Hae
Emmi Anniina

Poikien maidoton, gluteeniton ja sokeriton synttäribrownie

Vihdoin pojat saivat synttärinsä, ja tarjoilumme oli kokonaan maidoton, gluteeniton sekä sokeriton (kylläkin makeutettu). Eikä kukaan vieraista muuten valittanut tarjoiluiden mauttomuutta 😉
 
Instagramissani kyselin, kiinnostaako menu, ja koska vihreä valo syttyi, tässä tulee ekana browniesien ohje:
300g bataattia
1 avokado
100g cashewtahnaa
2 rkl kookosöljyä
6 kananmunaa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kookosjauhoa
1 dl kaakaojauhoa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa

Kuori bataatti, ja keitä se pehmeäksi. Soseuta bataatti ja avokado. Sekoita soseeseen kookosöljy ja cashewtahna. Vatkaa munat ja vaahterasiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto soseeseen. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne sitten koko ajan vatkaten taikinaan. Levitä seos uunipellille reilun sentin paksuikseksi tasaiseksi levyksi. Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia. Brownie saa jäädä sisältä pehmeäksi.
Jos haluat, voit tehdä päälle vielä kuorrutteen:

1 avokado
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 rkl kookosöljyä
1 rkl kaakaovoita

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Soseuta avokado ja lisää sekaan

kaikki loput ainekset. Soseuta tasaiseksi. Levitä jäähtyneen brownien päälle.
Jos maltat, niin anna herkun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

4 kommenttia

  1. Natalie Vilen kirjoitti:

    Kiitos reseptistä, näitä pitää ehdottomasti kokeilla! <3
    http://www.cosmopolitan.fi/natalievilen

  2. Niina/Kuiskauksia-Blogi kirjoitti:

    Ihana ohje! Varmasti herkullinen, pistinkin jo muistiin. 🙂 Nykyään on niin paljon erityisruokavalioita, että hyvä olla joku toimiva resepti tallessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *