Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Sokeriton raparperikiisseli

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Tyhjentelin pakastetta uusia satokausia varten ja huomasin pakasteessa olevan viime vuodelta vielä raparpereja muutamia pusseja. Ei siis muuta kuin jatkojalostukseen! Olin jo aiemmin kokeillut tehdä sokeritonta raparperikiisseliä, mutta jokin meni siinä versiossa pieleen. Tämä uusin versio oli kuitenkin erittäin onnistunut ja siksi halusin jakaa sen teille muillekin, jotka välillä haluatte tehdä sokerittomia versioita herkuista.

raparperikiisseli

Sokeriton raparperikiisseli

noin 7dl vettä

noin 7dl paloiteltua raparperia (2 pitkää vartta)

½-1dl erytritolia

noin ½dl tapiokatärkkelystä (+1dl vettä)

raparperikiisseli

Meidän kaapista oli Foodinin erytritoli loppunut, mutta FitnessFirstin erytritolista löytyi pussin pohjat vielä.

Kun vesi kiehuu, laita raparperit sekaan. Anna raparperien hieman pehmentyä. Sekoita joukkoon erytritolia oman maun mukaan, niin että se on tarpeeksi makeaa. Sekoita keskenään eri astiaan tapiokatärkkelys sekä vesi. Kun rararperit alkavat hajoamaan kattilassa, lisää tapiokatärkkelys-vesi-seos kattilaan. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Kiisseli oli tosi onnistunut! Koska olin kerran aiemmin tehnyt pilalle menneen kiisselin, varmistin mittasuhteita ennen kiisselin tekoa vielä ystävältäni, joka kokkailee myös sokerittomia herkkuja. Kiitos @merituuli_pyykko taas reseptituesta 😉

raparperikiisseli

Itse söin ekan annoksen kiisseliä tuoreiden mansikoiden kanssa. Nam.

Maukkaita hetkiä sinun kesäkeittiöösi!

// Emmi

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

KATSASTA MYÖS NÄMÄ HERKKURESEPTIT:

Leivän päälle jotakin erilaista: pähkinä-banaani-maca -levite

Kuopuksen synttärikakku: valkosuklaaraakakakku

Gluteenittomat ja vegaaniset välipalapallerot

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *