Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Herkku helpottaa hampovaa: superhelppo ”jäätelö”

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Meidän kuopus on puolivuotiaasta ihan viime viikkoihin asti (nyt 2v1kk) asti kärsinyt hampomisesta. Kaikki lapset eivät vissiinkään edes huomaa noiden valkoisten teräaseiden työntymistä ikenistä, mutta meillä todella on huomattu! Kuopus tuntuu olevan melko herkkä tällaisten kehollisten asioiden tuntemisen kanssa: yöt ovat levottomia, päivät täynnä kitinää, kuola valuu, sormet poraavat suussa jatkuvasti… Jotakin on siis ollut keksittävä! Purulelut eivät juuri kiinnostaneet, mutta kaikki kylmä syötävä on hänen mielestään parasta! Kuopuksen hampaat ovat tulleet ”mukavan” verkkaisesti… Onneksi nyt kaikki hampaat ovat puhjenneet!

herkku

Tiedän, että tämä resepti on ihan älyttömän perus. Ja tiedän, että moni myös tämän osaa ja muistaa. Mutta niinpä vaan kävi minullekin, kolmen lapsen äidille, että aloin valmistamaan näitä vasta tuossa vaille kahdenvuoden iässä ihan urakalla, sillä sitä ennen en tätä todella helppoa mahdollisuutta muistanut. Kirjoitan tämän reseptin nyt siksi, että jos siellä on yksikin tuskainen vanhempi (ja tuskainen lapsi) vailla helpotusta. Ei niitä suppojakaan aina tahdo olla laittamassa (ja sitä paitsi ne eivät aina meillä ainakaan auta?).

herkku

Tämä resepti on helppo ”jäätelö”, mutta oikealta nimeltään jukurttijää. Meillä pojat kutsuvat tätä jäätelöksi, niin olkoon se sitten niin. Ja onhan se aika myyvä nimi tuotteelle, kun lapsille tarjotaan herkkua, tuo jäätelö. Vaikka tosin ei meillä tarvitse lapsia suostutella näitä syömään, he syövät tosi mielellään näitä pakastimien aarteita. Ja ovat auttamassa näiden tekemisessä.

herkku

Helppo ”jäätelö” eli jukurttijää

Makeuttamatonta luonnonjukurttia/kookoskermaa

haluamiasi makuja: kaakaojauhe, carob-jauhe, lucuma-jauhe, kookossokeri, goji-marjat, mulperit, mehut, kookoslastuja, kookoshiutaleita, vaniljajauhe, hedelmäpaloja, lakritsijauhetta, rouhittuja pähkinöitä, rouhittua raakasuklaata

Kaada vuorotellen jukurttia ja haluamiasi makuja muotteihin. Pakasta muutamia tunteja. Nauti ja anna lapsesi nauttia 😉

herkku

Näin yksinkertaista, mutta oikeasti todella toimiva lasten kanssa! Nämä toimivat meillä siis välipalana, jälkkärinä, herkkuna,  – ja hampaidenteontuskan lievittäjänä. Viimeisimmässä kohdassa tämä on ihan paras, mitä olen keksinyt. Jukurtti voi olla myös maidotonta: mikä tahansa maustatamon jukurttimainen aine on hyvä tähän (kookos, kaura…). Meillä on nyt tehty tämä jukurttijää minun lapsuuden aikaisiin mehujäämuotteihin, nostalgista!

herkku

Toivottavasti tästä reseptistä on apua teidänkin perheessä 🙂

// Emmi

LUE MYÖS:

MUMMON OMENAINEN (GLUTEENITON, JA HALUTESSASI MYÖS MAIDOTON)

PIENET KAKSIVUOTISSYNTTÄRIT PIENELLÄ MUUMITEEMALLA – NAPPAA TALTEEN MUUMIMAMMAN PANNUKAKKUJEN OHJE!

LEMPEÄ, PEHMEÄ JA MAUKAS MUSTIKKAINEN RAAKAKAKKU

TAPAAMMEHAN MYÖS MUUALLA:

FB: @readysteadyflowblog /IG: @skribentti

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.