Ihana suklaabrownieraakakakku juhlapöytään!
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Kuinka moni teistä on jo suunnitellut joulun tai uuden vuoden jälkkäripöydän herkut? Tässä olisi nyt yksi tosi hyvä ehdotus sulostuttamaan juhlapöytää (luulen, että ei kauan pöytää sulostuta…)! Tämä kakku on suklaabrowniemakuinen raakakakku. Kakku on yksinkertainen ja koska kakku on yksiosainen (ei kerroskakku), se on aika nopea ja helppo tehdä 🙂 Tämä kakku on gluteeniton, maidoton ja ilman valkoista sokeria tehty, kuten kaikki meidän raakakakut ovat. Tämä kakkuyksilö on myös vegaaninen, sillä tämän makeutus hoidetaan hunajan sijaan kookosnektarilla ja stevialla. Nimensäkin mukaan raakakakut eivät tarvitse paistamista, mutta sen verran ennakointia vaatii, että oikeat ainekset laitetaan likoamaan ennen kakun tekoa.
Kakku on hurmaavan suussasulava, lempeän suklainen, maultaan pehmeä, mutta koukuttava.
Suklaabrownieraakakakku (gluteeniton, vegaaninen)
120g saksanpähkinöitä
180g kuivattuja aprikooseja
1dl sulaa kaakaovoita
1tl suolaa
350g cashewpähkinöitä
½ dl vettä
125g kookosnektaria
20 tippaa vaniljasteviaa
2/3dl kookosmannaa
5rkl kaakaojauhetta
kaakaonibsejä koristeluun (n. 50g)
Liota pähkinöitä yön yli tai ainakin muutamia tunteja. Liota aprikooseja pari tuntia. Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen paitsi vesi. Lisää vettä, jossa olet liottanut aprikooseja, lopuksi noin puoli desiä koneen käydessä, kunnes massa ei enää näytä kuivalta. Levitä massa irtopohjavuokaan ja laita pakkaseen tekeytymään ainakin tunniksi.
Kivoja leipomishetkiä joulunalusaikaasi!
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
MUITA RAAKAKKUJA, JOISTA VARMASTI INNOSTUT:
LEMPEÄN TOFFEINEN RAAKAKKU, JOSSA MAKEUTUS TOTEUTUU VHH-TYYLIIN