Hae
Emmi Anniina

Ihana, (melkein) someton joulu

Joulukuplamme on nyt puhjennut ja yritän ottaa aktiivisemman otteen myös täällä blogin puolella. En ole ihan varma, mitä se tarkkaan ottaen tulee tarkoittamaan, kun opettelen taas pikkuhiljaa kirjoittamaan tätä blogia itsekseni. Kuitenkin koska pääsin tavoitteeseeni blogin lukijamäärän suhteen tänä vuonna, olisi kiva jatkaa hyvällä meiningillä koko ensi vuosi. Toki meininki tulee olemaan erilainen, kun ei ole enää miestä jakamassa kirjoitusvastuuta, mutta toki tämä oma blogi myös avaa uusia ovia minulle. Kiitos, että olet seurannut tänä vuonna ja toivottavasti jatkat ensi vuonna täällä myös 😉

Ihana ruuduton joulu

Miehellä oli neljän päivän vapaat joulunaikaan, kuten varmaan monilla muillakin, joilla ei varsinaista joululomaa ollut. Me nautimme perheen kanssa noista neljästä päivästä todella! Toisin kuin monissa perheissä, joissa telkkari pauhaa jouluna jouluohjelmia ja päivät saattavat täyttyä joululeffoista, niin meillä tehdään oikeastaan päinvastoin: kaikki ruudut suljetaan ja ollaan vain toistemme ja läheistemme kanssa, oikeasti rauhoitutaan muun kuin ruudun äärelle (okei, minä laitoin muutaman stoorin instagramiin, mutta muuten en ollut minäkään somessa enkä töitä tekemässä). Paljon meillä lapset eivät muutenkaan saa olla ruuduilla, mutta jouluna sekin vähä jätetään pois.

Emme ole kovin innokkaita jouluihmisiä, mutta koska olemme perheihmisiä, niin yhteiset vapaat kiinnostavat toki aina 😀 Me rakennamme joulumme sellaisista perinteistä, jotka meitä kiinnostavat. Aatonaattona meillä ei vielä näkynyt joulu oikeastaan mitenkään kodissamme. Ystävä lapsensa kanssa kävi vierailulla ja sanoinkin hänelle, että alamme varmaan illalla joulusiivoamaan, sillä sen aiemmin ei kolmilapsisessa perheessä kannata joulusiivota, jos jouluna on tarkoitus olla siistiä 😛

joulu

Aattoaamuna leivoimme pipareita ja toimme joulukuusen sisälle ja koristelimme sen. Minun äitini saapui puolen päivän aikaan meille ja aloimme rakentamaan joululounasta. Lounaan jälkeen joulupukki piipahti ovella tuomassa lahjoja. Meillä jokainen lapsi sai noin 5 lahjaa, ja kuopus totesikin, että ”saatiin ihanan paljon lahjoja!”. Jotakin on siis tehty oikein, kun kymmenien lahjojen vuori ei ole se pääasia joulussa, vaan pientäkin määrää osaavat lapset arvostaa. Äitini lähti lahjojen jaon jälkeen kotiinsa. Ilta meni lahjoja tutkien, lautapeliä pelaillen ja minä kävin keskimmäisen kanssa kävelyllä. Nukkumaan mentiin koko poppoo vasta yhdentoista aikaan illalla, hups.

Joulupäivänä sekä äitini että siskoni perhe saapuivat meille syömään toista joululounasta ja vietimmekin monta tuntia syöden, höpötellen ja toistemme seurasta nauttien. Illalla päätimme lähteä vielä esikoisen kanssa pokemon-kävelylle – ja meillä vierähtikin tovi, kun kävelimme melkein 10 kilometriä vienossa lumisateessa.

joulu

Tapaninpäivänä ajelimme katsastamaan kuopuksen kummitädin perheen uutta omakotitaloa. Koko iltapäivä ja ilta heidän luonaan sujahtikin. Pääsimme tutustumaan heidän uuteen lemmikkiin, sympaattiseen kilpikonnaan. Söimme vähemmän jouluista ruokaa: pitsaa ja mustikkapiirakkaa, leikimme, juttelimme ja musisoimme.

Sunnuntaina saimmekin sitten ystäväperheen luoksemme. Heidänkin kanssaan vietimme kiireetöntä aikaa: nostettiin viimeisiä jouluherkkuja pöytään ja herkuteltiin kunnolla, käytiin ekaa kertaa tänä talvena pulkkamäessä ja vaihdoimme kuulumisia pitkän kaavan mukaan. Sunnuntai-iltana siskoni tuli nappaamaan keskimmäisen yökylään. Hän innosta hihkuen lähti mukaan, sillä luvassa oli parin vuoden tauon jälkeen eka kerta yksin yökylässä siskoni perheen luona.

Joulusta uuteen vuoteen

Maanantaina, kun mieheni aloitti taas työnsä, me esikoisen ja keskimmäisen kanssa vietimme aikamoisen lötköpäivän kotona. Keskimmäinen palautui siskoni luota illalla. Ehkä tuohon päivään loppui meidän mielestämme joulunaika ja nyt viritellään ajatuksia sitten uuteen vuoteen.

Olipa hauska pitkästä aikaa kirjoitella vanha kunnon kuulumispostaus. Näitä on taatusti luvassa lisää nyt täällä Emmi Anniina -blogin puolella. Meillä oli ihana joulu ja toivottavasti sinullakin oli juuri sellainen, joka teki sinut onnelliseksi.

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS IG:SSÄ: @emmianniinajansson

LUKAISE MYÖS:

Meidän valinta: lapset kotihoidossa eskariin asti

15 kuvaa ja 15 ajatusta 15 vuotisen parisuhteen ajalta

Muistojen tallentamisen tärkeys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.