Sokeriton raparperikiisseli
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Tyhjentelin pakastetta uusia satokausia varten ja huomasin pakasteessa olevan viime vuodelta vielä raparpereja muutamia pusseja. Ei siis muuta kuin jatkojalostukseen! Olin jo aiemmin kokeillut tehdä sokeritonta raparperikiisseliä, mutta jokin meni siinä versiossa pieleen. Tämä uusin versio oli kuitenkin erittäin onnistunut ja siksi halusin jakaa sen teille muillekin, jotka välillä haluatte tehdä sokerittomia versioita herkuista.
Sokeriton raparperikiisseli
noin 7dl vettä
noin 7dl paloiteltua raparperia (2 pitkää vartta)
½-1dl erytritolia
noin ½dl tapiokatärkkelystä (+1dl vettä)
Kun vesi kiehuu, laita raparperit sekaan. Anna raparperien hieman pehmentyä. Sekoita joukkoon erytritolia oman maun mukaan, niin että se on tarpeeksi makeaa. Sekoita keskenään eri astiaan tapiokatärkkelys sekä vesi. Kun rararperit alkavat hajoamaan kattilassa, lisää tapiokatärkkelys-vesi-seos kattilaan. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.
Kiisseli oli tosi onnistunut! Koska olin kerran aiemmin tehnyt pilalle menneen kiisselin, varmistin mittasuhteita ennen kiisselin tekoa vielä ystävältäni, joka kokkailee myös sokerittomia herkkuja. Kiitos @merituuli_pyykko taas reseptituesta 😉
Maukkaita hetkiä sinun kesäkeittiöösi!
// Emmi
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog
KATSASTA MYÖS NÄMÄ HERKKURESEPTIT:
Leivän päälle jotakin erilaista: pähkinä-banaani-maca -levite