Hae
Emmi Anniina

Jos bataatti ei vielä kyllästytä

Oliko teillä bataattilaatikko joulupöydässä? Jos ei ollut, niin suosittelen sellaista kokkailemaan, kunhan jouluruuat ovat jääkaapista kaikonneet. Bataattilaatikko kelvannee myös muuksi kuin jouluruuaksi – sen voisi lanseerata vaikka talviruuaksi!
1kg (2 keskikokoista) bataattia
suolaa
1rkl voita
2dl kuohukermaa
½tl kardemummaa
½tl kanelia
1-2rkl kurpitsansiemenjauhoa

Kuori bataatit. Paloittele ne ainakin neljään osaan. Keitä bataatit (noin 15min) pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
Kippaa vesi pois ja soseuta bataatit. Lisää seokseen kerma sekä mausteet.
Voitele uunivuoka ja kaada seos tasaisesti siihen. Ripottele päälle kurpitsansiemenjauho.
Paista laatikkoa uunissa 175 asteessa reilu tunti. 
p.s. Jos joulukääreistä ei avautunut tyynyä, mutta sellainen toiveissasi on, kannattaa osallistua vielä käynnissä olevaan arvontaan, jossa voi voittaa Unikulman tyynyn!

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Bataatti on joulupöydässä ehdottomasti. Itse laita hieman erilaisen version laitan laktoositonta maitoa ja vähän siirappia ja muskottipahkinää ripaus ja voi nokareita. Nam maistuu meillä läpi vuoden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *