Hae
Emmi Anniina

Täydellinen iltajuoma rentoutumiseen

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Tämä lämmin iltajuoma ei pelkästään maistu taivaallisen hyvältä vaan se saattaa myös edesauttaa rentoutumista ja houkutella unen tuloa. Tarvitset siihen seuraavia aineksia:

2,5dl kauramaitoa

1tl ashwagandhaa

ripaus ceyloninkanelia

1tl hunajaa (vegaanit voivat korvata tämän muulla makeutuksella)

1tl kurpitsansiemenjauhoa

1tl carobjauhetta

Lämmitä kauramaitoa keskilämmöllä kevyesti, mutta älä anna kuitenkaan kiehahtaa. Sekoita kaikki ainekset maitoon vispilällä. Nauti vaikkapa mantelikourallisen kanssa iltapalaksi.

Ashwagandha eli rohtokoiso on adaptogeeni, joka tasapainottaa kehon toimintoja. Sillä on todettu olevan mm. kortisolitasoja säätelevä, eli stressiä madaltava vaikutus.

Kurpitsansiemenjauhossa on paljon tryptofaania. Keho muodostaa siitä serotoniinia ja jos on riittävän pimeää (illalla, ei sinivalon lähteitä) muodostuu serotoniinista melatoniinia.

Carob, ceyloninkaneli ja hunaja tuovat juomaan makeutta ja taittavat rohtokoison makua. Kanelilla ja kauran beetaglukaaneilla on verensokeria tasapainottava vaikutus. Carob tuo juomaan kaakaomaisuutta, ilman piristävää teobromiinia. Ceyloninkaneli on ”tavallista” kassiakanelia turvallisempi vaihtoehto, sillä se ei sisällä maksalle haitallista kumariinia juurikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.