Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Miltä näyttää rasvahappokoostumukseni? Mitä vaikutuksia olen huomannut käytettyäni kaksi kuukautta Zinzinon tuotteita?

Kaupallinen yhteistyö: Zinzino

zinzino

Tässä tekstissä kerron teille, miltä minun rasvahappokoostumukseni näyttää, miten sitä voi mitata ja mitä tulosten jälkeen voi tehdä, jos tulokset ovat epätasapainoiset. Aihe on supermielenkiintoinen varmasti kaikkien teidän muidenkin terveydestä kiinnostuneiden mielestä! Aihehan koskettaa ihan jokaista, sillä ihan jokainen syö jotakin, ja kaikki syömämme ruuat vaikuttavat kehon rasvahappokoostumukseen. Rasvahappokoostumus taas kertoo siitä, miten hyvin keho toimii. Ehkäpä tämä testaus menee kastiin ”hifistely” ja ”biohakkerointi”, mutta sen jälkeen, kun sain tulokset käsiini, olin sitä mieltä, että todellakin jokaisen kannattaisi tämä testi tehdä, sillä sieltä saattaa paljastua joku yllätys, jota ei todellakaan osannut odottaa… (Tai sitten voi ainakin olla testin jälkeen tosi onnellinen siitä, että kaikki on kunnossa tämän suhteen, jos mitään yllättävää ei löydy)

Rasvahappokoostumuksen mittaaminen tuli puheeksi ystäväni kanssa, joka toimii Zinzinon edustajana. Teimme blogiyhteistyödiilin: sain käyttööni testin, neljäksi kuukaudeksi Zinzinon tuotteita, ja uuden testin tuon jakson jälkeen tehtäväksi. Lupasin kirjoittaa pari rehellistä blogitekstiä kokeilusta – joten tässä ensimmäinen, puolivälissä Zinzinon testailua!

Mikä on Zinzino?

Zinzino ei ollut minulle ennen tätä yhteistyötä kovinkaan tuttu. Mieheni oli noin vuosi sitten tehnyt samaisen rasvahappokoostumustestin, mutta siinä olikin kaikki meidän perheen tiedoista Zinzinon osalta. Zinzino on vuonna 2007 perustettu ruotsalainen suoramyyntiyhtiö, joka kertoo myyvänsä tuotteita keskittyen terveyteen, laatuun ja ympäristöön. Valikoimassa on mm. ravintolisiä, ihonhoitotuotteita ja kahvituotteita. Ehdottomasti Zinzinon johtavat tuotteet ovat ko. rasvahappotesti sekä BalanceOil, tuotteet, joita minä pääsin nyt testaamaan. Näiden lisäksi sain ravintolisistä kokeiluun Viva- ja Xtend-nimiset ravintolisät.

Olen todella tarkka yhteistöistäni, ja ystäväni saikin aikamoisen kysymysriepotuksen koskien Zinzinoa, ennen kuin uskalsin aloittaa yhteistyön. En kuitankaan havainnut mitään epäilyttävää, likaista, epäammattimaista tai muutakaan kummallista, vaan päinvastoin. Niin, VAIKKA Zinzino on suoramyyntiyritys, en havainnut mitään negatiivista, – sehän pitää suomalaisille suunnatussa tekstissä kertoa, jotta he haluavat jatkaa tekstin lukemista, eikö? 😀

zinzino

Zinzinon tärkeänä myyntivalttina on laatu: Zinzino kertoo tarjoavansa laatuluokkansa parhaita, korkeatasoisimpia ja räätälöityjä tuotteita, jotka perustuvat uusimpaan farmakologiseen ravintotieteeseen, jossa ruuan aktiivisia ravintoainesosia käytetään taistelemaan modernin elämäntavan tuomaa epätasapainoa vastaan.

Oma näkemykseni Zinzinosta on se, että kaikki tuotteet ja terveysväittämät on perusteltu oikein hyvin. Zinzino vaikuttaa luotettavalta ja laadukkaalta.

Testatut tuotteet

Ennen kuin aloitin syömään mitään Zinzinon tuotteita, tein BalanceTestin. BalanceTest on kotona itse otettava kuivaveritesti, joka helpoimmillaan on tehtävissä noin minuutissa, tai allekin. Tämä kohta oli minulle vaikein tästä yhteistyöstä, joten tsemppaamiseen ja jännittämiseen meni minulla aika monta minuuttia ennen pistosta. 😀 Selviydyin kuitenkin, kun mies sen teki ja pidin silmät kiinni, hah. Voi kuitenkin olla, että muille sormen päästä puristettavan veritipan ottaminen on hieman iisimpi juttu kuin minulle. 😀 Imupaperi, jolle veritippa on tipautettu, lähetetään sitten nimettömänä Oslon tiedepuistossa sijaitsevaan Vitas-laboratorioon, joka analysoi veren koostumuksen 98% tarkkuudella. Testissä mitataan 11 eri rasvahapon pitoisuutta veressä sekä omega3- ja omega6- rasvahappojen suhdetta elimistössä. Testitulokset saa luettua sähköpostiin tulevan koodin avulla 20 päivän päästä niiden laboratioon saapumisesta. Sen verran biohakkeria minussa on, että nämä tiedot omasta kehostani TODELLA alkoivat kiinnostaa minua verenvuodatuksen jälkeen! Kerron myöhemmin tekstissä omat tulokseni.

Kun testi on tehty, on aika alkaa nauttimaan (tai ”nauttimaan”, haha) BalanceOilia oman painon mukaan mitattuna. Zinzino kertoo BalanceOilin olevan luonnollinen ravintolisä, joka kasvattaa omega-3 rasvahappotasoja elimistössä ja auttaa saavuttamaan omega 6 ja omega 3 -rasvahappojen tasapainon (eli auttaa juurikin huonojen tulosten tasapainoistumisessa). BalanceOil sisältää luonnonvaraisten kalojen öljyjä ja erityisen polyfenolipitoista oliiviöljyä. Makuvaihtoehtoja on kolme: sitruuna, vanilja ja appelsiini-sitruuna-minttu. Minä sain näitä kaikkia makuja testailuun. Itse en tykästynyt öljyjen makuihin, mutta ovat ne tietenkin parempia kuin maustattomat kalaöljyt, joita olen maistanut. En saa ilman irvistystä alas mitään öljyä, joten olen laittanut salaatinkastikkeeksi salaattiin sopivia makuja (erityisesti sitruuna toimii siinä hyvin!), ja siten olen päivittäin saanut öljyt kaikista helpoimmin alas 🙂

zinzino

Viva on luonnollinen ravintolisä, joka sisältää mm. viittä B-vitamiinia, jodia, C-vitamiinia sekä affron-uutetta. Vivan ainesosat voivat auttaa unen laadun paranemiseen, lievittämään henkistä uupumusta ja väsymystä. Viva voi myös lievittää tavallista stressiä sekä auttaa lisämään myönteistä mielialaa.

Xtendiä kuvaillaan Zinzinon nettisivuilla markkinoiden edistyneimmäksi ravintolisäksi. Se sisältää 23 tärkeää vitamiinia ja hivenainetta sekä laajan valikoiman fytoravinteita (kasvien tuottamat luonnolliset kemikaalit ja ravintoaineet) ja immuunijärjestelmää tukevaa Wellmunea, hiivasta saatavaa 1,3/1,6-beetaglukaania. Xtendin kerrotaan tuovan tasapainoa kehoon. Tärkeimpinä hyötyinä Xtendiä käyttäessä voi huomata energiatason nousun, luuston ja nivelien vahvistumisen ja immuunipuolusjärjestelmän toiminnan tehostumisen.

Minun tulokseni

En oikein osannut odottaa mitään tiettyä tulosta rasvahappotestistäni. Ehkä ajattelin, että huonoin mahdollinen se ei voi olla, sillä kuitenkin suht järkevästi pyrin syömään. Toki syön täysin fiiliksen, mieltymysten ja mahdollisuuksien mukaan. Eli en missään nimessä laske makroja, ravinteita, kaloreita tms. Ja ne kalaöljyt ja ravintolisät… niin, ne olivat majailleet pääosin siellä ravintolisäkaapissa kotona. Kääk, se oli aika raju asia tajuta. Meillä mies siis on äärimmäisen tarkka siitä, mitä ravintolisiä meillä syödään, mutta minä en viime vuosina kovinkaan tehokkaasti niitä ollut syönyt. Joten oikeastaan kaikki tulokset, mitä testistä sain, oli ruuan kautta saatuja 😀

Noniin, mutta tuloksiin. Niin hirveää kuin asia olikin nähdä, oli minun tulokseni rasvahappokoostumuksen suhteen unbalanced eli epätasapainossa. Hurjan kuuloista! Mutta onneksi sekä raportti että analysointi ystäväni kanssa hieman auttoivat hälventämään pelkojani kehoni täydestä toimimattomuudesta. Faktahan on, että melkein kaikilla tuo epätasapainoisuus löytyy! Siis ihan totta! Kehon rasvahappokoostumukseen ei todellakaan olla kiinnitetty tarpeeksi huomiota, ei yksilö- eikä yhteisötasoilla, oli sitten ympäristö mikä tahansa. Monet eri asiat vaikuttavat siihen, että rasvahappotasapaino on vaikea löytää. Täydellinen tasapaino on tietenkin mahdollista löytää kehoonsa tarkan ruuan mittaamisen, analysoinnin ja asiaan omistautumisen kautta, siihen ei Zinzinoja tarvita. Yleistä kuitenkin on, että elämässä on aina vähän muutakin kuin rasvahappotasojen miettimistä. Siksi Zinzinon koostumukseltaan tarkkaan suunnitellut, laadukkaat öljyt voivat oikeasti olla pelastus tuohon tasapainotteluun! Vielä minä en tiedä, miten käy minun rasvahappokoostumukselleni, sillä lopputestiä neljän kuukauden kokeiluajasta en ole vielä tehnyt. Hyvin monilla testitulokset paranevat huikeasti, mutta on tietenkin yksilöitä, joilla muutokset eivät ole niin selkeitä. Mielenkiinnolla jään odottamaan, että miten minun käy. Syömisiäni minä en tule muuttamaan nyt tämän neljän kuukauden aikana, jotta öljyn vaikutus testin tuloksiin olisi mahdollisimman selvä!

zinzino

Tulokset, jotka Zinzino minulle lähetti, olivat kymmenen sivua pitkät! Eli pelkkä ”tasapainoinen” tai ”ei-tasapainoinen” eivät missään nimessä ole ainoat termit, mitä testistä jää käteen. Kuten jo aiemmin kerroin, testi mittaa tosi tarkasti eri asioita, ja niistä kaikista on omat analyysinsä testissä tarkkojen tutkimustulosten ja lähdeviitteiden kera. Analyysin lopussa on myös ehdotuksia parempaan, juuri minulle suunnattuun, ruokailuun. Eli siinä ehdotetaan, että mitä ruoka-aineita voisi olla hyvä syödä vähemmän ja mitä enemmän, jotta saisin parannettua epätasapainotilan. Ja tietenkin Zinzinon BalanceOil, sehän on se tärkeä juttu, mitä testi näytti minulle suosittelevan, sillä se ja ruokavalio yhdessä olisivat paras yhdistelmä tasapainoon!

Kun juttelin ystäväni kanssa tuloksista, tuli mieleemme myös mahdollisuus siihen, että tämä elämäntilanteeni on saattanut vaikuttaa (lievään) epätasapainotilaan merkitsevästi (ei siis pelkkä ruokavalio vain). Esimerkiksi imetys, jota on nyt jatkunut jo 2v4kk. Ja sitä ennen raskaus. Ja sitä ennen imetys. Ja sitä ennen raskaus. Ja sitä ennen imetys. Ja sitä ennen raskaus… Ja minä kun olen aika huonosti lisäillyt raskauksien ja imetysten aikaan syömiäni ravintolisiä (jos siis ylipäätään muistanut syödä niitä ollenkaan), joten ei ihme, että keho jollakin tavalla kertoo tästä. Niin, lapsiperhearjessa ja väsyneenä on ollut tosi vaikeaa muistaa syödä vitamiineja ja muitakin ravintolisiä riittävästi. Vaikka silloin juuri niihin pitäisi panostaa, jos joskus! Kuitenkin tämän testijakson ajan olen tsempannut, ja vain muutamina päivinä olen ollut ottamatta öljyä, Vivaa ja Xtendiä.

Rehelliset käyttäjäkokemukseni – mitä eroa olen huomannut?

Tässä on nyt pari kuukautta takana testijaksoa, ja olen hyvin kriittisellä silmällä katsonut ja tunnustellut, että onko mitään vaikutuksia ollut tuotteiden käytön jälkeen. Ja onhan niitä ollut! Minulle sanottiin Zinzinolta, että jos ei ole mitään vaikutuksia havainnut, niin sitten kirjoitat niin. Ei tarvitse minun nyt kuitenkaan niin kirjoittaa. Nostan tähän muutamia muutoksia:

Ensimmäiset päivät: Näiden aikana hikoilin ihan hirveästi. Siis ihan hirveästi. Ties mitä kaikkea sieltä kehosta alkoi poistumaan…?

Kuukauden käytön jälkeen: Huomasin, että ennen tosi kuivat huuleni olivat pehmentyneet huomattavasti.

Puolentoista kuukauden käytön jälkeen: Huomasin, että toisessa polvessani, jossa on jo monen vuoden ajan ollut ajoittaista kolottavaa särkyä, ei ollut ollut sitä pariin viikkoon – eikä sen jälkeenkään enää.

Kahden kuukauden käytön jälkeen: Kynteni ovat vahvemmat (eivät lohkeile niin paljon), hiukseni kiiltävät enemmän (hiuksista olen saanut kehuja, niitä en itse olisi huomannut) ja ihoni on hieman tasaisemman värinen.

