Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Ideoita aamun juomisiin perushanaveden tilalle: näin otat huomioon niin terveyden kuin maunkin

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Pelkän veden juominen pidemmän päälle on aika tylsää. Onneksi vesilasillista voi tuunata lähes loputtomasti, jotta makuun ei kyllästy ja toisaalta, jotta siitä samasta lasillisesta saa myös enemmän ravinteita samalla huikalla. Esittelen teille seuraavaksi itselläni käytössä olevia aamuveteni tuunausreseptejä.

Suola ja sitruuna

Tämä on kaiken perusta. Litraan vettä ½ tl puhdistamatonta suolaa, kuten himalajan vuorisuolaa tai guerande-merisuolaa ja ½ – 1 kokonaisen (luomu)sitruunan mehu.

Itse pidän aamulla siitä, että vesi on vähintään huoneenlämpöistä, jopa kehonlämpöistä. Voit valmistaa tämän veden niin, että kiehautat kevyesti ½ litraa vettä. Sekoita suola kuumaan veteen, niin se liukenee paremmin. Lisää sen jälkeen kylmää vettä sen verran, että veden lämpötila on sinun suuhun sopiva. Purista lopuksi sitruunanmehu joukkoon.

aamuvesi

Tällä kombolla tuet ruuansulatustasi, lisämunuaisiasi ja aamulla tapahtuvaa detoksifikaatiota. Sitruunan happamuus lisää hydrokloridin eritystä vatsassa, mikä parantaa ruokien pilkkoutumista. Lisämunuaiset tarvitsevat suolaa toimiakseen. Sitruunan c-vitamiini tukee maksan puhdistusurakkaa.

Aminohapot ja proteiinit

Ensimmäiset 30g proteiinia, jotka pistät suuhusi, menevät maksan tueksi detoksiin. Maksa muuttaa ensin rasvaliukoiset myrkyt, sitruuna-suolavedestä saatujen vitamiinien ja mineraalien tuella, vesiliukoisiksi. Sen jälkeen vesiliukoiset jätökset sitoutuvat aminohappoihin, joiden avulla ne kulkeutuvat virtsan, hien tai ulosteen mukana pois elimistöstä.

Voit helposti lisätä aamuveteesi 10-20g välttämättömiä aminohappoja (EAA), haaraketjuisia aminohappoja (BCAA) tai vaikka pelkästään glutamiinia. Toinen hyvä proteiinivalmiste, mitä itse käytän aamuisin, on kollageenipeptidit. Mutta voit toki hörppäistä naamariin ihan perusheraprotskudrinksunkin. Näin tarjoat kehollesi hyvin imeytyvässä muodossa aminohapot ennen kuin syöt ensimmäisen kiinteän ruuan.

Opti-msm

Metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jolla voidaan tukea kehon monia toimintoja. Se voi vähentää nivelkipuja, kehon tulehdustilaa, allergiaoireita sekä nopeuttaa palautumista urheilusuorituksesta, parantaa immuniteettiä ja parantaa ihon kuntoa.

aamuvesi

C-vitamiini edistää msm:än imeytymistä, siksi se on hyvä nauttia sitruunamehun kanssa. Sitruuna myös kivasti peittää rikin makua. Aloita 1 teelusikallisella päivässä. Voit tarvittaessa nostaa annoksen 3 teelusikalliseen, mikä on turvallisen päiväannoksen yläraja.

Levät, supervihreät ja vihersmoothie

Paljon klorofylliä eli lehtivihreää sisältävillä kasveilla on keholle monia hyödyllisiä ravinteita nimenomaan aamua varten. Saat niistä sekä proteiinia, että vitamiineja ja mineraaleja, jotka tukevat maksan puhdistustoimintoja.

Voit pyöräyttää blenderissä helposti ravitsevan vihersmoothien lisäämällä sinne jotain (tai kaikkia) näistä: spirulina, chlorella, kurkku, varsiselleri, lehtikaali, pinaatti, nokkonen, vehnänoras, ohranoras tai parsakaalinversot. Lusikallinen hunajaa, yksi päärynä ja nesteeksi vaikka jäähdytetty vihreä tee, kookosvesi tai chiahyytelö sekä lusikallinen kookos– tai mct-öljyä, niin smoothien ainekset ovat siinä. Kokeile eri vihreitä vaihdellen niitä säännöllisesti.

Ja jos vihreät eivät sinun suuhusi uppoa, niin voit ottaa ne kätevästi myös puristettuina kapseleina. Toimii hyvin etenkin lapsille 🙂

// Ramon

LUE MYÖS:

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 2/7

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 4/7

KERMAINEN VIHERSMOOTHIE VIHREÄN TEEN TWISTILLÄ

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *