Hae
Emmi Anniina

Kun synttärikakuksi kelpaa hyvin se terveellinenkin kakku!

Viikko sitten kirjoittelin Pikkusankarin ja Minimullistajan yhteissynttäreillä tarjottujen gluteenittomien, maidottomien ja sokerittomien herkkukeksien reseptin. Nyt olisi vuorossa kakun ohje! Kakku ei ole se perinteisin, heh. Tässä on siis vesimelonikakku meidän tapaan tehtynä! Kakku on maidoton, gluteeniton eikä sisällä valkaistua sokeria, vaan vaihtoehtoisia makeutustapoja 🙂 Ja tiedoksi niille, joille kalorit merkkaavat jotakin, niin tämä kakku on todella, todella kevyttä kamaa. Siis ihan oikeasti tällä kertaa 😀
1 vesimeloni
1-2 tölkkiä kookoskermaa
0,5 dl hunajaa
20 tippaa vaniljasteviaa
3 rkl kookossokeria
2-3 banaania
5 dl tuoreita vadelmia

Laita kookoskerma yön yli jääkaappiin. Halkaise vesimeloni kahtia ja veistele kuoret pois. Kuivaa vesimeloni taputtelemalla talouspaperilla. Laita vesimelonipuolikkaat jääkaappin noin tunniksi kylmettymään. Ota kookoskerma kylmästä ja avaa se varovasti. Kylmässä rasva nousee pintaan ja neste valuu pohjaan. Käytä tähän ohjeeseen vain rasvaosuus. Kaavi se varovasti kulhoon. Lisää sekaan haluamasi määrä makeutusta (ohjeessa meidän tyyli). Vatkaa seos tasaiseksi. Ota vesimelonin puolikkaat jääkaapista ja kuivaa ne vielä kerran talouspaperilla. Levitä kookoskermaa reilu kerros vesimelonien päälle ja koristele miten tahdot, vaikka banaaninpaloilla ja vadelmilla, kuten me. Nauti kylmänä.
Tuoreiden marjojen satokauden mennessä ohi, itse tuunaisin kakkua esimerkiksi kaakaonibseillä, raakasuklaan paloilla, gojimarjoilla, mulpereilla, rouhituilla pähkinöillä yms. Lupaan, että sekin tapa toimii! Ja näiden kuorrutusvaihtoehtojen sekaanhan voi laittaa ihan mitä tahansa tuoretta hedelmää!
Herkullista viikkoa jokaiselle blogin lukijalle!
Yhteistyössä Foodinin kanssa

2 kommenttia

  1. Raili kirjoitti:

    Hauska ohje, kiitos! Kelpasi meidänkin synttärisankarillemme. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *