Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Haluaisitko sinäkin tehdä liiketoiminnalla itsellesi lisätuloja?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Käänsimme jälleen uuden luvun Varapuun koulutusohjelmassa, kun osallistuimme Liiketoiminta Omaisuuslajivalmennukseen. Allekirjoittaneelle ja Emmille myös tämä webinaari oli varsin ajankohtainen, sillä minä olen juuri aloittelemassa sivutoimista yritystoimintaa ja Emmi puolestaan on jo päässyt hyvään vauhtiin täyspäiväisessä yritystoiminnassaan. Toisaalta katselin koulutusta myös työntekijän silmin ja sain paljon ajatuksia, joita voin viedä työpaikalle kehittämisideoina. Tarkastellaanpa seuraavaksi koulutusta hieman tarkemmin.

osakekurssi

Varapuun valmennukset

Varapuun valmennukset ovat aina viihdyttäviä ja niissä aika menee siivillä. Pidän erityisesti siitä, että asioista ei yritetä tehdä monimutkaisia. Nämä valmennukset sopivat siis ihan kenelle tahansa, koska sieltä pystyy myös poimimaan hyviä käytännön tipsejä, jos itse käsittelee arjessaan näitä teemoja tai sitten, jos on suunnittelemassa vaikkapa liiketoiminnan aloittamista kannattaa tämä valmennus ehdottomasti tsekata ennakkoon.

Liiketoiminta valmennus ei niinkään ole mikään valmis opas, miten ryhtyä yrittäjäksi tai miten tehdä rahaa liiketoiminnan avulla step-by-step, vaan Varapuun omin sanoin tässä tutustutaan siihen maailmaan, mitä yrittäjyys on ja mitä se voi olla. Valmennuksessa on mielenkiintoisia puhujia, jotka kertovat omista kokemuksistaan liiketoiminnasta. Heillä kaikilla on eri lähestymiskulma liiketoimintaan ja se tekeekin tästä valmennuksesta moniulotteisen ja mielenkiintoisen. Mikko Sjögren tarjoilee vierailevien puheenvuorojen välissä usein hilpeitä tarinoitaan, mutta myös tärppejä ja ajatuksenpoikasia, joista aina tarttuu omaan ruutuvihkoon yksi, jos toinenkin idea.

Mitä minulle jäi mieleen valmennuksesta

Itselleni jäi erityisesti mieleen tästä valmennuksesta se, että yrittäjyys ei ole ruusuilla tanssimista, vaan siinä täytyy varautua yhdestä kriisistä selvittyään jo seuraavaan kriisiin joko henkilöstössä, kassassa tai myytävän tuotteen/palvelun kanssa. Toisaalta, mikä itseäni yrittäjyydessä kiehtoo, on se, että parhaimmassa tapauksessa itse saa päättää mitä tekee, milloin sen tekee ja kuinka paljon haluaa uhrata omaa aikaansa tekemiseen. Valmennuksessa tuli myös tärkeä muistutus: sen pitää olla hauskaa! Ei yrittäjyyden kuulu viedä infarktiin tai burnoutin partaalle, vaan siinä voi ja kannattaa delegoida asioita, varsinkin niitä, mikä eivät ole yrittäjästä hauskoja.

Valmennuksessa puhuttiin yrityksen prosesseista ja siinä itselleni vahvistui jälleen se tosiasia, miten tärkeässä roolissa kommunikointi yrityksessä on. Prosessit ohjaavat toimintaketjua, mutta ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Siksi on tärkeää kommunikoida yrityksessä tiimille, mikä kenenkin rooli on, mutta myös kirkastaa prosessi(t), jotta homma menee maaliin asti.

salkku

Kolmantena teemana jäi mieleen juridiset seikat ja osaamisen tai tuotteen suojaaminen esimerkiksi patentoimalla se. Hyvänä muistutuksena mainittakoon se, että kuluttajia suojaa kuluttajasuoja, mutta yritysten välisessä toiminnassa monista asioista täytyy sopia, kuten vaikkapa salassapitovelvollisuuksista tai mahdollisista korvauksista sopimusrikkeestä.

Mitä seuraavaksi

Olen käynyt monia Varapuun koulutuksia ja jokunen on vielä käymättä. Kuulette niistä lisää syksymmällä. Nyt keskityn muutaman kuukauden ajan Varapuun kautta saatujen oppien viemistä käytäntöön. Jännä nähdä, että mistä sitä itsensä löytää kesän jälkeen.

Pysykää kuulolla!

//Ramon

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ:

Haluaisitko sinäkin tuuppauksen bisneksesi alkutaipaleelle?

Haluatko tulla taitavaksi rahan kanssa?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

2 kommenttia

  1. Tuula kirjoitti:

    Nykyään on kyllä saatavilla todella laaja kattaus erilaisia valmennuksia ja elämän eri osa-alueille. Tyttäreni juuri kertoi, että heilläkin oli töissä Tampereella ollut business-valmennusta, toki etänä näin korona-aikaan. Hyvähän se on kehittää itseään jatkuvasti ja oppia uutta.

    https://www.peltonenperformance.fi/business

  2. RJ kirjoitti:

    Hei Tuula, kyllä, olen samaa mieltä, että kannattaa jatkuvasti kehittää itseään. Valmennuksia on pilvin pimein, laidasta laitaan. Onneksi monilla valmennusyhtiöillä on ilmaisia webinaarejakin, niin saa pienen käsityksen tasosta, ennen kuin lähtee laittamaan paljon rahaa kiinni valmennukseen.

    //Ramon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.