Hae
Emmi Anniina

Pihvinkorvike vegekaverille (ja itselle myös)

Me rakastamme maukasta, vastuullista ja eettistä luomulihaa, mutta se ei tarkoita, että emme söisi välillä vegestikin! Aika usein minun päivässäni toinen iso ruoka on kokonaan kasvisversio. Ja ollenkaan ei haittaisi, vaikka joka päivä lautaselta löytyisi näitä pihvinkorvikkeita, nam nam! Tässä siis meidän versio falafel-tyylisistä pihveistä:

2dl liottamattomia kikherneitä
2rkl tahinia
100g vuohenjuustoraastetta
1rkl psylliumia
0,5dl vettä
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
ripaus suolaa
gheetä voiteluun

Liota kikherneet yön yli, ja keitä ne sitten pehmeäksi ja soseuta (Jos tahdot päästä helpommalla, käytä esiliotettuja kikherneitä – silloin niiden määrä on 200g ja voit siirtyä suoraan soseutusvaiheeseen). Hienonna sipulit. Lisää soseeseen loput ainekset ja turvota 15 minuuttia. Muotoile taikinasta pieniä palloja uunipellille ja voitele ne sulalla gheellä. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Tarjoa vegekaverille ja nauti myös itse ;-))

 
Yhteistyössä Foodinin kanssa 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Vegellä kai yleensä tarkoitetaan vegaania?

    • Emmi kirjoitti:

      Tarkoitetaanko? Minä en tosissaan tiedä virallista määritelmää termille "vege", mutta jotenkin omassa lähipiirissä käytettynä olen olettanut sen olevan lyhennelmä vegetaristista, joka siis määritelmien mukaan syö mm. maitotuotteita. Otin asiasta selvää myös muualta, mutta mistään en löytänyt vankkaa tietoa, että vege = vegaani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.