Hae
Emmi Anniina

Viisi kirjaa kesälomalle

Hellurei! Kesä on jo täällä, eikö! Nyt on aika päättää, mitä lukemista kesällä kädestä löytyy! Tässä on minun viisi vinkkiä, olkaa hyvät!

Minä – Parempi itsetunto 8 viikossa

Kirjoittaja: Anne Karilahti

Kirja saatu Readme

Ensin minulle tuli mieleen, että tämän kirjan minä paketoisin ylppärilahjaksi! Tai antaisin teinille synttärilahjaksi. Mutta ihan takuulla kuka tahansa minkä ikäisenä tahansa, aikuisenakin, saa tästä kirjasta paljon irti! Itsetunnon ei tarvitse olla kadonnut näkymättömiin, jos tähän kirjaan aikoo tarttua. Selailin kirjan tehtävät läpi, ja on pakko sanoa, että olisi jopa suotavaa, että jokaikinen ihminen tekisi kirjan tehtävät. Kun ihmisen itsetunto on kohdillaan, on ihmisen parempi olla itsensä kanssa, ja näin vuorovaikutustilanteetkin sujuvat paremmin. Vaikka olettaisikin oman itsetunnon olevan hyvä, ei ole pahitteeksi pohtia itsetuntoon vaikuttavia asioita eri kanteilta. Tämä kirja on kaunis, kirjoittamaan inspiroiva ja ajatuksia herättävä. Todella tarpeellinen teos, sanoisin! Luulisin, että kirja tekee sen mitä lupaa: kun pohdit kirjan tehtäviä kirjan tahdissa, saat 8 viikossa paremman itsetunnon! Kirjan kahdeksan eri osiota ovat ”Kuka sinä olet”, ”Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet”, ”Uskalla olla se kuka olet”, ”Mitä sinä haluat”, ”Rajat”, ”Onnellisuus”, ”Omannäköinen elämä” ja ”Kiitollisuus”.

minä

minä

Miksi siili kiroilee? Tunnetaitokirja

Kirjoittajat: Jenni Sofia ja Milla Paloniemi

Kirja saatu Readme

Kirjan kirjoittajat ovat yhdistäneet kaksi mielenkiintoista teemaa: suomalaisten rakastaman kiroilevan siilin sekä tunnetaidot! Tällaisella yhdistelmällä kirja kiinnostaa kovasti – eikä kyllä petä odotuksia! Kirja on erittäin selväsanaisesti ja ymmärrettävästi kirjoitettu. Uskoisin, että tämä on juuri täydellinen opus sellaiselle, joka ei ole koskaan tunnetaitoja aiemmin opiskellut, mutta jota aihe kiinnostaa (erityisen hyvä kombo olisi, jos olisi vaikka lueskellut siilin seikkailuja jo aiemmin!). Kirjan teoriaosuuksia on kevennetty sarjakuvilla. Käytännöllinen juttu, josta pidän kirjassa, on tunnetaitokortit, jotka voi kirjan lopusta irrottaa ja vaikka laminoida – ja tietenkin ottaa sitten käyttöön! Tämän kirjan voisin lykätä myös kohta 12 vuotiaan esikoisen käteen!

