Hae
Emmi Anniina

Lasten 24h tramppahaaste – miten se meni?

Postauksen kuva ovat lasten itseottama tramppahaasteen aikana

Kun ostimme uuden trampoliinin tänä kesänä, tiesimme, että se tulee olemaan tosi kovassa käytössä, mutta emme tienneet, että lapset ihastuvat viettämään siellä aikaa 24 tuntia putkeen 😀 Meillä oli tukiperhelapset juhannusta viettämässä ja he keksivät meidän seitsemänvuotiaan kanssa toteuttaa ehkä joltain tubettajalta tms. alunperin lähteneen haasteen viettää koko vuorokausi trampalla. No, miten se meni? Mitä tramppahaaste vaatii lapsilta? Entä vanhemmilta? Lukaise tämä teksti, jos teidän perheessä saatettaisiin joskus toteuttaa tällainen haaste!

Miten varautua tramppahaasteeseen?

Meille tramppahaaste tuli eteen yllättäen, kun lapset ilmoittivat viisi minuuttia ennen haasteen alkua, että tällainen haaste olisi kiva tehdä 😀 Koska me vanhemmat yleensä pyrimme sallimaan kaiken, mikä ei ole vaarallista tai tyhmää, niin sanoimme tietenkin kyllä tällekin haasteelle! Mutta jos olisimme voineet varautua tähän haasteeseen, niin olisimme ostaneet kaupasta trampalla säilyvää ruokaa enemmän (hedelmiä, ei-suklaisia välipalapatukoita, pähkinöitä,…), jotta ihan kaikkia aterioita ei olisi tarvinnut kantaa trampalle 😉 Mutta toisaalta – eipä se kantaminenkaan haitannut: se oli lasten mielestä kivaa ja erilaista ja me olimme heidän palvelijoitaan kuulemma, haha. He siis söivät trampalla niin puurot, smoothiet, makkarat kuin leivätkin…

Tramppahaasteeseen kannattaa tietenkin lähteä vain, jos lapset itse ovat tosi innoissaan siitä – ketään tuskin kannattaa tähän suostutella. Paras on, jos lapset itse saavat päättää säännöt (kuten meillä sääntönä oli se, että vessaan saa tulla, muuten ei, paitsi tietenkin, jos tulee muu hätätilanne). Sää on hyvä tsekata sen kannalta, että sade- tai ukkoskuuroja ei ole tulossa, sillä yöllä ei ole kiva, jos vettä sataa niskaan tai jos ukkonen pelästyttää. Meillä oli onnea matkassa sen suhteen, että juuri silloin, kun lapset tätä haastetta ehdottivat, niin sää oli pelkkää poutaa (vaikka välillä ihan pikkuisen ukkonen jylisikin, niin ei tullut lähellekään). Lapsille kannattaa kertoa, että haaste saatetaan joutua keskeyttämään mahdollisen ukonilman takia, niin ei tule sitten pettymyksenä. Pelkän sateen sattuessa me olisimme sallineet lasten trampallaolon uikkareissa, sillä lämpöä oli kuitenkin lähemmäs 30 astetta.

haaste

Yöksi kannattaa varata ehdottomasti makuupussi, niin pääsee öttiäisiä pakoon paremmin kuin pelkällä peitolla. Myöskin vettä kannattaa olla kaikilla omissa pulloissaan tarpeeksi. Vanhempien kannattaa muistaa jättää kodin ovi yöksi auki ja kaikki turvallisuusseikat tulee keskustella kunnolla ennen haasteen alkua (esimerkiksi se, että tavaroiden kanssa ei pompita, vaan tavarat siirretään siksi aikaa trampan ulkopuolelle).

Jokainen päättäköön itse, mitä viihdykkeitä sallii haasteen ajaksi, mutta meillä oli tarkoituksena pitää lapsille ruuduton juhannus, joten sen teeman mukaan sääntönä oli, että mitään ruutuja ei oteta trampalle. Ja kaikki meni kyllä hyvin ilman mitään ruutuja (kuvia varten kiikutin heille järkkärini trampalle…). Lähinnä lapset trampalla höpöttelivät ja hyppivät. Oli heillä joitakin lautapelejäkin mukana, mutta eivät tainneet niitä lainkaan pelata.

Ensimmäinen IG LIVE meni kivasti

Koska minun seitsemänvuotiasta ja tukiperheen tyttöä kiinnostaa tubetus/tiktokkaaminen, niin päätettiin yhdessä kokeilla somessa livenä oloa minun IG:n kautta. Pidettiin IG LIVE-lähetys eilen illalla koskien tramppahaastetta. Tallensin sen, joten pääset katsomaan sen tästä linkistä: KLIK!

IG-LIVE ja tallenne on tehty lasten äidin luvalla.

Kerro minulle, onko teillä lapset kovia tekemään haasteita? Millaisia haasteita teillä on tehty?

IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Juhannusviikonlopun suunnitelmat

Viikonlopun 10 parasta juttua

Linkki upeaan, arvokkaaseen, tärkeään arvontaan: voittajalle kolme kuukautta Gubbe-palvelua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.