Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Ginger this, ginger that

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Inkivääri on meillä käytössä mausteena ruuanlaitossa ympäri vuoden. Sitä voi laittaa melkein mihin vain! Meidän keittiön perusmaustehässäkkä syntyy sekoituksesta, jossa on suolaa, pippuria, valkosipulia ja inkivääriä. Ginger this, ginger that – jaan seuraavaksi teille kolmen tehojuoman reseptin, missä hyödynnetään inkiväärin taikaa.

Lime-inkiväärishotti

Aloita aamusi puolikkaan limen mehulla ja ½ teelusikallisella inkiväärijauhetta. Voit valmistaa itsellesi vaikka koko viikon tarpeen kerralla blendaamalla 3-4 kokonaisen limen mehun ja 3-4 teelusikallista inkiväärijauhetta. Tämä shotti buustaa vastustuskykyäsi ja herättää sinut raikkaudellaan uuteen päivään.

Bonus: Pese limen kuori hankaamalla sitä juuresharjalla juoksevan veden alla ja raasta sen jälkeen hieman kuoren vihreää osaa shottiisi. Kuorikerros sisältää paljon flavonoideja. Käytä mieluiten luomulimeä, sillä tavanomaiset sitrushedelmät käsitellään hyvin vahvoilla kemikaaleilla.

Sitruuna-inkivääritee hunajalla

Jos vastustuskykysi petti ja flunssapöpö on päässyt pesimään sinuun, voit lievittää tällä sekoituksella kipeän kurkun karheutta. Vaikka tämä on niin yksinkertainen ja ikivanha ohje, ihmettelen silti miksi suuri osa ihmisistä ei sitä tiedä tai hyödynnä. Sekoita kupilliseen kuumaa vettä 1tl hunajaa, 1tl inkiväärijauhetta ja purista sekaan noin 1rkl sitruunan mehua.

Bonus: Jos haluat tehdä mausta vielä intensiivisemmän voit keittää teen hauduttamalla 3-4cm pätkän tuoretta inkivääriä viipaloituna ja luomusitruunan kuoren ensin 20-30 minuuttia. Siivilöi ja mausta hunajalla.

Kirpeä omena-inkiväärijuoma

Tee mehu tuoreista omenoista mehustimella. Lisää lasilliseen tuoremehua ½tl inkiväärijauhetta ja 1rkl omenasiiderietikkaa. Voit tehdä tästä myös kuplivan juoman lisäämällä 50/50 suhteessa mehuun hiilihapotettua vettä.

Nippelitieto: Mehustamalla omenat tai muita kasviksia, teet niistä paremmin imeytyviä elimistölle. Kun nautit mehun välittömästi, voit oikeasti käyttää termiä tuoremehu. Kaupan hyllyjen ”tuore”mehut ovat kaukana tuoreudesta. Omenasiiderietikka lisää tämän juoman entsyymiaktiivisuutta ja parantaa ruoansulatustasi sekä insuliiniherkkyyttäsi.

inkivääri

//Ramon

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.