Hae
Emmi Anniina

Toiset ne leipovat torttuja kun toiset syövät jätskiä

Jep, meidän perheessä tehtiin eilen vaniljajätskiä! Eikä se muuten ollut mikään jätskin joulutuunauskokeilu, vaan tehtiin ihan rehellistä vaniljajätskiä. Kuten taidatte tietääkin jo, olemme fiilissyöjiä, eikä meillä kalenteri määrää vain tiettyjä ruokia syötäväksi tiettyjen kuukausien aikana. Ei meillä siis mitään jouluruokia vastaan ole ja pipareitakin on jo meidän taloudessa tänä talvena nähty ja syöty (jokapäiväisestä suklaasta puhumattakaan, heh). No mutta, JOS jotakuta kiinnostaa nyt kokeilla jotakin muutakin kuin perinteisten jouluherkkujen leipomista, niin tässä tulee raaka, sokeriton ja maidoton vaniljajäätelö!

3 rkl kookosmannaa
0,5 dl kaakaovoita
0,5 dl gheetä
2 rkl mct-öljyä
0,5 dl erytritolia
½tl vaniljaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl vettä
3 munaa
3 keltuaista

Blendaa kaikki ainekset ensin sekaisin ja laita sitten jäätelökoneeseen tekeytymään. Ilman jäätelökonettakin onnistuu, kun laitat aineskulhon pakkaseen ja sekoittelet lusikalla vartin – puolen tunnin välein, kunnes haluttu koostumus on saavutettu.
Tämä jäätelömassa on ”perusaines” ja tosi hyvää sellaisenaankin! Jos kuitenkin tahdot, voit tuunata sitä mieleiselläsi tavalla lisäämällä siihen esimerkiksi banaanimurskaa, hedelmäpaloja, marjoja, marjajauhetta, pähkinärouhetta, kaakaojauhetta – ehkä myös niitä joulumausteita 😉

Yhteistyössä Foodinin kanssa

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Näyttää hyvältä. Voinko korvata tuon makeutusaineen tai makeuttajan erytritolia hunajalla tai ruokosokerilla. En uskalla tai halua vain tuota ainesta käyttää.

    • Emmi kirjoitti:

      Voit korvava hunajalla tai ruokosokerilla, mutta silloin tietenkään jäätelö ei ole enää sokeriton eikä vhh-ruokavalioon käypä (jos joku lukija sellaista nyt noudattaisi, niin mainitsen tässä, koska resepti alkuperäisessä muodossa sopii siihen ruokavalioon) 🙂 Muita sokerittomia (mutta ei vhh-)makeutusvaihtoehtoja voisivat olla banaani ja taatelit. Erytritolin lisäksi muita hyviä sokerittomia vhh-makeuttajia ovat stevia ja koivusokeri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.