Hae
Emmi Anniina

Harkitaan hahmopehmopuvun ostoa talveksi

Tiedättekö, mikä on kohta kolmevuotiaan ikimuistoisin, hauskin ja mahtavin päivä vuodessa? Se on Muumimaailmapäivä! Vietin kaksin kuopukseni kanssa upean päivän tuolla Naantalin aurinkoisessa paikassa, ja itseänikin vain hymyilyttää, kun muistelen päivää. Muumimaailmasta oli puhuttu jo moooonta kuukautta ennen reissua. Ja todennäköisesti tullaan puhumaan vielä moooonta kuukautta reissun jälkeen. ”Tahdon uudestaan Muumimaailmaan”, on vakiolause Minimullistajallamme nykyään.

Mikä Muumimaailmassa sitten oli se juttu kolmivuotiaan mielestä? No tietenkin se, että hahmoja sai halia! Heitä halittiinkin sitten monen monta kertaa ja aina vaan uudestaan. Yllätyin, miten tietyissä tilanteissa jopa arka kuopukseni talsi rohkeasti Muumipapan, tai jopa Haisulin syliin. Ja vieläpä ilman isoveljen esimerkkiä.

Vaikka Muumimaailmassa olisi paljon porukkaa liikkeellä, siellä vallitsee jollakin oudolla tavalla tietynlainen rauhallisuus ja harmonia. Luulen, että tähän vaikuttaa luonnon läheisyys ja luontoa kunnioittava rakennustyyli. Joka puolella on metsää ja merta, miten ihanaa!

Toinen seesteisyyden tekijä on todennäköisesti se, että Muumeilla on oikeasti aikaa lapsille. Heillä on aikaa kohdata, jutella, halia, taputtaa, silittää, kysellä. He ovat siellä lapsia varten. Ja tämä juttu on Muumimaailman parasta antia! Muumit eivät ole Muumimaailmassa vain katseluesineitä eivätkä esiintyjiä, vaan he ovat helposti kohdattavia ja rutistettavia Muumeja. Luulen, että monen Muumin korvaan on supatettu salaisuudet ja monet tutit jätetty Muumimamman tuttikattilaan.

Mitä kaikkea Muumimaailmassa sitten voi tehdä? Siellä voi seikkailla, pelata, ihailla, fiilistellä ja hypätä satuun mukaan. Muumimaailmassa vieraita ei aliarvioida, vaan mielestäni esimerkiksi kaikki Muumilaakson paikat ovat arvokkaasti ja mielikuvituksella tehdyt. Jokaisesta rakennuksesta löytyy sadoittain pieniä mielenkiintoista yksityiskohtia, joita tekisi mieli jäädä tutkimaan pidemmäksikin aikaa. Ja jos perheestä ei löydy halijatyylistä lasta, niin hänkään ei jää ulkopuolelle toimintaa, sillä Muumimaailmasta löytyy rakennusten tutkimisten lisäksi kaikkea perusaktiviteettia: liukumäkeä, vesileikkejä, uimarantaa, teatteria yms.

Me vietimme suurin piirtein yhden koko päivän Muumien kanssa, eikä tullut hetkeksikään tylsää! Toki kohta kolmivuotiaamme on supermuumifani, joten Muumien ihasteluun meni tunti jos toinenkin. Silti päivään mahtui koko alueen kiertäminen (jotkut paikat kahteenkin otteeseen) sekä kahden teatteriesityksen katsominen ja eväshetket. Ja tämä kaikki rauhallisesti tehtynä.

Voiko Muumimaailma tarjota sitten jotain aikuisellekin? Minun kesäpäivistäni Muumimaailma sijoittuu top kolmoseen ihan kevyesti! Ehkä se johtuu harvinaislaatuisesta kaksinpäivästä Minimullistajan kanssa, ehkä se johtuu mahtavasta ulkonavietetystä aurinkoisesta päivästä, ehkä se johtuu kuopukseni suunnattoman ilon katsomisesta tai sitten se johtuu siitä, että Muumimaailmaan mentäessä saa luvan kanssa irrottautua arjen asioista ja kamalista kaikkialta päälle hyökyvistä uutisista, sillä Muumimaailmassa ympärillä pyörii vain satuhahmoja ja satujen täyteistä elämää!

Jos yhden vinkin saisin Muumimaailmaan menijöille antaa, se olisi se, että ajoittakaa oleskelunne päivän loppuun asti, jos se vain on mahdollista, sillä päivän viimeisinä tunteita väki vähenee huomattavasti, ja Muumeilla on entistä enemmän aikaa olla lasten kanssa! Viimeisen tunnin ajan Muumimaailma oli käytännössä tyhjillään, – vain Muumit hengailivat siellä!

Miinuspuolina Muumimaailmassa on se, että sinne ajaa meiltä yli kaksi tuntia suuntaansa. Ja se, että se ei ole talvisin auki. Harkitsemme siis pehmopuvun ostoa talviajaksi, niin iloikseksi Muumien haliminen kuopuksemme sai… 🙂

Kiitos pääsylipuista ja hauskasta päivästä, Muumimaailma!

p.s. Muumit ovat kesälaitumilla vielä yli pari viikkoa, aina 28.8 asti, joten Muumeja moikkaamaan kerkiää vielä oikein hyvin!

8 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Miulla on niiiiiiin hyviä muistoja Muumimaailmasta, että melkeinpä tekisi mieli lähteä verestämään niitä tälleen aikuisiälläkin! 🙂 <3

  • Emmi kirjoitti:

   Ensi vuonna lähdet meidän mukana – ollaan meinaan aika varmasti lähdössä taas, hih 🙂

 2. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Oliver tykkäsi ihan hirveästi käydä Muumimaailmassa, kyllä sinne jokaisen lapsen on päästävä :3

 3. petra kirjoitti:

  Oi että miten ihanalta sait koko paikan ja teidän päivän kuulostamaan! Mäkin haluun! 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Kiva, jos tekstistä tuli semmoinen fiilis, meinaan voin kyllä täysillä fanittaa Muumimaailmaa 🙂 Luulen, että tykkäisitte tekin!

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Hoi! Täälläkin 3v ja 5v sekä vanhemmat liputtaa hurjasti muumimaailman puolesta! Viime kesänä oltiin 2pv ja tänä vuonna ajateltiin että 1pv riittää mutta niin vain loppui aika kesken. Ihan mahti paikka. Pieni korjaus tekstiin-muumithan pitävät hetken myös talvella laaksoaan auki. Ihan huippumeininki talviriehassa -pulkkamäki kilpailuja,hiihtokisoja ja sekä tietty hahmojen halintaa

  • Emmi kirjoitti:

   Siis en tiennytkään, että Muumimaailma on myös talvisin auki vähän aikaa! Wau! Hyvä, että korjasit!
   Ehkä nähdään ensi vuonna Muumimaailmassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.