Hae
Emmi Anniina

Meillä oli aktiivijuhannus!

juhannus

*käynti Sea Lifessa saatu blogin kautta

Miten teillä meni juhannus? Meillä oli todellinen aktiivijuhannus 😀 Torstai-iltana, kun juttelimme, että mitä kaikkea juhannuksena voisi tehdä, niin heittelimme varmaan kymmenen ideaa ilmoille. Silloin emme vielä tienneet, mihin suuntaamme milloinkin ja millä kokoonpanolla. Ajattelimme mennä fiiliksen mukaan. Se, mikä kuitenkin oli varmaa, oli se, että tänä juhannuksena vietämme kaupunkijuhannusta. Sukuni mökki, joka sijaitsee keski-Suomessa, on tähän aikaan vuodesta niiiiiiin täynnä hyttysiä, että jos ei tahdo tulla elävältä syödyksi, niin kannattaa pysytellä mökillä sisätiloissa tai kaupungissa. Me valitsimme kaupungin.

Juhannusaatto

Kun perjantai koitti, päätimme, että lähdemme heti kahdeksitoista Lasten Juhannus -tapahtumaan, joka järjestetään Hyvinkäällä (vai onkohan Jokelan puolella…) Palopuron koululla. Tapahtuma ei ole mitenkään suuren suuri, mutta kivaa tekemistä sieltä löytyi reiluksi tunniksi. Oli sirkusjuttuja, jumppajuttuja ja ulkopelejä ja tietenkin leikkipuisto oli myös käytössä ulkona. On kivaa, että tällaisia pieniä tapahtumia järjestetään kaupungissa juhannusta viettäville!

juhannus

juhannus

Touhutuokioiden jälkeen lähdimme käymään Mummilla eli oikeastaan lasten isoisoäidillä, eli mieheni Mummilla. Hän on yksi niistä harvoista ihanista miehen puolen sukulaisista, joita kiinnnostaa olla lastenlasten(lasten)sa kanssa tekemisissä. Käymme Mummilla muutaman kerran kuussa ja haemme hänet kaikkiin perhejuhliin meidän kanssamme juhlimaan. Nyt teimme aika nopean reissun Mummille, lähinnä vain jätskit syötiin, vähän höpöteltiin (ja riehuttiin), ja lähdimme kohti uimarantaa! (Tiedättehän, pieni kerrostaloasunto ja kolme lasta eivät ole aina ihan paras yhdistelmä…)

Jätskien ja Mummin moikkaamisen jälkeen lähdimme Sääksjärvelle Nurmijärvelle. Käymme ehkä kerran kesässä tuolla pulikoimassa. Paikka on ihana, vesi puhdasta ja ranta upea! Mutta joka ikinen kerta, kun me olemme siellä olleet, ranta on ahdistavan täynnä ihmisiä. En toki ihmettele, että ihmiset viihtyvät tuolla, sillä Sääksjärvellä on paljon aktiviteettia: on kahvila, lasten leikkipaikka, ulkokuntosali, beach volley -kentät… Mutta saapa nähdä, jaksammeko lähteä enää uudestaan tänä kesänä tuonne, niin paljon ihmisiä tuolla on. Toki nyt juhannuksena oli vähemmän kuin yleensä.

Kun tulimme kotiin rantareissulta, keskimmäinen toivoi yhteistä lenkkiä kanssani, joten lähdimme tutkimaan lähiseutuja tunniksi. Kahdenkeskiset hetket ovat aina niin kivoja silloin, kun lapsia on useampi! Kun tulimme lenkiltä, mies oli valmistanut ruuan. Söimme kalkkunansiipiä, tattaria ja vihanneksia. Illalla vielä keskimmäisen kaveri naapurista tuli leikkimään. Kun kaverin oli aika lähteä kotiin, teimme iltatoimet ja pikkuhiljaa me kaikki aloimme unille.

Juhannuspäivä

Juhannuspäivä alkoi vain kotonaololla. Mietittiin yli puolen päivän, että mitähän sitä nyt alkaisi tekemään, vai tekisikö mitään kummempaa. Kahden aikaan sitten päätettiin, että minä lähden kuopuksen ja keskimmäisen kanssa kohti Helsinkiä. Kävimme *Sea Lifessa ja Linnanmäellä. Junat olivat ihanan hiljaiset, eikä kyllä Linnanmäelläkään tarvinnut paljon mihinkään jonotella.

Pojat tykkäsivät kovasti katsella mereneläviä Sea Lifessa ja kysymyksiä lenteli minulle sitä tahtia, etten kerinnyt niihin vastaamaan. 😀 Kun Sea Life oli koluttu kaksi kertaa läpi, lähdimme Linnanmäelle reiluksi pariksi tunniksi. Perheen jakaantuminen oli tässä vaiheessa hyvä juttu, sillä nyt me pääsimme vain lällyihin laitteisiin ja pienten laitteisiin. Esikoinen voi sitten mahdollisesti käydä isänsä tai jonkun muun kanssa hurjemmissa laitteissa myöhemmin kesällä.

Meillä oli niin hauskaa Juhannuspäivänä pienempien kanssa tuolla, että olimme kotona vasta kymmeneltä. Siitä sitten päästiinkin suoraan nukkumaan 😀

Toinen Juhannuspäivä

Sunnuntaiaamuna mietiskelin hetken, että olisiko nyt oikea päivä lähteä Muumimaailmaan vai ei. Päätin, että kyllä on! Lapset tietenkin olivat ihan messissä! Kuopus oli saanut huhtikuussa Mummolta synttärilahjakseen käynnin Muumimaailmassa, mutta Mummo itse ei ollut niin halukas lähtemään mukaan, joten me muut lähdimme kuopuksen avekeiksi 😀 Mies jäi kotiin tekemään asioita, jotka eivät ole helppoja tehdä lasten ollessa kotona: mylläämään pihaa uuteen uskoon ja muutenkin puuhastelemaan kauan rästissä olleita juttuja (muun muassa seinien korjauksia, sillä elämä kolmen villin pojan kanssa saattaa välillä tuottaa seiniin jos jonkinlaisia reikiä 😀 ).

Me siis kymmenen aikaan lähdimme matkaan, ja perillä olimme vaille yksi iltapäivällä. Yksi kauppareissu oli pakko tehdä matkan varrella, sillä takapenkki vaati tiukasti jotakin pakatuista eväistä poikkeavaa naposteltavaa. Kävin siis Lidlin kautta ostamassa vähän tummaa suklaata, hedelmäpatukoita, kookosvettä ja mulperipussillisen. Ja matka jatkui! Muumibussi vei meidät Muumiparkista perille. Muumimaailma oli taas kerran ihana, aurinkoinen ja juhannuksena oikein viihtyisä, sillä ihmisiä ei ainakaan meidän kanssa samaan aikaan sattunut kovinkaan paljon olemaan.

juhannus

juhannus

Touhusimme Muumimaailmassa noin puoli kahdesta kuuteen. Kävelimme satukierroksen metsässä, kävimme jokaisen kohteen läpi (muutaman moneenkin otteeseen) ja tietenkin halailimme muumeja. Kuopus ihastui Nipsuun ihan valtavasti ja omi hänet itselleen aika monta kertaa 😀 Hän varmaan istua tönötti Nipsun sylissä puoli tuntia yhteensä! Kiersimme kaikki teatteriesitykset – ne taisivat olla poikien mielestä yksi kivoimmista jutuista Muumimaailmassa! Aloimme tekemään lähtöä juuri silloin, kun kuulimme sulkemiskuulutuksen 😀 Pojat halusivat käydä vielä uimassa, joten pulahdimme mereen lähirannalla Muumimaailman ulkopuolella. Puolisen tuntia polskittiin, ja sitten kiiruhdimme bussiin.

Kotimatka sujui yllättävän kivasti: kuopus nukahti autoon ja isommat lukivat lehtiä ja pelailivat pädeillä. Muutaman kerran kuopus heräsi, mutta esikoinen sai siliteltyä hänet uneen takaisin. Kotiin tullessa esikoinen ja keskimmäinen siirtyivät kivasti nukkumaan, mutta kuopuksen kanssa oli hieman hankaluuksia: hän ei saanutkaan uudestaan unen päästä kiinni, vaan hän höpötteli ja lauleskeli puoleen yöhön asti sängyssä.

juhannus

Sellainen juhannus meillä oli, ihan kyllä meidän näköinen 🙂 Ainoa, mikä jäi uupumaan suunnitellusta, oli tramppatreenit kummipojan kanssa, sillä meidän menot menivätkin sitten ihan ristiin hänen kanssaan. Onneksi eilen käytiin treenailemassa hänen kanssaan, ja uusiksi otetaan mahdollisimman pian.

Minkälainen juhannus teillä oli?

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MUUALLAKIN: IG: @skribentti / FB: @readysteadyflowblog

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS:

IMETYSENNÄTYKSENI ON SAAVUTETTU!

PIENET KAKSIVUOTISSYNTTÄRIT PIENELLÄ MUUMITEEMALLA – NAPPAA TALTEEN MUUMIMAMMAN PANNUKAKKUJEN OHJE!

MILTÄ VÄSYMYS TUNTUU?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *