Hae
Emmi Anniina

Meidän perheen yhteinen loma: mökkeilyä, kaupunkivisiittejä, synttäreitä, babyshowerit…

Mies lähti tiistaina työmatkalle ja isommat pojat eskariin ja kouluun! Niin se yhteinen kaksiviikkoinen sujahti. Kirjoittelin loman alussa postauksen, sen voit lukea täältä: Ajatuksia alkavasta yhteisestä lomastamme. Mitäs me sitten puuhastelimme lomallamme? Instagramiani seuraavat varmasti pysyivät jonkin verran kärryillä menoistamme, mutta teille blogin seuraajille avaan menojamme nyt myös hieman 🙂

Mökille

Miehen ensimmäisenä lomapäivänä pakkailimme mökkireissua varten, ja toisena lomapäivänä suuntasimme automme kohti keski-Suomen mökkiä. Emme tienneet, kuinka kauan mökillä tulemme olemaan, mutta tavoittelimme viikkoa 😉 Vähempi aika voisi tuntua turhalta, kun ottaa huomioon pakkausruljanssin ja viiden tunnin matkan suuntaansa. No, reilun viikon me sitten olimmekin reissun päällä.

Mökillä ollessa sää ei ollut aivan ihanteellinen ainakaan vesileikkejä ajatellen. Ja niitä varten me oikeastaan mökille aina mennään… 😀 Pahimmillaan vesi oli vain +13 ja korkeimmillaankin vain +17. Ilma seilasi yleensä siinä +15 kohdilla… Kuopus ei suostunut kastautumaan ollenkaan, keskimmäinen oli hieman uskaliaampi, ja esikoinen sitten se rohkein. Vaikka ei esikoinenkaan montaa minuuttia päivässä vedessä viihtynyt 😀

loma

Tehtiin sitten mökillä kaikenlaista muuta, mitä keksittiin: kerättiin mustikoita, sukuloitiin, käytiin vaeltamassa, veneiltiin, pelattiin korttipelejä, käytiin kävelyllä, uitettiin kaarnaveneitä, leikittiin, kuunneltiin äänisatuja (kirjat jäivät vahingossa kotiin…) ja pidettiin tanssibileitä mökin terassilla. No, kaikesta huolimatta aika kävi pitkäksi ja vain kolmen mökkipäivän jälkeen lähdettiin Kuopioon viikonlopuksi ystäväperheemme luokse.

Kuopiossa ja jyväskylässä

Kuopiossa viihdyttiin kaksi yötä. Kävimme yhdessä Kuopion satamassa perhetapahtumassa, syötiin mutakakkua esikoisen synttäreiden kunniaksi, leikittiin sisällä ja ulkona (Kuopion leikkipuistot ovat ihan eri sfääriä kuin meidän kaupungin!) ja vietettiin vain rentoa aikaa rakkaiden ystävien kanssa. Me kävimme naisporukalla kävelyllä ja jopa Kuopion uudessa Saana-nimisessä spassa, jossa on makea maisema Kallavedelle (uskallettiin jopa kaksi kertaa ystäväni kanssa hyiseen Kallaveteen pulahtaa!). Voin kyllä suositella mestaa vaihtoehtona baari-illalle, tykkäsin! Miehet saivat toisen illan olla kahden – ja he valitsivat kalastuksen. Sieltä he saapuivat yöllä kalasaaliin kanssa 🙂

Kuopion reissun jälkeen pari päivää viihdyttiin mökillä, ja sitten päätimmekin jo lähteä kotiin. Lähdimme liikkeelle kahdentoista aikaan ja ajoimme Jyväskylään Laajilkseen. Me kävimme esikoisen kanssa Visit Jyväskylän kutsumana viettämässä kesäkuussa viikonlopun Jyväskylässä, ja silloin kävimme testaamassa tuon Laajiksen (tässä teksti tuosta käynnistä: KLIK!). Se jäi esikoisen mieleen silloin vahvasti, ja hän ehdottomasti tahtoi sinne uudestaan. Niinpä toteutimme hänen toiveensa. Tässä on muuten yksi hyvä esimerkki toimivasta blogiyhteistyöstä: Saimme ensin itse kokeilla blogiyhteistyönä palvelua, johon sitten ihastuimme, ja palasimme maksavina asiakkaina takaisin. Näin on käynyt minulla monia kertoja eri tuotteiden ja palveluiden kanssa – ja tämä kertoo minulle bloggaajana, että olen onnistunut valitsemaan blogiyhteistyöt minulle sopiviksi tai että pr-toimisto on onnistunut lähettämään minulle sellaisen tuotteen pr-lahjana, jonka myöhemmin olen itsekin ostanut ihastuttuani siihen  🙂

loma

Mutta takaisin siis Jyväskylään ja Laajikseen! Me viihdyimme niiiiin hyvin! Jopa meidän kuopus pääsi pienten radalle junnulipulla, keskimmäinen seikkaili lastenlipulla ja esikoinen ja mies seikkailulipulla. Minä autoin kuopusta junnuradoilla, joten minä en itse kiipeillyt ollenkaan (paitsi sen, minkä junnuradat vaativat auttajalta.) Kiipeilyjen jälkeen kävimme vielä Laajiksen Hupimaassa. Lähdimme kuudelta illalla ajamaan takaisin kotiin päin, ja perillä olimme muutamien pysähdysten jälkeen kympin aikaan…

Babyshowerit ja synttärit

Kotona kerkisimmekin olla sitten kaksi kokonaista päivää purkaen tavaroita ja lähipuistoissa leikkien, kun minä lähdin Kiteelle rakkaan ystäväni Annan yllätysbabyshowereihin! Oltiin Kiteellä yksi yö, ja lauantai-iltana palailin kotiin yhdentoista aikaan. Kitee-reissu oli niin mahtava ja ihana! Sunnuntai olikin sitten melkoista hulinaa aamusta iltaan, sillä silloin vietimme keskimmäisen ja esikoisen yhteisynttäreitä.

Onneksi synttärit alkoivat vasta kolmelta iltapäivällä, niin meillä oli monta tuntia aikaa siivota ja laittaa tarjottavat (ja yrittää pitää kaikki pojat aisoissa synttäreihin asti jännityksensä kera 😀 ) Synttärit olivat superkivat ja juhlaväkenä meillä oli yhteensä 28 ihmistä! Tunnelma oli tosi rento ja pojat kun itse olivat suunnitelleet vieraslistan, niin pojat olivat onnellisia jokaikisesta vieraasta, joka paikalle pääsi saapumaan. 🙂 Lahjoihin, joita he saivat, he ihastuivat niin aidosti ja kiitollisesti!

loma

Synttäreitä seuraavana päivänä kävi vielä muutama vieras rääppiäisissä. Maanantai oli muuten aika peruslomapäivä: ulkoilua ja leikkimistä. Meillä oli oikein kiva loma, sopivasti vain oleskelua ja aktiivista toimintaa! Itsekin pidin blogista ja muista työjutuista parin viikon tauon – se teki hyvää!

Kertokaa minulle nyt, mikä on ollut teidän lomanne kohokohta! Haluaisin kuulla 🙂

// Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.