Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

NEPSY-valmentajakoulutus: valmentajuus osana elämänmittaista matkaa

Kaupallinen yhteistyö: KirsiConsulting

Olen valmis ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja!

Koulutus on ohi ja viimeisestä lähiopetusjaksosta on jo pari kuukautta. Tai no, viimeinen lähiopetusjakso muuttui sittemmin koronakevään tyyliin zoomin kautta toteutettavaksi, mutta silti. Halusin pitää valmistumisen jälkeen väliä tähän viimeiseen kirjoitukseen jonkin verran, sillä tahdoin makustella oppeja käytännössä vielä ennen viimeisten sanojan sanomista.

Ensimmäinen päivä: resilienssin vahvistamista ja ADD-aikuisen kokemusasiantuntijapuheenvuoro

Kun aloitin NEPSY-valmentajakoulutuksen, minulle selvisi aika pian, että tämä koulutus on osa arkea, ei mikään irrallinen juttu. Siksi en oikeastaan yllättynyt ollenkaan, kun ennalta mietittyä koulutuksen sisältöä muokattiin koronatilanteeseen sopivaksi. Tilanne, joka yhteiskunnassa vallitsi, otettiin kaikissa opetussisällöissä huomioon.

Ensimmäinen päivä alkoi Taina Laaneen luennolla. Taina on YTM, positiivisen psykologian asiantuntija (MAPP), ratkaisukeskeinen kouluttaja, työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja eli aikamoinen tieto- ja kokemuspankki! Luennon aiheena oli valmentajan ja asiakkaan resilienssin vahvistaminen. Aihe oli kyllä niin tarpeellinen juuri siihen hetkeen! Taina omaa koulutustyylin, joka on samaan aikaan runsaasti tietoa tarjoava, lämmin, empaattinen ja määrätietoinen. Oli kiva startata koulutus tällä aiheella ja Tainan kanssa!

NEPSY

Valokuvaaja: Leena Waren Neule saatu lainaan Marjaana Taskiselta, Me&i-myyjältä

Iltapäivä kului sarjakuvataitelija ja kokemuskouluttaja Aleksi Lehtisen kanssa. Tätä iltapäivää olinkin odottanut jo oikeastaan ensimmäisestä lähiopetusjaksosta lähtien. Silloin meille kerrottiin, että viimeisenä lähiopetuskertana pääsemme kuulemaan ADD-aikuisen omakohtaisen elämäntarinan. Aleksi ei pettänyt odotuksiani! Aleksin osuus oli tietenkin erilainen kuin tässä koulutuksessa olleiden muiden kouluttajien osuudet olivat olleet. Ja niin kuului ollakin. Koulutuksen monipuolisuus sai viimeisen silauksen Aleksin puheenvuorolla!

Toinen päivä: pohdintaa, lopputöiden esittelyt… ja bileet!

Kun viimeisen opiskelupäivän aamulla availin Zoom-yhteyttä, oli olo jo vähän haikea. Tämä olisi viimeinen koulutuspäivä tämän porukan ja pääkouluttajamme Jennin kanssa. Näin se koulutus vaan hujahtaa ohi! Aamupäivällä käsittelimme ratkaisukeskeistä työotetta, ratkaisukeskeistä toimijuutta sekä valmentajuutta. Kaikki nämä teemat olivat erittäin hyviä, koulutusta kokonaisuudessaan pohtivia aiheita. Esittelimme päättötyöt ja reflektoimme niitä. Lopuksi juhlistimme valmistumistamme!

Päättötyön esittely Zoomissa oli melko mielenkiintoista, sillä olin tietenkin viimeiseen asti toivonut, että pääsisin esittelemään työni ihan kasvotusten kurssikavereilleni. Kaikki meni kuitenkin ihan hyvin ja pienryhmätyöskentely meni suht näppärästi pienistä teknisistä ongelmista huolimatta. Kun oli aika juhlistaa valmistumista, kippistimme virtuaalisesti kuoharilasejamme.

NEPSY

Valokuvaaja: Leena Waren Neule saatu lainaan Marjaana Taskiselta, Me&i-myyjältä

Valehtelisin, jos väittäisin, että tämä oli lemppari(lähi)opetusjakso, sillä se ei ollut. Ja syy siihen oli ehdottomasti livekontaktien puute. Koulutus pääsee ihan erilaisiin sfääreihin kasvotusten kouluttautuessa! Toisaalta, jos Zoom-opetusta ei olisi ollut tässä viimeisenä, en olisi voinut olla varma tästäkään asiasta. Nyt tiedän, että NEPSY-koulutuksen yksi suurimmista anneista tulee juurikin siitä vuorovaikutteisuudesta, jota kasvotusten saadaan ammentaa! Kiitän kuitenkin KirsiConsultingin väkeä siitä, että he tekivät kaikkensa, että virtuaaliopetus oli parasta mahdollista, mitä netin välityksellä voi saada ja viimeisistäkin päivistä jäi hyvä fiilis. Halauksia emme kuitenkaan päässeet kurssikavereillemme antamaan, mutta täytyy luottaa, että elämä kuljettaa yhteen, jos niin on tarkoitus, ja sitten taas halataan.

Ajatuksia koulutuksesta kokonaisuudessaan

Koulutus oli hyödyllinen, kiva ja samaan aikaan sekä rento että haastava. Koulutuksessa parasta oli tunnelma ja asiantuntevat kouluttajat.

Vaikka aluksi hieman jännitti, että miten saan opiskelun mahtumaan arkeeni, niin sinne se vain sujahti, mutta ei toki ihan itsekseen, vaan välillä vähän aikatauluja pähkäillen. Koulutuksen alussa en tiennytkään, minkälaiseen myllytykseen henkilökohtaisessa elämässä joudunkaan koulutuskuukausien aikana, mutta onneksi en tiennytkään, sillä silloin olisin jättänyt koulutuksen aloittamatta. Kohtasin koulutuksen aikana niin suuria psyykettäni musertavia tapahtumia, että oli vähällä, että en olisi jaksanut koulutusta loppuun. Päätin silti yrittää – ja yrittäminen kannatti, valmistuin! Helppoa se ei ollut ja osa lähiopetusjaksoista meni traumaattisen stressin kourissa, mutta niistäkin päivistä muistan sen lämmön, jota osakseni sain niin kouluttajilta kuin opiskelukavereiltanikin.

NEPSY

Valokuvaaja: Leena Waren Neule saatu lainaan Marjaana Taskiselta, Me&i-myyjältä

Ammatillisesti ajatellen koulutus oli täydelliseen aikaan: valmistuin kuukausi ennen kuin aloitin täyspäiväisenä yrittäjänä! Ja jälkikäteen(kin) pohdittuna NEPSY-koulutus on ihan täydellinen lisäys osaamiseeni sosiaalityön, psykologian ja NLP:n joukkoon! Olen siis erittäin tyytyväinen, että valitsin juuri tämän koulutuksen ja juuri KirsiConsultingin järjestämänä. Ratkaisukeskeisyys, narratiivisuus, positiivisuus ja muutkin koulutuksen teemat ovat läsnä arjessani oikeasti joka päivä, kun olen lasteni kanssa. Ja miten mahtavaa, että pian pääsen käyttämään näitä menetelmiä/suuntauksia myös asiakkaitteni kanssa!

Koulutus antoi minulle siis paljon niin henkilökohtaisesti kuin ammatillisestikin. Se haastoi ajattelemaan montaa asiaa perinpohjaisesti ja vahvisti jo opittuja asioita. Moni jo arjessani läsnä oleva toiminta sai nimen koulutuksen myötä ja ymmärrys lisääntyi entisestään. Toisaalta taas koulutus loi uusia siltoja vanhojen asioiden välille ja kokonaiskäsitys ihmisestä ja ihmisen toiminnasta vankistui ja sai uusia ulottuvuuksia. Jos kuvailisin koulutusta yhdellä sanalla, se oli voimaannuttava.

Kiitos KirsiConsulting yhteistyöstä – se oli ehdottomasti yksi parhaista yhteistöistä, joita ikinä olen tehnyt!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

KOKO NEPSY-MATKA:

Tulevan vuoden huippujuttu: minusta tulee neuropsykiatrinen valmentaja!

NEPSY-valmentajakoulutus: orientoitumista ja erilaisia opiskelumuotoja

Nepsy-valmentajakoulutus: askel kiehtovalle epävarmuusalueelle

NEPSY-valmentajakoulutus: koulutuksen puoliväli oli rankka, mutta erittäin hyödyllinen

NEPSY-valmentajakoulutus: Hurahtaminen alan kirjallisuuteen!

NEPSY-valmentajakoulutus: olennaisia asioita kriisin keskellä

Kaupallinen yhteistyö: KirsiConsulting

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.