Hae
Emmi Anniina

Blogini uusi aikakausi on alkanut!

emmianniina

Kuten ehkä teistä tarkkaavaisimmat huomasivatkin, niin olen kotiuttanut uuden bannerin blogilleni ja päivitellyt blogini kuvauksia, kuvia ja facebook-sivuja. Mieheni tekstien piilottaminen olikin isompi homma kuin aluksia ajattelin, joten sitä tulen tekemään pikkuhiljaa. Kuitenkin, blogi alkaa tuntumaan nyt jo omalta!

Halusin tulla nyt hieman pohtimaan bloggaamisen syitä ja tyyliäni blogata. Olen sitä mieltä, että tasaisin väliajoin on hyvä arvioida ihan kaikkea omaa toimintaa ja sen mielekkyyttä – tämä pätee myös bloggaamiseen. Välillä on hyvä pysähtyä ja pohtia, mihin suuntaan sitä onkaan menossa ja onko se suunta sellainen, jota itse tahtoo.

Pelkkä tapa ja tottumus eivät riitä

Mielestäni pelkkä tapa ja tottumus eivät ole hyviä kriteereitä tehdä mitään. Siksi siis minäkään en halua jatkaa bloggaamista pelkästään sen takia, että olen tehnyt sitä jo kymmenen vuotta. Niin ison määrän tunteja se kuitenkin viikosta vie.

Pohdintani jälkeen päädyin siihen, että bloggaan, koska tykkään siitä. Bloggaaminen on pieni sivutyöni, ja isommalla panostuksella se voisi olla isompikin sivutyöni. Tiedän, että sataprosenttisella panostuksella se voisi olla jopa kokopäivätyö, mutta siitä en tällä hetkellä unelmoi. Bloggaaminen on sivutyö, joka on helppo yhdistää lapsiperhearkeen ja muuhun yrittämiseen. Bloggaan, koska saan käyttää siinä taitojani ja saan tarjota lukijoille tietoa, insipraatiota, hyötyä ja vertaistukea. Vain oman pään tuulettamista varten en koskaan jaksaisi blogata. Minua motivoi se, kun huomaan, että tekstejä luetaan. Bloggaamisen kivat puolet ovat myös ehdottomasti ihanat kollegat sekä upeat yhteistyökumppanit ja seikkailut, joihin pääsee sukeltamaan blogin kautta.

Mistä aiheista bloggaan, mistä en?

Blogin sivukuvaukseenkin kirjoitin viisi pääteemaa, joista jatkossakin kirjoittelen paljon: perhelifestyle, yrittäjyys, opiskelu, reseptiikka sekä kulttuuri. Perhelifestyle -kategorian sisään saa toki halutessaan ujutettua vaikka mitä asioita, mutta itse koen, että se minulle tarkoittaa sitä, että kerron teille meidän perheen elämästä ja elämäntyylistä. Välillä saatan kirjoittaa jotakin parisuhteesta ja yleisempiä pohdintoja maailmasta. Koko tämän kymmenen vuotta periaatteenani on ollut pitää lapset suhteellisen anonyymeinä tässä blogissa ja samalla linjalla aion jatkaa, ainakin vielä toistaiseksi. Kasvatusasiat ovat todella lähellä sydäntäni, ja ne voinkin liittää sekä perhelifestyleen että yrittäjyyteeni.

Jos sinulla blogini lukija on nyt mielessä joku toive tulevien tekstien suhteen, niin kerro se minulle. Olisi kiva kuulla, mistä aiheista toivoisit pääseväsi lukemaan täällä Emmi Anniina -blogissa. Itse haluaisin avata laajamminkin monia asioita, mutta minulla on sellainen käsitys, että ihmiset ottavat herkästi asioita itseensä, vaikka juuri heistä ei tekstissä kirjoittaisikaan. Tai vaikka kirjoittaisinkin, niin kirjoittaisin niin yleisellä tasolla, että anonyymius olisi taattu (tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi jos kirjoittaa kokemuksia isovanhemmuudesta, niin tottahan toki lasten isovanhemmat tietävät olevansa isovanhempia, vaikka nimiä tai tarkempia tietoja ei tekstiin kirjoittaisikaan…). Siksi olen tullut viime aikoina varovaiseksi sellaisten tekstien suhteen, jotka käsittelevät esimerkiksi kummiutta, sukulaisuutta tai ystävyyttä. Minua on jopa uhkailtu sillä, että jos kirjoitan tietyistä teemoista, niin tapahtuu keskusteluyhteyden katkeaminen tai muuta samankaltaista. Pöyristyttävää ja hämmentävää. Onneksi tällaiset tapaukset ovat sitä vähemmistöä joka tapauksessa. Moni seuraaja onkin toivonut tekstejä juuri niistä vaietummista aiheista, ystävyys kärkisijoilla. No, se jää nähtäväksi, mitä tässä kummallisessa ajassa uskaltaa ja haluaa kirjoittaa…

Kivaa uutta alkanutta vuotta kaikille blogini lukijoille! Nähdäänhän myös muualla somessa:

IG: @emmianniinajansson

FB: @emmianniinablog

KIINNOSTAISIKO SINUA LUKAISTA MYÖS:

15 kuvaa ja 15 ajatusta 15 vuotisen parisuhteen ajalta

Meidän valinta: lapset kotihoidossa eskariin asti

Muistojen tallentamisen tärkeys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *