Vierailu Savoon: muikkukukko gluteenittomana ja maidottomana
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Meillä on sukua savossa ja siksi muikkukukko onkin meille kovin tuttu asia 😀 Tässä postauksessa mennäänkin nyt perinneherkkujen maailmaan, meinaan tarjoilen teille tänään muikkukukon reseptin, gluteenittomana ja maidottomana (toki myös kananmunattomana), olkaa hyvä:
Muikkukukko (gluteeniton ja maidoton)
kuoritaikina:
6 dl vettä
1,5 tl suolaa
100 g rasvaa sulana tai öljyä (jos käytät gheetä, niin tiedosta, että resepti ei ole silloin täysin maidoton)
500 g gluteenittomia kaurajauhoja
100 g vaaleaa gluteenitonta jauhoa esimerkiksi riisijauhoja
täyte:
1 kg perattua muikkua
200 g possun kylkisiivua
2 sipulia pieneksi hakattuna
Tee kuoritaikina sekoittaen ainekset keskenään ja kauli siitä pyöreähkö alusta.
Lado pohjalle keon muotoon kerroksittain muikkua ja lihaa sekä sipulia.
Jätä reunat vapaaksi, jotta voit kääntää ne muikkukeon päälle. Kostuta sormia kylmässä vedessä ja liimaa taitoskohdat kiinni.
Nosta kukko pellille, koska on todennäköistä että se ”laulaa” eli vuotaa uunissa. Paista kukkoa ensin 250 asteessa 30 minuuttia, että pinta sulkeutuu ja saa väriä. Peitä kukko leivinpaperilla ja foliolla ja laske lämpötilaa 175 asteeseen ja paista 2 tuntia. Tämän jälkeen laske lämpötilaa noin 120 asteeseen ja anna vielä paistua 2,5 tuntia.
Tämä herkku antaa odotuttaa itseään melko kauan, mutta on kyllä sen arvoista sitten, kun uunista saapuu! Kiitos reseptistä kuuluu rakkaalle äidilleni ja tädilleni!
// Emmi