miksi siili kiroilee

miksi siili kiroilee

Varjojen Voima. Kortit, rituaalit ja myyttien naiset

Kirjoittaja: Meri Mort

Kirja saatu Like

Tässä kirjassa mentiin sellaiselle alueelle, josta en tiennyt lähes yhtään mitään! Olipa virkistävää lukea teosta, jossa sai hämmentyä joka kappaleessa jostain. Mystiikka, korttien nostaminen, varjotyöskentely ja kaikenlaiset omaa voimaa nostattavat rituaalit ovat alkaneet kiinnostamaan minua viime vuosina, joten tämä kirja sopi kyllä luettavaksi juuri nyt. Tämä kirja on mielestäni tällaiselle tietämättömälle hyvä potku eteenpäin! Kirja antaa todella paljon tietoa, mutta kirja sisältää myös runsaasti todella tarkkoja ohjeita erilaisten rituaalien harjoittamiseen. Kirja koostuu kolmesta osasta. Aluksi on yleistä kerrontaa arkkityypeistä, myyteistä ja magiasta. Kakkososassa syvennytään maagisiin työvälineisiin ja lopuksi päästään hyppäämään varjoisiin feminiinisiin arkkityyppeihin. Kirja kyllä antaa varmasti myös hyvää syventävää tietoa heille, jotka ovat tämäntyyppisessä henkisessä matkassa pidemmällä kuin minä. Nautin kirjan lukemisesta jo pelkästään sen takia, että se sisälsi paljon runomittaan menevää tekstiä ja kauniita, syvällisiä kuvia.

varjojen voima

varjojen voima

Eroon oireista

Kirjoittaja: Maria Nordin

Kirja saatu Viisas Elämä

Tämä, jos mikä kirja on varmasti hyvinvointialalla klassikoksi nouseva! Kirja on tutkimuksiin perustuva, ja eri tieteenaloja yhdistävä huikea opus! Kirjan kirjoittaja on omalaatuisella tavalla luonut mahtavan välineen jokaisen oman parantavan voiman vapauttamiseksi. Kirjasta saa jo paljon irti, kun sen lukee. Mutta aivan eri sfääreihin se nousee, kun sen sisältämät harjoitteet oikeasti tekee säännöllisesti. Kirja sisältää 12 eri askelta tavoitteeseen. Tavoite voi olla esimerkiksi allergiasta, ihottumasta, ahdistuksesta tms. eroon pääseminen. Kirjan esittelemä Free to Heal -menetelmä nostattaa ihmisen objektista subjektiksi. Kirjassa on tarkat perustelut jokaiselle harjoitteelle ja kaikki perustelut ovat ymmärrettäviä ja usein jopa ”Aivan, juuri näinhän se menee!” -huudahduksia tuottavia. Ihan jo yleissivistyksen vuoksi suosittelen jokaista opiskelemaan tämän kirjan kannesta kanteen; et häviä mitään, korkeintaan oireesi.

eroon oireista

eroon oireista

Uudelleen ajattelemisen taito. Mieti vielä.

Kirjoittaja: Adan Grant

Kirja saatu Viisas Elämä

Rakastuin tässä kirjassa jo kirjan nimeen, sillä minä olen aikamoinen skeptikko ja pyörittelen asiat aina joka kantilta – ajattelen siis asiat luonnostaankin uudestaan, monta kertaa. Tämä kirja haastaa vakiintuneita ajatuskaavoja ja kannustaa ajattelemaan ajattelemista: siis pääsemään oman ajattelemisen tyylin syiden äärelle ja tunnustamaan oman ajattelun heikkoudet. Kirja sisältää monia esimerkkejä elävästä elämästä, mutta toki myös teoriaa on valotettu. Koska jokainen ihminen ajattelee, kirja koskettaa jokaista ihmistä. Jokainen varmasti myös löytää itsensä kirjasta. Onneksi kirjassa on armollinen sanoma: jokainen voi muuttaa ajatteluaan ja jokainen tittelistään huolimatta tekee välillä ajatusvirheitä. Minun on helppo samaistua kirjan teemoihin, sillä olen treenannut omaa ajatteluani jo vuosia. Maailma edessäni on avautunut täysin erilaiseksi, kun olen päästänyt irti esimerkiksi siitä ajatuksesta, että johonkin asiaan olisi vain yksi kiveen hakattu totuus. Suosittelen tätä kirjaa jokaiselle, joka haluaa tarkkailla omaa ajatteluaan ja ehkä saada myös vinkkejä ajatella uudelleen. Näitä vinkkejä kirjassa on paljon!

mieti vielä

mieti vielä

Toivottavasti inspiroiduit jostakin näistä kirjoista! Ihania lukuhetkiä!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG: @emmianniinajansson / TikTok: @emmijansson

LUKAISE MYÖS:

Aloita vuosi ihanilla kirjoilla: esittelyssä 10 erilaista kirjaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *