Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Se hiukan parempi hampurilaiskastike

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Koskaan aikaisemmin eivät hampurilaiset olleet meidän perheen suurta suosikkiruokaa, mutta viimeisten viikkojen aikana niistä on tullut valtava hitti ja olemmekin valmistaneet niitä viikottain. Tämä kaikki lähti hieman yllättävästä asiasta. Kävimme kaksi kuukautta sitten Porvoossa perheen kanssa ja silloin piipahdimme myös Bosgårdin tilalla syömässä tämän vuoden ensimmäiset hampurilaiset. Ne ovat muuten niin lähellä täydellistä hampurilaista, kuin vain voi päästä. Mutta siis vaikka söimme nämä ehkäpä Suomen parhaat burgerit, ei se ollut kuitenkaan burgerkuumeen laukaiseva tekijä.

eineshampurilaisesta gourmetburgeriksi

Meidän lasten hampurilaiskuume lähti siitä, kun esikoinen sai koulunsa ruokakassista kaksi eineshampparia ja kun keskimmäinen sai niistä toisen. Siitä lähtien jokaiselta kauppareissulta olisi pitänyt ostaa eineshampurilaisia. Kun luin, mitä tuo ruokakassista tullut hamppari piti sisällään, olin kyllä hieman järkyttynyt. Pihvistä vain puolet oli lihaa ja toinen puoli oli soijaa ja lisäaineita. Syynäsimme seuraavalla kauppareissulla kaikki ison marketin eineshampparit läpi ja tulimme siihen tulokseen, että täytyy tehdä hamppari itse, kun ei löydy meidän toiveiden mukaista valmista burgeria.

No, ihan kokonaan emme hampparia tehneet, mutta pihvi tehtiin niittylihasta, kanamunista ja mausteista ja muut täytteet tietenkin myös ensiluokkaisista raaka-aineista sekä kastikkeena ketsuppi. Löysimme melko hyvän gluteenittoman briossinkin pakastealtaasta, mutta jotenkin tuli tunne, että kokonaisuudesta jäi uupumaan se viimeinen silaus. Se oli tietenkin hampurilaiskastike. Ja eikun markettiin jälleen kahlaamaan tarjonta läpi. Pettymys jälleen. Ei yhtään luomulaatuista hampurilaiskastiketta, kaikissa vaihtoehdoissa oli rypsi- tai rapsiöljypohja ja monia kyseenalaisia lisäaineita. Oli siis pakko kehittää se hiukan parempi hampurilaiskastike. Tässä resepti olkaa hyvä:

hampurilaiskastike

Hampurilaiskastike

1. Valmista ensin majoneesi

Tarvitset kaksi kananmunan keltuaista. Kaada huoneenlämpöisten keltuaisten sekaan 2 ruokalusikallista omenasiiderietikkaa ja vispaa hyvin. Kaada seokseen 2 desiä oliiviöljyä ohuena vanana koko ajan vispaten. Lisää lopuksi 1 ruokalusikallinen kookosaminoa ja sekoita.

2. Valmista sitten hampurilaiskastike

hampurilaiskastike

 

Lisää desilitraan majoneesia 2-3 ruokalusikallista tomaattipyrettä ja 0,5-1 ruokalusikallinen sinappia.  Sekoita hyvin. Anna hampurilaiskastikkeen tekeytyä mieluiten yön yli jääkaapissa.

Tämä kastike toimii dippikastikkeenakin oikeastaaan minkä tahansa kanssa. Jos haluat siitä mausteisemman, voit lisätä siihen ripauksen cayennepippuria ja valkosipulijauhettakin. Varoituksen sanana vaan, että kun olet tämän kastikkeen kerran valmistanut, niin et luultavasti enää halua syödä mitään muuta kastiketta. Kyllä, se on niin hyvää!

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

MUITA RESEPTEJÄ:

Facebook Skin

Facebook Skin

Facebook Skin

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.