Voiko olla mitään tämän parempaa kakkuhetkiin: mokkapalaraakakakku (VHH)
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Mokkapala, tuo kahvinystävän klassikkoleivonnainen, saa tämän reseptin kautta uuden ulottuvuuden, nimittäin raakaleivonnaisena. Tästä kakusta on pyritty tekemään mahdollisimman vähähiilihydraattinen. Siinä on intensiivinen kahvin maku ja erittäin tuhti rakenne. Kahviin tottumattomalle riittänee vähempi määrä pikakahvijauhetta, mutta kahvin juojat tulevat rakastumaan tähän herkkuun.
Pohja:
350g Cashewpähkinää
150g Kaakaovoita
150g Kookoshiutaleita
100g Mulpereita
100g Koivusokeria
4rkl Kaakaojauhetta
2rkl Lucumaa
1/2tl Merisuolaa
Liota ensin pähkinöitä yön yli tai ainakin 4 tuntia. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Laita kaikki ainekset blenderiin/monitoimikoneeseen ja aja massa sileäksi. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kakku kylmään tekeytymään ja valmista seuraavaksi kuorrute.
Kuorrute:
100g Kaakaovoita
100g Kookosmannaa
3rkl (kofeiinitonta) Pikakahvijauhetta
2rkl Kaakaojauhetta
(Suklaakuorrutettuja Espressopapuja koristeluun)
Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Sekoita hienonnettu pikakahvijauhe, kaakaojauhe ja stevia rasvojen sekaan vispilällä tai sauvasekoittimella. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele kakku esimerkiksi suklaakuorrutetuilla espressopavuilla. Laita pakkaseen tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
SINULLE SAATTAISI MAISTUA MYÖS NÄMÄ: