Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Tämän talven resepti-ihastus: gluteenittomat ja maidottomat karjalanpiirakat (riisipiirakat)

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

karjalanpiirakat

Minun äitini on tänä talvena leiponut monta pellillistä karjalanpiirakoita. Tai siis virallisesti vissiinkin pitäisi sanoa riisipiirakoita, sillä käsittääkseni oikeat karjalanpiirakat tehdään aina gluteenipitoisiin ruis- ja vehnäjauhoihin. Meidän perhe on onnellisena päässyt myös osalliseksi näistä piirakkanautinnoista. Ollaan syöty niitä joulukuun alusta lähtien ja edelleen ne maistuvat ihanilta! Kiitos äiti! Siksi halusinkin tulla jakamaan teille takuuvarman gluteenittomien ja halutessasi myös maidottomien piirakoiden ohjeen.

Gluteenittomat (ja halutessasi maidottomat) riisipiirakat (2-3 pellillistä, riippuu piirakoiden koosta)

(huom! Reseptissä käytetään kirkastettua voita eli gheetä, josta on poistettu maidon proteiini eli se sopii monille maitoallergikoille, mutta ei kaikille eli tarkista sopivuus ennen maidottomalle ihmiselle tarjoilemista!)

puuro:

3dl puuroriisiä

5-6dl vettä

n. 1l valitsemaasi maitoa, esimerkiksi kookosmaitoa

1-2tl suolaa

(nokare kirkastettua voita)

Laita vesi kiehumaan. Halutessasi voit lisätä kiehuvan veden joukkoon nokareen kirkastettua voita (tämä estää riisin tarttumista kattilan pohjaan). Kun vesi kiehuu, lisää riisit ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää maito ja suola, keitä puuro kypsäksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä.

kookosmaito

Jos haluat vähän erilaisempaa makumaailmaa piirakoihin, niin kokeile ihmeessä tätä Foodinin kookosmaitoa puuron keittämiseen!

kuoritaikina:

5dl vettä

5rkl kirkastettua voita

2tl suolaa

10-12dl gluteenittomia jauhoja (esimerkiksi 4dl tattarijauhoja, 3dl kaurajauhoja ja 4dl riisijauhoja)

vesi-kirkastettu voi -seos piirakoiden sivelyyn

Mittaa veden sekaan kirkastettu voi ja suola. Sekoita jauhot joukkoon ja tee tiivis taikina. Anna taikinan turvota noin ½ tuntia. Kauli taikinasta haluamasi muotoisia piirakoita. Ehkä helpoimmalla pääset jakamalla taikinan pötköihin, leikkaamalla niistä sopivan kokoisia paloja ja kaulitsemalla ne ohkaisiksi soikioiksi. Täytä piirakat riisipuurolla (noin ruokalusikallinen per piiras on hyvä). Kiepauta reunat riisipuuron päälle ja rypytä. Paista noin 250 asteessa noin 15 minuuttia. Sivele paiston jälkeen vesi-kirkastettu voi-seoksella. Voit peitellä valmiit piirakat lämpöisenä leivinpaperi-liina-yhdistelmällä hetkeksi.

karjalanpiirakat

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson FB: @emmianniinablog

MUITA KIVOJA RESEPTEJÄ:

Voiko gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja ketogeeninen raakasiemennäkkäri olla hyvää? – Todellakin voi!

Tammikuun toscapiirakka tietenkin!

Haussa ohje gluteenittomaan suolaiseen piirakkaan? – Nappaa tästä!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.