Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Raakakakku-unelmia osa 1/3: suklaa-kinuskikakku

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

suklaa-kinuskiraakakakku

Meiltä tilattiin kolme erilaista raakakakkua erääseen tapahtumaan. Niistä tuli niin herkullisia, että päätimme jakaa ne myös täällä blogissa. Ensimmäinen kakku on suklaa-kinuskiraakakakku-unelma 🙂 Tämä kakku sopii makeiden kakkujen ystäville. Tämä kakku on erittäin herkullinen, täyteläinen, täydellinen yhdistelmä suklaan ja kinuskin makua (kinuskin makua kakkuun tuo lucumajauhe). Jos rakastat suussasulavia täydellisiä tuhteja kakkupaloja, niin tämä kakku on sinun juttusi 🙂

Tarvitset irtopohjavuoan, leivinpaperia ja monitoimikoneen tai tehokkaan blenderin. Leikkaa ensin leivinpaperista pohjalle pyöreä palanen ja soiro reunaa varten. Näin kakku ei tartu kiinni vuokaan ja lopputulos on siistimpi. Valmistetaan sitten pohja.

suklaa-kinuskiraakakakku

Pohja:

150g liotettuja kuorittuja manteleita

250g taateleita

1dl sulaa kaakaovoita

3rkl kaakaojauhetta

0,5tl suolaa

Liota manteleita ensin vähintään 4 tuntia. Voit liottaa taateleitakin puolisen tuntia, jos käytät kuivattuja sellaisia. Sulata kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja aineksista hyvin sekoittunut taikinapallo. Painele massa kakkuvuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:

5dl liotettuja cashewpähkinöitä

1dl sulaa kaakaovoita

2rkl  kaakaojauhetta

5rkl kookosnektaria

0,25tl vaniljaa

3rkl kookosmannaa

Aja seuraavaksi täytteen ainekset monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi ja levitä massa pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään, jotta voit valmistaa kuorrutteen. Kuorrutteen voi valmistaa reilusti myöhemminkin, esimerksi juuri ennen tarjoilua, jos haluat siitä juoksevamman.

Kuorrute:

0,75dl sulaa kaakaovoita

7rkl kookosmannaa

3rkl kookosnektaria

3tl lucumaa

Kuorrute kannattaa valmistaa suoraan kaakaovoin sulatusastiaan. Sekoita vesihauteessa sulatetun kaakaovoin sekaan kookosmanna ja sekoittele vispilällä tasaiseksi. Lisää sitten kookosnektari ja lucumajauhe ja sekoittele jonkin aikaa vispilällä, jotta varmistat tasaisen lopputuloksen. Levitä kuorrute suhteellisen rivakasti kakun päälle lastalla, koska kuorrute jähmettyy välittömästi kylmän kakun päällä.

Jos säilytät kakkua pakastimessa, ota se huoneenlämpöön ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa se valmiiksi sopiviksi annospaloiksi, sillä hieman sulaneen kakun leikkaaminen ei takaa kaunista lopputulosta.

suklaa-kinuskiraakakakku

Seuraavassa osassa tätä postaussarjaa pääset nappaamaan talteen mustikkaisen raakakakun ohjeen, joka sopii myös vähähiilarisen syöjän lautaselle.

Toivottavasti te kokeilette tätä reseptiä, sillä voin luvata, että tämä on täyskymppi 🙂

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG: @skribentti / FB:  @readysteadyflowblog

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

4 kommenttia

 1. Annamari kirjoitti:

  Moikka mitä DL vastaa tuo 150g manteleita ja 250g taateleita ?

  • emmi kirjoitti:

   Moikka, vaikea sanoa, mutta jos heitän että 150g mantelia olisi hiukan vajaa 2dl ja 250g taatelia olisi hiukan vajaa 5 dl. Suurta katastrofia ei pääse varmasti syntymään, jos laitat vähän vähemmän tai enemmän 🙂

 2. Annamari kirjoitti:

  Kiitos 🙂 ja minkä kokoinen vuoka? Ajattelin koneilla huomenna. Manteleita kyllä kuoret mutta ei liene haittaa..

  • emmi kirjoitti:

   Me tehtiin 24cm vuokaan. Voit tehdä pienempäänkin, niin tulee paksumpi pohja ja korkeampi kakku.
   Siinähän ne matelin kuoretkin murskaantuu ja saat kuoresta ravinteetkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.