Hae
Emmi Anniina

Perheeseemme syntyi vihdoin tyttö – siksikö perheemme on nyt valmis?

”Tähän on varmasti hyvä lopettaa lastenteko.”

”Vihdoin tyttö!”

”Upeaa, että kolmen pojan jälkeen saitte vielä tytön!”

Valokuva: Leena Waren

Neljäs lapsemme on tyttö

Helmikuussa meille syntyi tyttövauva. Emme tienneet vauvan sukupuolta varmaksi ennen synnytystä, mutta ajattelimme, että ehkä neljäs poika voisi olla helpompi meidän poikajoukkueeseen. Helppouden tunne syntyi siitä, että meillä on jo kolme poikaa, poikien vanhoja vaatteita ja muutenkin ajatus poikavauvasta tuntui tutummalta kuin tyttövauva. Tätä on tavallaan vaikeaa selittää… Mutta oikeastaan meille ei ollut väliä, kumpaa sukupuolta vauva tulisi olemaan (ja tällä en tarkoita, etteikö joilekin sukupuolella olisi väliä, mutta meille sillä ei ollut). Ajateltiin kuitenkin, että lapsi on ihan yhtä rakastettu, oli hän sitten tyttö tai poika. Jo raskausaikana minulla oli erilainen tunne. Tunne kertoi, että tämä on meidän viimeinen lapsemme. Se ei liittynyt lainkaan mietintöihin, oliko vauva tyttö vai poika.

No, tyttö meille syntyi ja tietenkin tuntui heti, että juuri hän kuului meidän perheeseemme! Niin on käynyt jokaisen lapsen kohdalla – riippumatta sukupuolesta. Varmasti sama tunne olisi tullut meille, vaikka neljäs olisi ollut poika. Tyttö, juuri hän, tämä persoona, oli tarkoitettu meidän perheeseen.

Tytön ja pojan kasvatus?

En vielä tiedä, miten tytön ja pojan kasvatus eroavat toisistaan, vai eroavatko mitenkään. Luulen, että suurempi ero tulee kasvatuksen suhteen olemaan kuitenkin persoonaeroissa. Ainoat asiat, josta voin varmasti keskustella tyttäreni kanssa eri tavalla kuin poikieni kanssa, on tietenkin itse naiseuteen littyvät asiat. Muista eroista en tiedä, aika näyttää. Meillä jokainen lapsi saa valita itse vaatevärinsä, lelunsa ja harrastuksensa, joten mihinkään muottiin emme laita tyttöä emmekä poikia. Annamme niin poikien kuin tytönkin näyttää tunteensa omalla tavallaan.

Tämä teksti syntyi siis alun kommenttien perusteella. Kaikki kommentit, joita me vauvan sukupuolesta olemme saaneet, ovat olleet hyvällä sanottuja, emmekä ole loukkaantuneet yhdestäkään, mutta ne kirvoittivat avaamaan ajatuksiani vauvan sukupuolesta. On ihanaa olla sekä tytön että poikien äiti! (Ja yhtä ihanaa varmasti olisi olla neljän pojan äiti!)

Jos sinulla on sekä tyttöjä että poikia, niin kerro ihmeessä, onko tytön ja pojan kasvatus erilaista sinun mielestäsi?

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG @emmianniinajansson FB: @emmianniinablog

Meidän kaksikuinen vauva

Käynnistyksestä huolimatta hyvä synnytyskokemus: vesisynnytys ilokaasulla

Söin istukkani synnytyksen jälkeen. Tiedätkö, mitä hyötyä siitä voi olla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.