Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Näin valmistat helposti kesän kahvipöytään herkullisen raakakakun

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

raakakakku

Meillä tehdään usein raakakakkuja. Ne maistuvat koko perheelle. Kun niitä on tehnyt muutamia kertoja, niin huomaa, että se on oikeastaan tosi helppoa ja nopeaa. Ja mikä parasta: kun raaka-aineet ovat kaikki todella ravinnepitoista tavaraa, niin kakkuja voi tehdä ja syödä niin usein kuin haluaa! Tässä on hyvin pelkistetty ja helpppo resepti raakakakkuun, joka saa makeuden ainoastaan banaaneista ja taateleista. Saksanpähkinät tuovat rouskuvaa purutuntumaa pohjaan ja valkosuklainen kuorikerros on suussasulava.

raakakakku

Pohja:

5dl saksanpähkinöitä

5dl medjool taateleita

1rkl kaakaojauhetta

1/2dl sulaa kaakaovoita

1/2tl suolaa

1/2tl ceylonkanelia

Liota pähkinät ensin yön yli vedessä. Poista taateleista kivet. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki pohjan ainekset blenderiin/monitoimikoneeseen ja aja massa tasaiseksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin/pakastimeen hetkeksi tekeytymään ja valmista seuraavaksi täyte.

Täyte:

1dl sulaa kaakaovoita

1dl sulaa kookosmannaa

1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 iso kypsä banaani

1/2tl vaniljaa

(koristeluun sopivat hyvin vaikkapa kauden tuoreet marjat)

Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen jälkeen sen puolikas kuori ja purista puolikkaan mehut. Muussaa banaani ja lisää vanilja. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Levitä täyte kakkupohja päälle. Laita kakku tekeytymään pakkaseen ainakin puoleksi tunniksi.

raakakakku

raakakakku

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

SINULLE SAATTAISI MAISTUA MYÖS:

Raakakakku-unelmia osa 1/3: suklaa-kinuskikakku

Raakakakku-unelmia osa 2/3: Mustikkainen kakku

Raakakakku-unelmia osa 3/3: lime-avocadokakku

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.