Tällaiset ovat esimerkkejä niistä huomioista, joita olen tehnyt. Ja siis koska olen kriittinen, niin tietenkin VOI olla, että kaikki syyt tai osa syistä voi johtua siitä, että olen saanut nukuttua hieman paremmin (kuopus on hieman rauhoittunut yöllä) ja koska on ollut kesä ja aurinko ja kaikki. Mutta aika varma olen, että edes osa näistä muutoksista on kiitos Zinzinon tuotteiden. Ja lisäksi, ei ole ainakaan fyysisen ja henkisen jaksamisen suhteen ollut mitään huonoa sanottavaa Zinzinon tuotteiden käytön aikana – uumoilen, että näihin molempiin olen saanut myös hieman buustia ravintolisistä! Sitä kehon rasvahappokoostumuksen toista osaa odotellessa… Kirjoitan siitä teillekin ja kerron toki, mitä uutta muutosta on tapahtunut, jos on tapahtunut, seuraavien kahden kuukauden aikana!

Tällä hetkellä fiilis näistä tuotteista ja tästä brändistä on oikein hyvä ja voisin suositella kaikille! Luulen, että jokaisen olisi hyvä edes tietää oma rasvahappokoostumuksensa -ja päättää sen jälkeen, että millä keinoin alkaa sitä parantamaan, jos siihen on tarvetta. Jos valitsee Zinzinon, niin saa ainakin helpon ratkaisun, sillä Zinzinolla on sellaisia diilejä, että asiakkaan ei tarvitse muistaa kauppareissulta öljypurkkia kotiin ostaa, vaan saat halutessasi suuremmat määrät öljyjä kotiin kerralla, ja säännöllisesti. Ja jos mietin Vivaa ja Xtendiä, niin perustyypille, joka tahtoo ravintolisien hyötyjä oikeasti elämään, mutta ei jaksa omistaa sataa purkkia keittiön kaapissa ja hifistellä niiden kanssa, voisi näistä Zinzinon ravintolisistä olla suurtakin iloa!

zinzino

Oletko koskaan kuullut Zinzinosta? Oletko sinä käyttänyt Zinzinon tuotteita? Onko sinulla kysyttävää Zinzinosta? Tahdotko tietää tarkemmin jotakin tuloksiini liittyen?

// Emmi

Tekstissä on tietoja Zinzinon nettisivuilta.

Kaupallinen yhteistyö: Zinzino

4 kommenttia

 1. LiisaMattsson kirjoitti:

  hyvä artikkeli ja niin hurmaavanvalaiseva. itse olen ollut käyttäjänä kymmenkunta vuotta välillä olin käyttämättä ja koin kaikenlaista epäonnea .stressi. aivoinfarkti selän nikamasiirtymä ja kaikenlaistatulehduksellista kipua.tyttäreni ansiosta ryhdyin uudelleen käyttäjäksi keväällä ja itsenäiseksi jälleenmyyjäksi. testin tein tulokset olivat hyvähköt .kaapissa on ravintolisiä pilvin pimein ja Möllerin tuplaa ryhdyin käyttämään myös kuituja.vivaa .xtenderiä ja protektoria.kivut ovat tosiaankin vähentyneet uni on hyvää olen taas alkanut nähdä mukavia unia.herään levänneenä ja tarmokkaana en käytä mitään lääkkeitä .ruokavalion vaihdoin ketomaiseen vähähiilariseen.ei vehnää ei sokeria .ei muitakaan viljoja eikä juureksia niinpä painoni on pudonnut 15 kiloa .läskit ovat sulaneet lihakset pysyneet .kiitos kuuluu suurelta osin Zinzinolle ja kaikille ihanille Zinzinon parissa Sotkamossa työskenteleville valveutuneille naisille?

  • emmi kirjoitti:

   Onpa kiva kuulla, että sulla on nyt parempi tilanne! Nuo luettelemasi vastoinkäymiset eivät kuulosta kovin mukavilta. Uskon, että Zinzinon parissa työskentelee valveutuneita naisia – hyvä kuulla, että sinä olet kohdannut myös sellaisia!

 2. Laura / iloa, eloa! -blogi kirjoitti:

  Olen välillä saanut läheisiltä lahjaksi BalanceOilia (ihan parhaita lahjoja kaikki ihanat terveysjutut!) ja on kyllä hyvää tavaraa. Muita en ole Zinzinolta kokeillut.

  • emmi kirjoitti:

   No onpa kiva, että olet saanut lahjaksi kivoja terveysjuttuja 🙂 Todellakin hyviä tällaiset lahjat! Nämä vaikuttavat kyllä laadukkailta tuotteilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.