mä tiedä mikä sitä helpottais. Oon aikanlukossa meidän ruokalistan kanssa.

  Tsemppiterveisin,
  Linda

  • Emmi kirjoitti:

   Kiva kuulla, että teillä on ollut tuollaisia rauhallisempiakin jaksoja, eikä lapsenne raavi joka yö itseään verille. Kauhean kuuloista kyllä nuo teidän kutinaoireet 🙁
   Ruokien kanssa ees taas selailu on kyllä niin puuduttavaa… Minkä ikäinen lapsesi on?
   Pikkusankari on 1v9kk ja ruuat kuin yhdeksänkuisella… Meillä on onneksi tosi ihana allergologi, jonka kanssa tehdään ruokakokeilusuunnitelmat pariksi kuukaudeksi aina eteenpäin. Toivottavasti teilläkin on jokin taho, josta saatte tukea ruokien kanssa pähkäilyyn…?

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Meidän poika on kohta 1v 5kk ja ruokavalio myös aika onneton. (Luulin, että olin tänne jo kirjoitellut meidän ruoista ja tilanteesta, mutta se taisikin olla toiseen blogiin). Lapsi syö pääasiassa bataattia, possua, riisiä, tattaria, rypsiöljyä, vadelma-ruusunmarja-pilttiä ja meloonia. Maitona riisijuoma.

  Meil on kyl ihan ookoo lääkäri, mut ruokakokeiluista päättäminen on kyl meidän omilla harteilla. Ravintoterapeutilla käydään myös, mut ei siitäkään niin hirveesti oo ollu apua.

  Miltä teidän ruokalista näyttää? Mitä on kokeilulistalla seuraavaksi? Yritättekö jotain rotaatiota?

  • Emmi kirjoitti:

   Kun seitsekuisena refluksijutut ja allergiat lähtivät selviämään, ruokavalio karsittiin seuraavaan: kana, bataatti, kesäkurpitsa, maissi, riisi, päärynä, mustikka, luumu. Mikään maito ei käynyt niissä olevien öljyjen takia, joten imetin (tuolla samalla ruokavaliolla kuin Pikkusankarilla oli) 1v6kk asti, jolloin laktoositon maito alkoi yllättäen käymään pieninä määrinä!

   Nyt ruokavalioon on saatu pieninä määrinä edellisten lisäksi possu, kurkku, punajuuri, vadelma, ruusunmarja, kinoa ja tattari.

   Pieninä annoksi kerran, pari viikossa käyvät myös viinimarjat, lohi, tonnikala, lanttu, munakoiso ja pikkuriikkisen avocadoa.

   Tosi pahiksia edelleen meillä kotimaiset viljat, amarantti, hirssi, kaikki mausteet, kaikki öljyt ja rasvat, lisäaineet, porkkana, peruna, kaalit, tuore tomaatti, omena, sitrushedelmät, pähkinät, mansikka, jne.

   Meillä on aina toiminut sellainen kokeiluprogrammi, että kun Pikkusankarin tilanne on tasainen tai suht tasainen, otamme yhden ruoka-aineen per viikko kokeiluun. Ja silloin, kun on huono aika, emme kokeile mitään. Meille tämä on ollut selkein metodi meille.
   Öljyjä ollaan yritetty rotatoida, että vuorotellen sen yhden tipan hamppua, seuraavana päivänä avocadoa, sitten oliivia jne., mutta jo siitä yhdestä tipasta tulee yleensä oireita, joten ei olla montaa päivää jatkettu.

   Viime aikoina ei olla juurikaan kokeiltu mitään uutta, kun just just saatiin takaisin menuuseen tuolloin tosi huonona aikana sieltä pois tippuneet ruuat. Parin viikon päästä on lääkäriaika, joten siellä sitten tahkotaan suunnitelmia eteenpäin taas.

   Me ei olla käyty ravintoterapeutilla. Enkä ole kuullut niistä kovinkaan paljon hyötyä olleen refluksikoille…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.