Hae
Emmi Anniina

Pikakarkit pannulla

Nyt, kun pahimpien raskauspahoinvointikuukausien jälkeen makeat jutut ovat taas alkaneet pikkuhiljaa kiinnostelemaan minua, on avautunut myös muutama keittiön kaappien kätköissä oleva pussi, joka varmasti jo odotteli minua niiden luo.

Tämä pikamakeaherkku ei ole gourmeetasoinen, mutta ehdottomasti juuri sellainen kun-kaapissa-ei-ole-oikeasti-mitään-mutta-jotakin-makeaa-pitäisi-saada-juttu. Nämä pikakarkit ovat tietysti maidottomia, viljattomia sekä sokerittomia. Toimi minulla, toivottavasti toimii myös sinulla, jos samankaltainen hätä iskee!

Carob-kuorrutetut pavut
1tlk vaaleita papuja
½rkl kookosöljyä
2rkl carobjauhetta
steviajauhetta

Laita pannu kuumenemaan. Sulata kookosöljy pannulla, ja iske sitten joukkoon pavut ja carobjauhe samaan aikaan. Sekoittele ripeästi niin kauan, kunnes carobjauhe on levittynyt tasaisesti papujen pinnalle. Lopuksi sirottele makusi mukaan steviajauhetta papujen päälle makeutukseksi. Tarjoilukumppaniksi ehdotan mansikoita (mutta toimii toki ilmankin, ja varmasti aika paljon kaiken muunkin kanssa :-)). (Makeutukseen voit kokeilla myös hunajaa, ja carobin tilalla toimii halutessasi myös kaakaojauhe.)

p.s. Reseptiä voi soveltaa myös kikherneisiin – toimii niidenkin kanssa!

Yhteistyössä Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *