Hae
Emmi Anniina

Ennen pähkinätöntä

Niin siinä sitten kävi, että minun suurin energian/kalorin/maidontuottajaruoka-ainesosa: pähkinät jäävät ruokavaliostani pois. Tähän päädyimme the Gurun kanssa Minimullistajan kokonaistilannetta arvioidessamme. Suoraan sanottuna tämä steppi ottaa aika koville, sillä olin jo addiktoitunut pahasti maapähkinä- ja cashewvoihin, käytin joka päivä manteli- tai hasselpähkinäjauhetta ja napostelin monipuolisesti kaikenlaisia pähkinöitä. Siispä tässä vikat iideeruokapäiväkirjat pähkinöillä. Nyyyyh.

Päivä 1:

Aamunavajaiseksi omenakökkeröisiä banaanilla.

Lounaaksi salaattia leivällä tai parilla pellillisellä.

Päivälliseksi jauhelihawokkia.

Iltapala. Kookoshiutalekasan alla ananasta.

Päivä 2:

Aikainen lounas: mitä kaapista löytyy.

Välipalaksi omena-raparperipiirakkaa. Sen syömisestä sainkin sitten kuulla: Minimullistajan tuskainen itku kesti koko illan ja pitkälle yöhön. Niin taisi jäädä raparperin maistaminen ainoaksi kerraksi tämän imetyksen aikana.

Päivälliseksi siikasalaattia.

Iltapalaksi pullalautasellinen.

Päivä 3:

Reissupäivän ateria nro 1.

Reissupäivän must-havevälipala – puolentoista tunnin unilla ei paljon muuten porhalleta eteenpäin.

Reissupäivän lounas.

Reissupäivän välipalaeväät. Joo, kuvitelkaa vaan mun käsilaukun kokoa…

Reissupäivän päivälliseväs kylmäkalleilla ympäröidystä muovirasiasta. Tiedän, mitä ajattelette. Mutta hei! Mieluummin kannan mukanani vaikka viittä kylmälaukkua kuin näen nälkää, koska olenhan minä.

Päivä 4:

Aamupala-lounas-mikälie: merilohta ja kasviksia – vielä vähän aikaa sitten, kun porkkanakin kuului dieettiini…

Välipalaksi omenapuolukkapiiras. Ja tuohan on siis pieni kulho…

Päivälliseksi ihanperuskanasalaattia.

Jälkkäriksi mahdollisuus riisikakulle. Tuoreen ananaksen kanssa ihan ookoo, mutta ei, vieläkään ei edellisen imetysdieetin riisikakkukiintiöt salli tämän syömistä säännöllisesti.

Siinä imetysdieettitykitystä! Tämä kaikki kuvien ottamisen muistaminen ja tänne kuvien kikkailu on arvoistansa, jos joku dieettiläinen saa edes jonkun pienen idean omaan syömiseensä, vaikka aika peruslinjalla näissä ruokahommissa mennään. Toivottavasti ensi ruokapostauksessa ei vilku pelkkää kanaa ja bataattia! Nyt kaivan nenäliinapaketin esille, nostan perheemme pähkinäpussit mielenosoituksellisesti keittiön ylimmille hyllyille ja soitan nyyhkyballadeja pähkinöiden ja minun välisen rakkauden väliaikaiselle päätökselle.

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hei, nuo sinun ruuat näyttävät taivaallisen ihanilta:) Millä ihmeen ajalla jaksat noin upeat ateriat taikoa. Itse joudun tinkimään monesta ja oma syöminen on yksitoikkoista. Tsemppiä sinulle ja kekseliäisyydellesi:)

  • Emmi kirjoitti:

   Oi no kiitos! Yritän tosiaan kaikkeni, että vaikka ruokarajoitteita on jo aika paljon, niin saisin ruuasta edelleen nautintoa – se auttaa jaksamaan arjessa. Ymmärrän kyllä, että omasta ruuasta on helppo tinkiä, kun jostain pitää tinkiä. Mun avainsana on valmistelu. Kun mies on kotona, niin teen ruokia valmiiksi. Ja monet mun ruuat ovat mitä sattuu löytymään -yhdistelmiä, monesti nekin ovat silti maukkaita!

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Miten keksitkin noin monipuolisia ruokia vähistä aineista ja vielä vähillä unilla. Itse syön aina niitä samoja päivästä toiseen :b. Täytyykin kokeilla jotain uutta, piristäisi kummasti. Tosi ikävä juttu noi pähkinät, tsemppiä korvaavien ruokien kanssa.

  • Emmi kirjoitti:

   Se on tää herkunhimo ja syömisestä tykkääminen, mikä ajaa keksimään uusia juttuja 😀 Joo, pähkinät ovat mun suuri himotus, joten nyt laitan pään surraamaan oikein kunnolla korvaavuuksien kanssa. Uunissa muhii tällä hetkellä linssi-kesäkurpitsaleivät, saapa nähdä minkälaista settiä sieltä tulee 🙂

 3. Tuleva Timangi kirjoitti:

  Käykös taatelit? Jos käy niin on olemassa Bionalla taateli siirappi jossa ei mitään muuta. Mä vetelen sitä milloin mihinkin mm. noiden riiskakkujen päälle.

  • Emmi kirjoitti:

   Todennäköisesti taatelit kävisivät, mutta mä en pidä taatelin mausta pelkiltään oikein. Ihan joskus laitan niitä johonkin leivonnaiseen vähän. Mutta toivottavasti muut bongaavat sun vinkin täältä, kuulostaa kivalta lisältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.