Hae
Emmi Anniina

Päiväkäyntejä Manuka-paratiisissa

Kolmen viikon kotiäitiys on tarjoillut yllätyksiä suuntaan jos toiseenkin, niin Pikkusankarin voinnin kuin oletetun tukiverkon vahvuuden suhteen. Kauhuskenaario pitkistä päivistä, jotka ovat yhtä pipitaistelua Pikkusankarin kanssa, ovat toteutuneet. Mutta todella mukavana yllätyksenä ovat olleet päivät, jolloin oireita ei ole ollenkaan ollut. Siis ei yhtään. Luulenpa, että kiitos tästä kuuluu tällaiselle kalliille purkille:

Losecin vähennys alkoi viimeisimmän The Gurulla käynnin jälkeen piiiiiiikkuhiljaa. Nyt vähennysviikkoja on takana kuusi, ja edessä vielä kahdeksan. Koskaan aiemmin näiden kahden ja puolen lääkkeensyöttövuoden aikana ei ole happosalpaajaa onnistuttu vähentämään. Tällä kertaa vähennyksen tueksi otettiin kolmisen viikkoa sitten Manuka-hunaja. Nyt näyttää siltä, että lääkkeistä irtipyristelyissä on toivoa.
Hieman mietinnän alla on se, miksi viimeisten kolmen viikon aikana Pikkusankarin refluksioireet ovat olleet vahvasti on-off-tyylisiä. Paras idea taitaa olla se, että lääkehunaja on todella rauhoittanut Pikkusankarin suoliston ja vähentänyt ”perusoireet”, joista hän on jatkuvasti kärsinyt, minimiin. Sitten, kun jotain epäsopivaa on nyt kehoon joutunut, niin vaikutus on ollut hyvinkin mustavalkoinen verrattuna niihin todella hyviin, täysin oireettomiin päiviin. Epäsopivia ruokavaihtoehtoja on bongattu taas todella pitkän tauon jälkeen annettu, sopivaksi oletettu maa-artisokka, liian suuri yhteisvaikutuksellinen rasvan käyttö, leipomistilanteissa voin ja kookosöljyn raaka maistelu sekä tattari puuron muodossa. Päivät, jotka ovat siis olleet todella huonoja, ovat sisältäneet jotakin näistä tai muutamaa näistä; hyvinä päivinä ei ole ollut näitä tekijöitä ollenkaan mukana. 
Hyvät päivät. Niitä voisin ylistää: ne ovat näinä viikkoina olleet todella hyviä. Siis sellaisia, joista en ikinä osannut haaveillakaan kolmivuotiaan kanssa. Uhmaa on, itsepäisyyttä on, kränää on, mutta oireita ei ole. Hyvänä päivänä yksikään lelu ei ole lentänyt, kukaan ei ole joutunut ilkivallan kohteeksi, mikään ei ole mennyt rikki. Vaan Pikkusankari kikattelee, leikkii itsekseen, kyselee kovasti ja tuumailee asioita rauhassa sekä tottelee aivan eri tavalla; jaksaa kuunnella ohjeita ja kehotuksia. Viimeisimmillään raskaana oleva äiti ja terve kolmivuotias ovat ihan toimiva yhtälö. Mutta viimeisimmillään raskaana oleva äiti ja koko päivän kipuileva kolmivuotias ovat melko haastava yhtälö. 

huonoina päivinä

hyvinä päivinä

Välillä hätä vaikeina päivinä on ollut melko suuri. Supistukset, liitoskivut, yöllinen lepäämättömyys, muut vaivat ja rakkaaseen perhepiiriin liittyvät valtavat huolet eivät takaa parhaita mahdollisia hermoja eikä sitä, että tämä äiti pysyisi hereillä, saati järjellisenä olentona ilman päivän hengähdystaukoja. Valitettavasti (tai oikeastaan onneksi) tällaisessa tilanteessa taas saa muistutuksen siitä, ketkä ovat todella ne, jotka välittävät.

11 kommenttia

 1. AnnaW kirjoitti:

  Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo hunajan vaikutus! Saako kysyä minkälaisia ohjeita olette saaneet Losecin vähentämiseen ja hunajan nauttimiseen?

  Meillä muuten aloitettiin nyt Gavisconin anto pienimmälle :/ Hetki sitten alkoi pätkäunet, 15min kerrallaan ja jatkuva rinnalla roikkuminen. Nieleskelyä ja hikkailua myös mutta ei muita oireita. 0,5ml Gavisconia ennen päikkäreitä ja yöunia menee nyt ja kahdessa päivässä saatiin onneksi neiti oireettomaksi. Nyt nukkuu taas 1,5-5h unia.

  Mutta älähän hätkähdä tätä uutista, meillä on vain niin huonot geenit tähän hommaan, että väistämätöntä tämä taisikin olla! Onneksi nyt tajuttiin asia nopeasti ja elellään ihan tavallista vauva-arkea (Gavisconi kaverina).

  • Emmi kirjoitti:

   Eli juurikin noin nuo Losecin vähennys ja Manukan määrä, kun Anonyymi alla kertoo. Ovat Tuomelan ohjeet vaikeille tapauksille. Ja tuo hunajajuttu on kyllä aika mielenkiintoinen tosiaan…

   Mutta voi että teidän pienimmän kanssa :'( Eihän tässä nyt voi kuin toivoa, että aikainen oireisiin herääminen pistää stopin suuremmille suolistovaurioille ja kivuille. Menisipä oireet ohi, ja jäisipä ongelmat vain vauvavuoteen. Suuresti tsemiä teille taas, uusien haasteiden kanssa! Ja pienelle (ja suuremmallekin) neidille oireettomia päiviä. <3

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Losec vähennys menee meillä niin, että ensimmäisellä vähennysviikolla vain yhtenä päivävänä puolikas annos ja kuutena täysi. Seuraavalla viikolla kahtena päivänä puolikas (ei peräkkäisinä), viitenä kokonainen jne… Nyt ollaan siinä vaiheessa, että joka päivä menee puolikas. Ensi viikolla ei anneta yhtenä päivänä Losec:ia ollenkaan ja kuutena päivänä vain se puolikas.

  Manuka aloitettiin puolikkaalla teelusikalla / päivä. Nyt menee melkein teelusikallinen aamuin illoin.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Tsemppiä!

  Millainen Losec-annostus teillä on ollut ja miten sitä vähennätte? Ja paljonko ja miten pitkään olet tuota hunajaa antanut..?

  T:SusannaT (rv15+5 ja samoja tuskailuja..)

  • Emmi kirjoitti:

   Meillä on ollut 20mg Losecia huonoina aikoina, ja 10mg "normaaliaikoina". Nyt vähennetään tuolla tavalla, kun Anonyymi tuossa yllä kertoo. Hyyyyyyvin hitaasti siis. Hunajaa menee yksi teelusikallinen aamuin illoin, aloitettiin se kolmisen viikkoa sitten puolikkaalla teelusikallisella yksi kerta päivässä siitä suurentaen nykyiseen määrään.

   Susanna, tsemit sullekin <3 Raskauteen, pähkäilyihin, arkeen, kaikkeen. 🙂

 4. Outi kirjoitti:

  Ihanaa että lääkkeen purku vaikuttaa lupaavalle!!Me purettiin loppukeväästä myöskin Manukan avulla lapselta Losec (5 mg x2) pois hitaaaasti hivuttaen ja nyt ei olla 2 kuukauteen jouduttu antamaan kuin pari yksittäistä kertaa. Itse uskon siis että Manuka auttoi ja se menee yhä 2 x päivässä.
  Ja noi raskausjutut joita kuvailit edellisessäkin postissa..I feel you! Täällä "vasta" rv 34 mutta toi nukkumisen mahdottomuus 🙁 Käännyt,käännyt ja käännyt kunnes onkin pissahätä jne.
  Ihan hurjasti tsemppiä teidän isoveljelle oiretaisteluun ja sulle tietenkin myös siihen lähestyvään synnytykseen…T: aika usein blogiasi lukeva mutta harvoin kommentoimaan ehtivä 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Oi, kiva kuulla hyviä kokemuksia Manukasta!! Hyvä, että teilläkin se toimi!

   Voimia sullekin loppuraskauteen ja arkeenne <3 Kiva, että kommentoit – tee niin jatkossakin, aina kun vaan kerkiät 🙂

 5. annimari kirjoitti:

  Moikka! Ihan varmaan jouten olet, niin sinulle on haaste blogissani 😉

  • Emmi kirjoitti:

   Hih, jouten sen verran, että vielä on vain yksi lapsi hoidettavana. Nyt siis vielä kerkiää haastella 😀 Kiitos 🙂

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Mistä olet tuon teidän Manuca-hunajan(+15) hankkinut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.