Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Mitä tehdä taateleista osa 1/2: mehevä gluteeniton taatelikakku

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

taatelikakku

Meillä syödään taateleita paljon! Suurimmaksi osaksi suoraan paketista. 😀 Välillä on kuitenkin kiva leipoa taateleista jotakin! Useilla taatelit kuuluvat esimerkiksi joulun juusto- tai jälkkäripöytään. Jos taateleita on jäänyt joulusta yli ja ne eivät uppoa enää sellaisenaan, niin pyöräytä niistä gluteeniton taatelikakku! Tämä kakku säilyy pitkään jääkaapissa hyvänä, mutta jos herkkuja on tullut syötyä jo tarpeeksi, niin kakun voi hyvin myös pakastaa ja nostaa vierasvarana pöytään sitten, kun sen aika on. Tämä kakku on mehevä ja maukas, vaikka kuivakakku kai viralliselta nimeltään onkin. 😀

Taatelikakku (gluteeniton, halutessasi maidoton)

3dl vettä

375g kivettömiä taateleita

200g rasvaa, esimerkiksi kookosöljyä tai gheetä

2dl kookossokeria

3 kananmunaa

½tl vaniljajauhetta

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

noin 4dl gluteenittomia jauhoja (esimeriksi riisijauhon ja tattarijauhon sekoitusta)

taatelikakku

Hienonna taatelit melko pieniksi paloiksi. Laita taatelit kattilaan veden sekaan ja keitä muutama minuutti: niin, että ne hajoaa ja pehmiää. Lisää rasva ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää munat haaleaan seokseen. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet seokseen. Rasvaa kakkuvuoka (koko 1,5 litra) ja laita taikina sinne. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkua voi irroittaa reunoista (jos kastat puutikun kakkutaikinaan ja jos tikku on kuiva ottaessasi sen pois, niin kakku on kypsä).

taatelikakku

Toisessa osassa taatelipostaussarjaa ylijääneistä taateleista tehdään herkullisia keksejä!

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS IG:SSÄ: @emmianniinajansson

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ:

Vihreämpi superpinaattikeitto

Se hiukan parempi hampurilaiskastike

Sokeriton raparperikiisseli

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.