Hae
Emmi Anniina

Pohdintoja NLP Trainer-polun varrelta

NLP Trainer-opinnot ovat edistyneet kivasti kesätauon jälkeen ja on aika höpötellä niistä taas teille! Mitä enemmän opiskelen NLP:tä, sitä enemmän olen innoissani siitä! NLP on niin minun juttu!

Miten kannattaa valita kouluttaja

Koska NLP puhuttaa ajoittain paljonkin eri foorumeissa, ajattelin avata tässä aluksi minun kokemustani koulutuksesta. Minä olen tosiaan käynyt True Heatrsilla ja minun koulutukseni on Next Generation NLP:tä, muusta NLP:stä minulla ei ole kokemusta. Huhuja olen kuullut kaikenlaisista ”Näin kasvatat myyntiäsi kymmenkertaiseksi kahdessa päivässä NLP:n avulla”-kursseista, mutta sellaisiin päin en kyllä vilkuilekaan. Minulle NLP on itseni kehittämistä, oman vuorovaikutustaitojen kehittämistä ja ihmistuntemuksen lisäämistä. Minulle NLP on vain ja ainoastaan hyvään tähtäävä metodi.

Jos siis harkitset NLP:n opiskelua, niin kannattaa ehdottomasti ottaa kunnolla selvää, että missä opiskelet ja kuka olisi paras kouluttaja! (Aivan kuten millä tahansa muullakin alalla kannattaa miettiä, että mistä oppinsa vetää…) Minä voin puhua vain siis Next Generation NLP:n puolesta ja sitten toinen juttu: kannatan ehdottomasti pitkiä koulutuksia, jotta asiat tulevat todella sisäistetyiksi ja ymmärretyiksi ja sen puolesta myös arjen käytäntöön parhaiten näin. Kun koulutus on pitkä, alitajunnalla on enemmän aikaa tehdä töitä opiskeltujen asioiden parissa.

Viimeisimmät ahaa-elämykset

Se, mikä minua tässä nykyisessä Trainer-koulutuksessa on eniten yllättänyt, on kielen vaikutus mieleen! Sen lisäksi, että kurssilla on puhuttu paljon kielestä ja siitä, miten sitä esimerkiksi kannattaisi käyttää fieldin rakentamiseen, niin paljon uusia ajatuksia olen saanut lukemistani NLP:hen liittyvistä kirjoista. Luin koulutukseen kuuluvaa kirjaesitelmää varten yhden kirjan, mikä avasi silmäni aivan totaalisesti kielen suhteen!

Olenhan minä aiemminkin ollut tietoinen siitä, miten kielen avulla voi saada vaikka mitä muutoksia aikaan omassa ajattelussa ja toiminnassa, mutta nyt mentiin sen verran nippelitiedon puolelle, että vaikutuin, kun itse kokeilin erilaisia tapoja käyttää kieltä. Voisin kasata näistä kielen kiemuroista ihan oman postauksen jossakin vaiheessa! Olen meinaan ihan tarkoituksella ja vaivaa nähden muuttanut paljonkin tapaani puhua arjessa tämän NLP Trainerin ansiosta!

Muita suuren suuria ahaa-elämyksiä olen kokenut fieldin (siis tunnelman, ilmapiirin, ”hengen”) luomiseen liittyen. Olemme opiskelleet paljon asioita, joilla voi vaikuttaa fieldin rakentamiseen juuri sellaiseksi, kun sillä hetkellä olisi hyvä. Tällaisista opeista on suunnattomasti apua missä tahansa elämäntilanteessa, sillä olemmehan me koko ajan vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Ja varsinkin, jos koskaan harkitseekaan luennoivansa tai vaikka valmentavansa ketään, olisi näistä asioista tarpeellista olla tietoinen!

Tätä kurssia tallataan vuoden loppuun asti ja sitten pääsenkin jo apuopeksi NLP-kursseille. Jännää ja niin kiehtovaa!

// Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *