
Valloittava tyrni-lakritsiraakakakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Punainen kakku on puolukka-karamelliraakakakku. Sen ohjeen löydät edellisestä reseptipostauksesta.
Lupailin edellisessä reseptipostauksessa keltaisen herkullisen kakun reseptiä. Se tulee tässä! Tyrni ja lakritsi on makuparina aivan vastustamaton. Nappaa tästä herkullisen raakakakun resepti talteen ja leivo vastustuskykyä tukeva ravinnepommi näin pahimpana tautiaikana.
Tyrni-lakritsiraakakakku (gluteeniton, maidoton)
Pohja:
120g saksanpähkinää
250g mulpereita
½ dl sulaa kaakaovoita
1rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
Liota pähkinöitä yön yli. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Aja massa sileäksi ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavan kerroksen valmistumista.
Välikerros:
5dl liotettuja cashewpähkinöitä
1dl sulaa kaakaovoita
3rkl lakritsijauhetta
1dl kookossokeria
Liota pähkinöitä yön yli. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Laita ainekset monitoimikoneeseen ja aja massa sileäksi. Levitä pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin odottamaan päällistä.
Pintakerros:
100g tyrniä (pakaste)
½ dl kaakaovoi
½ dl kookosmanna
½ sitruunan raastettu kuori
2rkl (juoksevaa) hunajaa
½ tl kurkumaa
Ota tyrnit sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä ennen kakun valmistamista. Muussaa haarukalla laakeassa astiassa tyrneistä mehu siivilän läpi ja poista siis näin siemenet. Sulata kaakaovoi ja kookosmanna Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja laita kakku tekeytymään pakkaseen ainakin tunniksi.
Aurinkoisia ja herkullisia kevätpäiviä kaikille!
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
KATSASTA MYÖS NÄMÄ KAKKURESEPTIT:
Tämän vuosikymmenen viimeinen raakakakku: Pähkinätön mustikkaraakakakku
Ihastus, jota ei voi olla jakamatta: sitruuna-inkivääriraakakakku!