Hae
Emmi Anniina

Mitäs sitä on taas syöty?

Otsikon kysymystä joudun edelleen välillä itseltäni kysymään, kun Minimullistajalla menee huonosti. Oikean vastauksen löytämistä vaan vaikeuttaa jo muutama muukin mahdollinen tekijä kuin minun käsi, joka lappaa ruokaa suuhuni. Minimullistajan omat maistelut, niin tarkoitukselliset kuin tarkoituksettomatkin sekä se kaikille vanhemmille niin tuttu ja ihana prosessi: hampaiden teko, saattavat myös olla mahdollisia itkettäjiä.
Mutta mitäs sitä on nyt sitten viime päivinä syöty?

Aamupalaksi ”jotakin edellisillan leipäkokeilua”. Ja tämän määrittelyn jälkeen kukaan ei uskalla enää maistaa kokkauksiani, luulen. Mutta hyvää oli! Oikeasti.

Lounas. Parsa = suurin herkkuni tällä hetkellä.

Päivällinen. Jauhelihawokkia, vaikka pääosassa taisivatkin olla ystävän tuomat omakeräämät kuivatut sienet. Nam nam!

Iltapala. Minä en tietystä syystä
syö bataattia. Mutta tänään jouduin syömään, sillä meillä ei
yksinkertaisesti ollut kaapissa enää mitään muuta kuin papuja ja
bataattia. Öh.
Aamupalaksi omenakeksejä maapähkinävoilla.

Lounas.

Välipalaksi mustikkapalleroisia. Minulla on ollut selvästi jotkut palleroviikot – olen tehnyt melkein päivittäin muutamat eri pallerokokeilut.

Päivällinen.

Iltapalaksi omenapalleroisia. Palleropäivä sai maukkaan lopetuksen.
Molempina päivinä näiden ruokien lisäksi nautin kaksi kuppia kahvia kookoskermalla. Urheilu on viime viikkoina jäänyt muiden juttujen jalkoihin, mutta jos olisin käynyt salilla, olisin juonut riisiproteiinishaken treenin jälkeen. Ja hei! Vinkkinä kaikille maidottomille tyypeille: olen löytänyt ehdottomasti suosikkiriisiprodeni – Sun Warriorin vaniljanmakuinen versio.  P.s. En anna absoluuttista makutakuuta enkä maksa sitä viittäkymppiä, jos ette olekaan tyytyväisiä ostokseenne. Minun mieheni kun palautti maistiaisensa suustaan roskikseen… Mutta minä olen taivaissa noiden muiden riisiproteiinikokemusten jälkeen!

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hei oletko miettinyt, että pavut ja parsa ovat aika voimakkaita tuotteita ja niistä tulee helposti vatsanväänteitä. Katselin sinun herkullisia ruokia ja tämä vain tuli mieleeni.

  • Emmi kirjoitti:

   Joo, niille olen saanut allergologin "siunauksen". Alussa välttelin niitäkin jonkin verran, mutta nyt on syytä laajentaa himpun verran noita yleisesti ottaen ilmaa tuottavia ruokia sallittavien listalle. Syynä on, että se ruokien "normaali" käsittelykyky suolistossa ei ole enää niiiin "vauvatasoinen", kun ikää alkaa olla jo 9kk. Kuitenkin vihanneksista esimerkiksi parsakaali, kukkakaali, sipulit, paprika ja fenkoli ovat vielä kiellettyjen listalla. Mutta niitäkin minulla on seuraavien kuukausien aikana "lupa" kokeilla kunnolla valmistettuna. Tietty jätän pavut ja/tai parsan pois, jos huomaan selvästi, että se on pahis Minimullistajalle.

 2. Tuleva Timangi kirjoitti:

  Olen antanut tuolla Sun Warriorille mahdollisuuden viime keväänä ja en tykännyt. Maustamaton hera on herkkua siihen verrattuna. No mut jos maito ei käy…

  • Emmi kirjoitti:

   Joo, voisi olla, että mäkin kallistuisin maustamattomaan heraan, jos saisin valita 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.