Hae
Emmi Anniina

Tuorepuuro, NYT.

Minun mielestäni ajankohtaisin tuorepuuro juuri nyt on mansikka-mustikkatuorepuuro. Mansikoita saa vielä (juuri ja juuri) ja mustikkakausi on kivasti jo startannut! Hyvällä tuurilla molemmat lajit saa ripoteltua tuorepuuroon tuoreena, nam! Tässä minun versioni ajankohtaisesta herkusta!

1-2 dl halkaistuja tai rouheasti haarukoituja mansikoita
1-2 dl mustikoita
2-3 dl jäähdytettyä teetä (mieluiten jotakin marjaisaa teetä, esim. Clipperin wild berry infusion, strawberry & rhurarb infusion tai blackcurrant & blackberry infusion)
1 rlk maapähkinävoita tai kookosmannaa 
n. 2 dl kaurahiutaleita
makeutusta oman maun mukaan (esim. stevia)

Valmista tee normaalisti ja sekoita lämpöisen teen joukkoon tasaiseksi maapähkinävoi tai kookosmanna (voit myös laittaa molempia!). Jäähdyttämisen jälkeen lisää muut ainekset joukkoon. Anna puuron tekeytyä hetken tai pidempään, miten jaksat odotella.

Ja sitten kun ne tuoreet mansikat on syöty, niin voi kaivaa pakastimesta ne vihoviimeiset punaherukat viime vuodesta mansikan korvaaviksi. Tämä puuro toimii niidenkin kanssa!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

4 kommenttia

  1. petra kirjoitti:

    Nää tuorejutut on mulle ihan vieraita! Piti lukee pari kertaa et oikeastiko laitetaan teetä 😀 mut näyttää itseasiassa hyvältä 🙂

    • Emmi kirjoitti:

      Joo, en tiedä, onko tee yleinen muiden tuorejutuissa, mutta mun jutuissa välillä on, kun sopii niin hyvin 🙂

      Tuorepuurot on mahtavia, kun ne on niin monipuolisesti varioitavia, ja ne voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

  2. Marja-Liisa kirjoitti:

    Näitä pitäiisi päästä enemmän kokeilemaan 🙂
    postin.tuomaa@gmail.com

    • Emmi kirjoitti:

      Jep, suosittelen :-)!

      Mä itse tykkään vaihdella paljon eri viljalajeja näihin puuroihin – amaranttia, kauraa, kinoaa, teffiä, tattaria,… Niin tulee sitten aina vähän eri makuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *