Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Haluatko sinäkin tehdä rahaa sijoittamalla?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

 

TRS

Koulutuspolkuni eteni jälleen yhden pykälän Varapuun järjestämässä Tee Rahaa Sijoittamalla -valmennuksessa, joka antaa perustiedot sijoitustoiminnan aloittamiselle. Jälleen voin vain arvailla, miten monta sudenkuoppaa tällä valmennuksen annilla voikaan välttää. Sijoittamiseen kun aina liittyy se pakollinen paha – riski. Tekemällä kotiläksyt hyvin voi tuota riskiä pienentää, ainakin osittain, ja näin välttää monet turhat menetykset. Se oli itselleni ehkäpä tämän koulutuksen suurin anti, että osaan suojautua ja että muistan tehdä jokaiseen sijoitukseen exit-suunnitelman. Siis käytännössä se tarkoittaa sitä, miten kotiutan varani sijoituksista.

Aikaisemmat tekemäni tekstit Varapuusta löydät täältä:

Pitäisikö rahasta olla kiinnostunut?

Haluatko tulla taitavaksi rahan kanssa?

Mitä valmennus tarjoili minulle?

Koulutus antoi jälleen monta ajatuksenpoikasta ja esitteli hyviä näkemyksiä, siitä miten markkinat yleensä toimivat. Kaikki ovat syklisiä ja kaikki liittyy tavalla tai toisella toisiinsa. Esimerkiksi raaka-aineiden hinnan nousu saattaa vaikuttaa osakkeiden arvoon laskevasti. Siksi toinen hyvä neuvo, jonka koulutuksesta nappasin, on se, että kannattaa hajauttaa sijoitussalkkua. Jos esimerkiksi omistat neljää eri omaisuuslajia, todennäköisesti yhdellä menee hyvin, yhdellä huonosti ja kahdella menee ihan ok. Näin saat säännöllistä tuottoa, kun hyvä ja huono kumoavat toisensa ja kaksi muuta kasvaa hiukan. Jos olet laittanut kaikki munat yhteen koriin, on riskikin suuri.

Mutta entä jos ei ole varaa sijoittaa? Siihen voisi löytyä ratkaisu vivuttamisesta. Se on siis käytännössä hienovaraista toisten ihmisten apujen, resurssien ja jopa rahan hyödyntämistä. Jos sinulla on tietoa ja kaverilla rahaa, jolle hän ei tiedä sijoituskohdetta, niin miksi sitä ei voisi tehdä yhteistyötä? Luultavasti sinulla saattaisi kuitenkin olla varaa, jos vain osaisit manageroida talouttasi paremmin. Siihen saat apua tästä koulutuksesta. Teimme käytännössä Tee rahaa sijoittamalla -koulutuksen aikana sijoitussuunnitelman. Se on kaiken a ja o.

TRS

Menestykseen pääsee luultavasti nopeammin, kun ensin kerää informaatiota ja yhdistelee asioita. Sitten pitää selvittää, mikä on totta ja mikä ei. Monet kokevat sijoittamisen monimutkaisena asiana ja eivät siksi halua edes yrittää ymmärtää sitä, eivätkä siis koskaan edes aloita sijoittamista. Toiset taas haluavat sijoittaa, mutta eivät ole valmiita tekemään kotiläksyjä. He saattavat uskoa sijoitusneuvojaa sokeasti ja antavat rahansa tämän haltuun. Se ei välttämättä ole fiksuin strategia. Kaikista tärkein on kuitenkin aloittaa sijoittaminen – jo tänään! Mitä aikaisemmin sen teet, sitä enemmän hyödyt korkoa korolle ilmiöstä.

Tämä koulutus antaa hyvät perustiedot sijoitustoiminnan aloittamista varten. Se ei ole sijoitusneuvontaa vaan enemmänkin kokemusten jakamista ja näkemyksen tarjoamista sijoittamisesta – selkokielellä.

Seuraavaksi syventäville kursseille!

Muistan kun aloittelin itse sijoitusmaailmaan tutustumista ja sain vinkiksi lukea Saarion Sijoitusraamatun. En ikinä lukenut kirjaa loppuun asti. Koska aihe oli minulle silloin vielä varsin tuntematon ja sanasto vierasta, oli tuon opuksen lukeminen melko raskasta. Samaa ei voi sanoa Varapuun koulutuksista. Aika lentää siivillä koulutuksissa ja monta lamppua syttyy matkan varrella. Aion kyllä jatkaa opintopolkuani Mikko Sjögrenin opissa.

Nyt olen käynyt niin sanotusti peruskurssit ja minulla on hajua, mistä koko touhussa on kyse, ovat seuraavana opintopolulla syventävät kurssit eri omaisuuslajeihin: arvopapereihin, raaka-aineisiin, asuntoihin- ja kiinteistöihin sekä liiketoimintaan. Oma suunnitelmani on sijoittaa kaikkiin edellä mainittuihin. Mutta en tee kaikkea kerralla. Kuten mainitsin markkinoiden syklisyydestä aiemmin, on tiedettävä, missä kohtaan käyrää ollaan milloinkin menossa. Ylä- vai alamäessä. Myykö vai ostaako, suoraan vai käänteisesti? Pysykää kuulolla.

//Ramon

P.S. Täältä voit tsekkailla Varapuun tulevia koulutuksia, jos raha-asioihin paneutuminen kiinnostaa enemmänkin: KLIK!

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *