Olipa kerran gluteeniton leivos, joka ei hienostellut
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Haluatko tehdä suht nopeasti herkullisen täytekakkutyylisen leivonnaisen kahvittelupöytään? Haluatko leipoa mahdollisimman riskittömästi juhliin makean herkun? Jos vaihtoehtosi ei ole pakasteallas tai tuoretiski, niin tässä on yksi kiva vaihtoehto 🙂 Tämä leivos on aika simppeli, eikä kauheasti hienostele. Jos tahdot tuunata tätä jouluun sopivaksi, niin makumaailmaan voi vain lisäillä joulumausteita, eikä leivos siitä kärsi 🙂 Uudenvuoden pöytään menisi varmaan tällaisenakin?
Gluteenittomat leivokset
pohja:
3 munaa
1.5 dl sokeria
0,5 dl riisijauhoja
0,5dl tattarijauhoja
0.5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
väliin:
vispattua kermaa (noin 1 dl vispikermaa)
1 dl laktoositonta rahkaa
ripaus vaniljauutejauhetta
(säilyke)persikkaa murskattuna
päälle:
koristeeksi kermavaahtoa/kerma-rahkaseosta ja esimerkiksi hedelmäpaloja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet keskenään sekoitettuna taikinaan. Kaada uunipellille ja paista noin 180 asteessa noin 7-9 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä, täytä ja koristele.
Toivottavasti reseptistä on iloa!