Mitä tehdä taateleista osa 1/2: mehevä gluteeniton taatelikakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Meillä syödään taateleita paljon! Suurimmaksi osaksi suoraan paketista. 😀 Välillä on kuitenkin kiva leipoa taateleista jotakin! Useilla taatelit kuuluvat esimerkiksi joulun juusto- tai jälkkäripöytään. Jos taateleita on jäänyt joulusta yli ja ne eivät uppoa enää sellaisenaan, niin pyöräytä niistä gluteeniton taatelikakku! Tämä kakku säilyy pitkään jääkaapissa hyvänä, mutta jos herkkuja on tullut syötyä jo tarpeeksi, niin kakun voi hyvin myös pakastaa ja nostaa vierasvarana pöytään sitten, kun sen aika on. Tämä kakku on mehevä ja maukas, vaikka kuivakakku kai viralliselta nimeltään onkin. 😀
Taatelikakku (gluteeniton, halutessasi maidoton)
3dl vettä
200g rasvaa, esimerkiksi kookosöljyä tai gheetä
2dl kookossokeria
3 kananmunaa
½tl vaniljajauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
noin 4dl gluteenittomia jauhoja (esimeriksi riisijauhon ja tattarijauhon sekoitusta)
Hienonna taatelit melko pieniksi paloiksi. Laita taatelit kattilaan veden sekaan ja keitä muutama minuutti: niin, että ne hajoaa ja pehmiää. Lisää rasva ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää munat haaleaan seokseen. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet seokseen. Rasvaa kakkuvuoka (koko 1,5 litra) ja laita taikina sinne. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkua voi irroittaa reunoista (jos kastat puutikun kakkutaikinaan ja jos tikku on kuiva ottaessasi sen pois, niin kakku on kypsä).
Toisessa osassa taatelipostaussarjaa ylijääneistä taateleista tehdään herkullisia keksejä!
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS IG:SSÄ: @emmianniinajansson
TSEKKAA MYÖS NÄMÄ: